NIEUWS

SLAAP ZACHT, LUC DE VOS VAN GORKI
 
Rock voor specials heeft zopas het overlijden van Luc De Vos vernomen.
Luc was overal en ook op Rock voor Specials een graag geziene gast.
Zelfs als hij niet moest optreden hing hij rond op het festival, al was het maar om zijn collega's te steunen en te genieten van de unieke sfeer. Volgend jaar zullen we zijn gezelschap moeten missen.
 
Bedankt Luc, voor alle fijne momenten op Rock voor Specials.

 

DATA ROCK VOOR SPECIALS 2015
 
ROCK VOOR SPECIALS 2015
 
Trommelgeroffel, trompettengeschal
Het is nog oktober en hier zijn we al
Geen uur te verliezen, geen tijd te verslapen
Al lopen we soms wel een beetje te gapen
 
We weten dat jullie al stiekem verlangen
Naar mooie muziek en pure gezangen
We zitten niet stil, er is veel te doen
We denken bijlange niet aan ons pensioen!
 
We blijven dan ook de traditie getrouw
Dat is nog zo simpel voor ons en voor jou
We gaan niets verleggen, wat een ander ook doet
Behouden de dagen,’t is zo dat het moet
 
Dus rockende vrienden, hou jullie maar klaar
Het is nog een tijdje, we missen elkaar
’t Programma zal iedereen gaan overdonderen
Maar dat zal je stellig niet zo erg verwonderen
 
We gaan voor records, we gaan voor de top!
We krijgen de beste het podium op!
Dus tel maar al af, wij zijn al begonnen
Ons festival geeft zich nooit gewonnen!
 
uit de verzamelde werken van Giedo Gezellig

JAWEL, vrienden, de dagen liggen vast: Rock voor Specials gaat volgend jaar door op woensdag 24 en donderdag 25 juni 2015.
We gaan onze traditie niet veranderen omdat onze grote broer in Werchter dat wel doet. Dus kruis die kalender maar al aan!
 
Er zijn momenteel onderhandelingen bezig met 2 SUPER artiesten en het ziet er HEEL goed uit. Maar zoals we altijd doen: we geven nog niets prijs. Het zou eigenlijk wel heel vroeg zijn... We houden van een beetje spanning. Dus nog wat geduld. Misschien krijgen jullie wel al een klepper voor jullie Nieuwjaar.
Wij zijn er klaar voor. Jij ook?
 
Het Rock voor Specials-team

 

HET ZIT ER OP...
 
Lieve mensen allemaal,
Beste Rockers,
 
Het zit erop, we hebben het weer gehad. We mogen zeggen dat het een absolute top-editie was met een recordaantal bezoekers.
Wie het zich afvroeg hoe die boom daar nu ineens aan het podium stond: we hebben het podium dit jaar 15 meter achteruit moeten zetten omdat we anders plaats te kort hadden om jullie allemaal te verwelkomen...
 
Ter afronding van deze editie nog eventjes dit...
 
De Clouseau- wedstrijd
Jawel, de winnaars mogen we nu wel bekend maken...
 
Het totaal van de inzendingen was 298 formulieren. Ivo Lepoutre was de absolute winnaar: met zijn antwoord 286 zat hij er slechts 12 naast…...
Jan Biebaut was er met zijn antwoord van 285 het tweede dichtste bij, slechts 13 ernaast. En je gelooft het nooit, maar het is wel degelijk zo: we hadden een gelijke stand, want Karin Gysen zat er met haar antwoord 311 OOK slechts 13 naast...
 
Tja, daar zaten we dan met de handen in het haar. Alhoewel: Koen en Kris maakten er geen probleem van om dan maar de 3 winnaars te verwelkomen op hun verrassings-privé-concertje.
 
winnaars wedstrijd Clouseau
 
Alsof dat nog niet genoeg was, bleek ook de VRT te zijn uitgenodigd voor een reportage van het gebeuren in 1000 Zonnen. De reportage werd vorige week maandag al getoond. We zullen die later nog op onze site zetten.
 
winnaars wedstrijd Clouseau
 
Jammer dat we niet iedereen konden laten winnen... Maar niet opgeven, volgend jaar gooien we er weer een paar wedstrijdjes tegenaan! Benieuwd met wie je dan misschien een 'meet-and-greet' kan winnen? Dat kom je volgend jaar te weten!
 
Wat hebben wij geleerd deze editie?
We moeten ons een beetje excuseren, want er was een probleempje met de frituren: het ging de woensdag rond de tijd van het avondmaal wel heel traag... De wachttijden waren bijzonder lang. De nieuwe uitbater van de frituur had het blijkbaar een beetje onderschat. Volgend jaar gaan we het behoorlijk anders aanpakken en beloven we dat het veel vlotter zal gaan.
 
Door een lelijk misverstand waren er dit jaar ook te weinig rolstoeltoegankelijke toiletten. Ook dit lossen we tegen volgend jaar op.
 
We doen er alles aan om ons festival ieder jaar opnieuw te verbeteren, dus als jullie nog suggesties hebben: ze zijn altijd welkom!
 
Tot slot
We kijken terug op een zalige editie.
Voor wie nog even wil nagenieten: via deze link (Kathie Danneels) en deze link (Piet Vandenheede) kan je alvast wat foto's bekijken. Binnenkort plaatsen we nog meer foto's op de website.
 
Wij nemen nu een beetje vakantie om vanaf september alweer in gang te schieten voor het programma van volgend jaar. Jawel, beste rockers, we beginnen er altijd vroeg aan zodat we jullie het beste kunnen voorschotelen.
 
Bedankt allemaal en tot volgend jaar!

 

ROCK VOOR SPECIALS OP TV
 
Beste rockers,
 
Het is alweer voorbij. We kunnen terugblikken op een geslaagde en uitverkochte editie van Rock voor Specials 2014!
 
Zowel de vrt als AVS Oost-Vlaamse televisie kwamen een kijkje nemen en zagen dat het goed was...
 

 

 

RESULTATEN WEDSTRIJD CLOUSEAU
 
Beste vrienden en vriendinnen,
Woeste Rockers en Rockinnen,
 
Dit is de allerlaatste nieuwsbrief voor Rock voor Specials 2014! We hadden er nog eentje beloofd, en hier is ie dan.
 
Het spel is gespeeld!!!
De brievenbus is geledigd, de wedstrijd is vrijdagavond om 17u stipt afgesloten. Dus alle brieven die we maandag of dinsdag nog ontvangen, tellen niet meer mee.
 
We lieten jullie het vorige week al weten dat we geen duizenden brieven ontvingen. We waren eigenlijk al een beetje ongerust waar al die Clouseau fans zaten...
Maar deze week zijn er nog een heel pak toegekomen.
 
We hebben geteld tot we 5 keer na elkaar hetzelfde aantal uitkwamen, want die papieren plakken nogal aan elkaar... De eindstand 298 ingezonden formulieren!
Daar zijn we heel blij om!
 
Alle mensen die meer dan 318 hebben opgeschreven, moeten we teleurstellen. Alle mensen die minder dan 278 hebben opgeschreven zijn helaas ook niet meer bij de kanshebbers.
 
Om alle misverstanden te vermijden, nog één keer de vragen én de antwoorden:
 1. Hoe noemde de eerste CD van Clouseau? HOEZO
 2. In 1991 deed Clouseau mee aan het Eurovisiesongfestival. Op de hoeveelste plaats eindigden ze met het liedje 'Geef Het Op'? 16 de plaats
 3. Hoe heette de groep waarmee Clouseau op Europese tournee mocht in 1992? ROXETTE
 4. Wat was (is) de voornaam van de oprichter/oorspronkelijke drummer van Clouseau? BOB
 5. In welk jaar kwam de CD 'En Dans' uit? 2001
 6. Welke titel hebben hun concerten in het Antwerpse Sportpaleis NIET gehad? (antwoord met A, B of C!) A: In 't Lang // B: In 't Breed // C: In 't Dubbel Antwoord B
 7. Wat was de titel van de musical met liedjes van Clouseau die in 2012 werd opgevoerd? Het was één van deze namen: ANNE - LOUISE - DOMINO - HILDA - CAROLINE DOMINO
 8. Hoe heet de nieuwste CD van Clouseau? CLOUSEAU
 9. Waar werd Koen Wauters geboren? HALLE
 10. De hoeveelste keer is het dat Clouseau op Rock voor Specials komt optreden? 4 de keer
Nu wordt het spannend... want nu hebben we de kanshebbers teruggebracht tot 40!
 
Maar het wordt NOG spannender want...
We kunnen NIET verklappen wie de winnaars zijn. Wij willen dat heel graag doen, maar we mogen niet van Koen en Kris. Op hun uitdrukkelijke vraag zullen de winnaars pas op het festival zelf te weten komen dat ze gewonnen hebben want er is nog een verrassing.
 
Hoe gaat het nu verder?
De begeleiders van gelukkigen zullen opgebeld worden en krijgen dan meer richtlijnen rond wat er moet gebeuren. Want ja, we gaan ervan uit dat ze er zullen zijn voor Clouseau woensdag!
 
Voor de rest:
Allemaal bedankt om mee te doen!!! We zijn bezig met het bedenken van een troostprijs voor alle deelnemers. We hebben wel zo'n ideetje, maar als het ons niet lukt: CLOUSEAU zal in ieder geval een schitterend optreden geven, dus daar kunnen we allemaal samen van genieten!
En nu allemaal duimen dat we mooi weer krijgen! Op zondag 22 juni zien de weersvoorspellingen er zo uit. Belange niet slecht als je het ons vraagt!
 

 
TOT OP ROCK VOOR SPECIALS 2014!

 

UITVERKOCHT!
COMPLET!
 
Beste Rockers!

Chers Rockers!

Rock voor Specials 2014 is zo goed als VOLLEDIG UITVERKOCHT!
Enkel wie reeds tickets kocht en aan die bestelling nog iets wil wijzigen, kan dit telefonisch via +32 9 253 63 52.

Les tickets pour Rock voor Specials 2014 sont presque complètement vendus!
Seuls ceux qui ont déjà acheté des billets et veulent changer encore quelque chose à leur commande peuvent téléphoner au +32 9 253 63 52.

 

ONZE BABBELAARS VAN DIENST + CLOUSEAU WEDSTRIJD
NOS BAVARDS DE SERVICE + CONCOURS CLOUSEAU
 
Beste Rockers!

Chers Rockers!

We zijn er bijna! Nog twee weken en we vliegen erin!
Heel veel nieuws vooraf hebben we niet meer, maar we willen dit toch nog eens in de verf zetten...

Nous y sommes presque! Encore deux semaines et c’est parti!
On n'a plus tellement de nouvelles à vous raconter, mais il reste encore ceci:

ONZE BABBELAARS VAN DIENST
Je kent dat wel: op het podium verschijnen tussen de optredens door een paar mensen die iets te vertellen hebben. De presentatoren zoals dat heet. We hebben dit jaar twee heel toffe peren gevonden om die klus te klaren...

Op woensdag komt Gunter Lamoot terug. Vorig jaar was het zijn eerste keer en hij stapte met een ongerust hartje op het podium. Hij mag dan wel een stand-up comedian zijn die een publiek gemakkelijk aan het lachen brengt, maar op Rock voor Specials was hij niet zeker. Dus zei hij maar wat hij dacht te moeten zeggen: AWOE ROCK WERCHTER! AWOE PUKKELPOP! AWOE GRASPOP! AWOE ADOLF HITLER!
En daarmee was de toon meteen gezet. Hij werd prompt verliefd op jullie allemaal en zei dat hij het dit jaar opnieuw wou doen. Dus hebben we hem aan zijn woord gehouden. Eén ding vond hij vorig jaar minder leuk. Naar het einde van de dag toe, leek het alsof er vooraan aan podium steeds minder plaats was voor de echte Specials. Hij riep dan ook op om mensen in een rolstoel meer plaats te geven. En de grote 'zwiepen' moesten een meter of 5 achteruit zodat de kleinere medemens ook nog wat kon zien. Goed voornemen voor dit jaar: laat er ons allemaal samen voor zorgen dat hij dit deze keer niet hoeft te zeggen.

Op donderdag weten we niet wat we te verwachten hebben van onze presentator. Zijn naam is Gili en hij is bekend van de TV als mentalist die zich bezig houdt met het paranormale.
Lap, we zijn niet meer mee... Waar het op neer komt is dat Gili dingen kan doen die de meeste mensen niet kunnen. Zoals de toekomst voorspellen, gedachten lezen en dingen laten bewegen door ernaar te kijken. Het lijkt dus op een goochelaar, maar er komen geen konijnen aan te pas... Spannend en een beetje griezelig tegelijk! Voorspellen wie er op het podium gaat komen zal gemakkelijk zijn, maar wat hij gaat doen tijdens zijn twee korte optredens, dat weten we niet...

NOS BAVARDS DE SERVICE
Ce sont les gens qui viennent sur le podium entre les prestations des artistes pour raconter quelque chose. Les présentateurs. Cette année-ci nous avons trouvé deux gars très sympas...

Le mercredi, Gunter Lamoot va revenir. L'année dernière c'était sa première fois et il était plutôt inquiet. Il est un comédien de stand-up, qui fait rire son publique sans beaucoup d'efforts, mais il n'était pas sûr si ça serait le cas sur Rock voor Specials. Alors il a dit ce qu’il pensait: A BAS ROCK WERCHTER! A BAS PUKKELPOP! A BAS GRASPOP! A BAS ADOLF HITLER!
II lest immédiatement tombé amoureux de vous tous et il a dit qu'il voulait revenir cette année. Alors nous l'avons pris au mot. Il y a une chose qu'il n'a pas apprécié l'année dernière. Vers la fin de la journée il semblait qu'il y avait de moins en moins de place pour les vrais spécials devant le podium. Il a lancé plusieurs appels pour donner plus de place aux gens dans les chaises roulantes. Et les grands devaient aussi se reculer pour que les petits puissent voir le podium. Alors des bonnes intentions pour cette année: Actons tous de sorte qu'il ne doit plus jamais faire cet appel.

Le jeudi nous ne savons pas du tout à quoi nous pouvons nous attendre avec notre présentateur. Son nom est Gili et il est connu de la télévision comme mentaliste qui s'occupe du paranormal.
Oh là là, on ne sait plus suivre... Ca revient à dire que Gili sait faire des choses que la plupart des gens ne savent pas faire. Comme par exemple prédire l'avenir, lire dans la pensée et faire bouger des choses en les regardant. Il ressemble un peu à un prestidigitateur, mais sans lapin... Captivant et un peu angoissant en même temps! Il sera facile de prédire qui va venir sur le podium, mais nous ne savons pas encore ce qu’il va faire dans ses 2 propres prestations...

CLOUSEAU WEDSTRIJD
De vragen hebben jullie gehad, de antwoordformulieren komen vlotjes binnen. Er is nog tijd tot vrijdag 20 juni om ze op te sturen als je wilt meedoen. We gaan toch nog een kleine tip meegeven aan iedereen.
Als je al je formulier heb doorgestuurd, geen nood, je mag er altijd nog eentje opsturen als je je antwoord wilt herzien.

We merken aan de antwoorden op de schiftingsvraag dat de meeste mensen ervan uit gaan dat iedereen op de weide Koen en Kris wil ontmoeten. Maar dat klopt niet, want niet iedereen komt speciaal voor Clouseau. De meeste antwoorden zitten boven de 2500 (dus boven de helft van de aanwezigen), maar dat is overdreven hoor... Zoveel brieven komen er niet toe en dat zal deze week ook niet meer gebeuren.
We willen daarom nog meegeven dat het antwoord zeker NIET meer dan 1000 zal zijn.
Hou het dus maar op een getal met drie cijfers.

Volgende week nog één korte nieuwsbrief waarin we de winnaars bekend maken!
De groeten!

CONCOURS CLOUSEAU
Vous avez eu toutes les questions, les formulaires de réponse arrivent facilement. Il y a encore du temps pour les envoyer jusqu’à vendredi le 20 juin si vous voulez participer. Mais nous voulons soulever un petit coin du voile...
Dans le cas où vous avez déjà envoyé votre formulaire, pas de problème, vous pouvez toujours envoyer un deuxième si vous voulez changer votre réponse.

Nous remarquons par les réponses sur la question éliminatoire que la plupart des gens pense que tout le monde veut rencontrer Koen et Kris. Mais ce n’est pas le cas, parce que pas tout le monde vient spécialement pour Clouseau. La plupart des réponses est au dessus de 2500 (alors plus que la moitié des personnes présentes), mais ce nombre est exagéré. Il n’y a pas autant de lettres qui nous arrivent, et ce ne va plus être le cas cette semaine non-plus.
Alors on veut vous dire que la réponse ne sera PAS PLUS de 1000.
Prenez alors un nombre avec trois chiffres.

La semaine prochaine nous allons envoyer encore un dernier bulletin avec les noms des gagnants!
Salutations!

 

FUIVEN & FEESTEN + CLOUSEAU WEDSTRIJD VRAAG 10
FÊTES & CÉLÉBRATIONS + CONCOURS CLOUSEAU QUESTION 10

 
Gegroet trouwe Rockers!

Bonjour chers Rockers!

WIL JE ER NOG BIJ ZIJN OP ROCK VOOR SPECIALS 2014?
Je kan nog steeds dagtickets kopen voor donderdag. We hebben er nog een honderdtal. De combi-tickets en dagtickets voor woensdag zijn allemaal OP. Dat wil zeggen dat we op woensdag met meer dan 5000 aanwezigen zullen genieten van het programma. Record!

Als je nog zou twijfelen: op donderdag hebben we Slow Pilot, School is Cool, Intergalactic Lovers, Axelle Red, Admiral Freebee en Daan. En daarna kun je op groot scherm de match van De Rode Duivels tegen Zuid-Korea volgen of meteen gaan fuiven in de grote tent. Wie er plaatjes komt draaien, vertellen we in het volgende stukje.

VOULEZ-VOUS ENCORE VENIR AU ROCK VOOR SPECIALS 2014?
Vous pouvez encore acheter des tickets pour le jeudi. Il y en a encore une centaine disponible. Les tickets pour mercredi et les tickets pour les deux jours sont tout épuisés. Cela veut dire que le mercredi plus de 5000 personnes vont savourer le programme. Record!

Dans le cas où vous hésitez encore. Le jeudi nous avons Slow Pilot, School is Cool, Intergalactic Lovers, Axelle Red, Admiral Freebee et Daan. Après le concert, vous pouvez aller regarder le match des Diables Rouges contre la Corée du Sud sur un grand écran, ou aller festoyer immédiatement dans la grande tente. On vous raconte ci-dessous qui vient tourner des disques.
 

WE WILL, WE WILL, ROCK YOU!
Je ooit al eens afgevraagd waar 'Rock' eigenlijk vandaan komt?
Rocking is een Engels woord dat wiegen wil zeggen. In Engeland rocken ze dus met hun baby’s om ze in slaap te krijgen.

WE WILL, WE WILL, ROCK YOU!
Est-ce que vous vous êtes déjà demandés d’ou vient le mot 'Rock'?
Rocking est un mot Anglais qui veut dire bercer. En Angleterre ils 'rockent' leur bébé pour le faire dormir.

Als muziekgenre werd het in 1955 officieel gelanceerd door Bill Haley, met zijn liedje 'Rock Around The Clock'. Het klokje rond wiegen. In het begin moest men daarmee lachen, want dat rocken sloeg op de rare dans die vooral bestond uit wiegen met je heupen. De mensen noemden dat geen dans, zelfs geen muziek. Oudere mensen noemden het in die tijd ketelmuziek. Kortom slecht. Het zou nooit inslaan. Maar ze waren mis, want het liedje werd razend populair en het nieuwe genre was geboren. Dat er na bijna 60 jaar veel veranderd is in de muziek, moeten we niet vertellen.

Le style de musique a été lancé officiellement en 1955 par Bill Haley avec sa chanson 'Rock Around The Clock'. Bercer douze heures d’affilée. Au début ça faisait rire, parce que ce rock était une drôle de danse qui consistait surtout de bercer les hanches. Les gens trouvaient que ce n’était pas une vraie danse, même pas de la musique. Les gens âgés l’appelaient du charivari. Brièvement mal. Ca n’allait jamais frapper. Mais ils se trompaient, parce que la chanson est devenue très populaire et un nouveau style de musique était né. Il ne faut pas vous dire qu’en 60 ans de temps, ce style a déjà beaucoup changé.

Nu, dit ganse verhaal heeft weinig te zien met ons festival. Alhoewel: we zijn super trots op jet feit dat we samen met een recordaantal bezoekers bijna twee dagen lang het klokje rond kunnen rocken! Je leest het goed: de 18de verjaardag van Rock voor Specials is een record-editie! Daarvoor willen we jullie uiteraard allemaal graag bedanken!

Néanmoins toute cette histoire n’a pas beaucoup à voir avec notre festival. Néanmoins nous sommes très fiers de vous annoncer que notre nombre de visiteurs a atteint un record. Vous le lisez bien: le 18ième anniversaire de Rock voor Specials est une édition de record! Et pour cela nous voulons vous tous remercier!
 

NOG EENS HERHALEN: RECHTZETTING CLOUSEAU-WEDSTRIJD
Voor alle duidelijkheid willen we toch nog eens zeggen dat het reglement voor de CLOUSEAU wedstrijd wegens omstandigheden een beetje is veranderd. Toen we het reglement bekend maakten, was er vermelding dat jullie deelname-formulier uiterlijk op 10 juni binnen moest zijn. Maar door enkele obstakels, is onze planning voor het verzenden van de nieuwsbrieven een beetje anders geworden. Dus wordt de uiterste datum opgeschoven naar 20 juni.
De schiftingsvraag voor de wedstrijd wordt dus: Hoeveel antwoordformulieren zullen wij op vrijdag 20 juni om 17u in ons bezit hebben?

NOUS LE REPETONS ENCORE UNE FOIS: RECTIFICATION CONCOURS CLOUSEAU
Pour toute certitude nous voulons répéter que le règlement pour le concours Clouseau a été adapté à cause de circonstances. Quand nous avons annoncé le règlement, nous avons annoncé que votre bulletin devait nous arriver le 10 juin au plus tard. Mais à cause de quelques obstacles, le planning de nos bulletins a été adapté. Alors la date limite a été repoussé au 20 juin.
La question éliminatoire devient alors: Combien de formulaires de réponse est-ce que nous allons avoir en notre possession vendredi le 20 juin à 17 heures?

 

FUIVEN & FEESTEN
We kennen onze bezoekers intussen: na een dag festival-plezier is er nog altijd energie genoeg om een feestje te bouwen. Dus doen we dat gewoon ook dit jaar weer twee keer met een after-party. Voor de speciale verjaardag van Rock voor Specials hebben we iedere avond TWEE DJ-sets voor jullie. Er komt een recordaantal DJ’s plaatjes draaien ;-)
We gaan op woensdag vooral voor de foute muziek. Wel raar dat FOUT op Rock voor Specials net het omgekeerde wil zeggen: GOED! Of moeten we zeggen: GOED FOUT of FOUT GOED?

FÊTES & CÉLÉBRATIONS
Nous connaissons nos visiteurs déjà entre-temps: après une journée de plaisir au festival, ils ont toujours encore assez d’énergie pour aller fêter. Cette année-ci nous avons organisé une after party deux fois. Et pour l’anniversaire spécial de Rock voor Specials nous avons chaque soir deux sets de DJ’s qui viennent vous gâter. Un nombre de record de DJ’s vient tourner des disques. ;-)
Le mercredi nous allons tourner surtout de la musique mauvaise. Il est étrange que MAUVAIS veut dire exactement le contraire sur Rock voor Specials: BON! Ou est-ce que nous devons dire: MAUVAIS BON ou BON MAUVAIS?

Wij zijn zelf niet meer mee, maar weten wel dat er vollen bak ambiance zal zijn met:

DJ’s Daniel, Roowdy, Lonely, Wirirwiri + Manager
Voor de derde keer op rij, verlengd wegens groot succes. Ze geven het publiek wat het nodig heeft voor een knalfuif! Een bonte mengeling van absoluut foute nummers gaande van Frans Bauer tot Vader Abraham, van The Beatles tot The Beastie Boys... Alles kan en mag, nog het liefst vergezeld met een zotte verkleedpartij.

DJ Gene & Toniek
Een nieuw duo dat zich heeft voorgenomen een legendarische set te draaien op Rock voor Specials. Ze doen een gooi naar het wereldrecord ambiance met allerlei hits van de afgelopen 60 jaar. Of ze daarin zullen slagen, zal van jullie afhangen.

Nous ne pouvons plus suivre, mais nous sommes persuadés qu’il y aura beaucoup d’ambiance avec:

DJ’s Daniel, Roowdy, Lonely, Wirirwiri + Manager
Déjà pour la troisième fois, prolongé à cause de leur grand succès. Ils donnent la publique tout pour une boum spectaculaire. Un mix bigarré de chansons faux des Beatles jusqu’au Beastie Boys... Tout est possible, accompagné d’une fête costumé.

DJ Gene & Toniek
Un nouveau duo qui a l’intention de tourner un set légendaire sur Rock voor Specials. Ils tentent de briser le record mondial d’ambiance avec les hits des dernières 60 années. Tout dépend de vous s’il vont réussir ou pas.

Uiteraard zal ook op donderdagavond aardig gefeest worden door de mensen die nog niet naar huis willen. We houden het op zeer gevarieerde muziek, maar de kans bestaat dat er behoorlijk wat dance en house aan te pas zal komen. En wel hierom:

Radio Zigzag
Dit Ertveldse duo (Maarten en Michel) heeft twee DJ sets: Radio Zigzag, waarmee ze vooral lokaal op ronde gaan en TierkratZ. Met dat laatste wonnen ze vorig jaar een wedstrijd op Studio Brussel wat hen een ticketje naar het hoofdpodium van Tomorrowland (hét grootste dance en housefestival van Europa...) bezorgde. Om maar te zeggen: het zijn mannen die weten waar ze mee bezig zijn. Wij kozen voor hun andere set die qua muziekstijl veel breder is, maar we zouden er niet van verschieten mocht er toch een blokje dance in zitten. Dat wordt dus pompen of verzuipen!

DJ Meiro Fox
Deze meneer staat bij ons beter bekend als begeleider Germano, een brave, eerder stille collega in Den Dries. De verrassing was dan ook heel groot toen we hem nietsvermoedend aan het werk zagen als DJ met een publiek dat uit de bol ging. Awel merci, dat we DIT nog niet wisten! Onze vriend Germano heeft blijkbaar twee persoonlijkheden en we zouden zot zijn als we hem niet op ons festival een plaatsje geven. Hij mag meteen de uitsmijter van Rock voor Specials 2014 zijn!

Naturellement aussi le jeudi soir beaucoup de gens qui ne veulent pas encore partir à la maison vont venir fêter. Nous choisissons de la musique très variée, mais il y a une grande chance qu’on va entendre beaucoup de Dance et de House. Et pour cette raison:

Radio Zigzag
Ce duo d’Ertvelde (Maarten en Michel) a deux sets de DJ: Radio Zigzag, avec lequel ils tournent surtout locale et TierkratZ. Avec ce dernier set ils ont gagné l’année dernière un concours sur Studio Brussel ce qui a résulté dans un ticket pour le podium principal de Tomorrowland (le plus grand festival dance et house de l’Europe…). Ils savent ce qu’ils font. Nous avons choisi leur autre set parce que celui là est plus varié, mais ça nous n’étonnerait pas si un peu de dance serait incorporé dans leur set. Nager ou couler.

DJ Meiro Fox
Nous connaissons ce monsieur comme éducateur Germano, un collègue gentil et plutôt tranquille. Nous étions alors très surpris de lui voir travailler comme DJ devant un public qui s’éclatait. Ah bien merci, que nous n’étions pas au courant de cela! Notre cher ami Germano semble avoir deux personnalités et nous serions fous de ne pas lui donner une place sur notre festival. Il a l’honneur d’être le bouquet de l’édition 2014!

 

DE CLOUSEAU-WEDSTRIJD: VRAAG 10
Ja, het is zover, de laatste vraag voor de wedstrijd. We hebben jullie de afgelopen weken heel veel verteld over Clouseau in de nieuwsbrieven en daar telkens een vraag aan gekoppeld. Waar we nog niets over gezegd hebben, is de band die Clouseau heeft met ons festival. De allereerste editie van Rock voor Specials ging door in 1997 en daar sloot Clouseau af. Het is dus een soort symbolisch terugzien dat Clouseau er nu ook bij is op de speciale verjaardag. Maar ze zijn nog een paar keer geweest!
De vraag deze week: voor de hoeveelste keer is het dat Clouseau het beste van zichzelf zal geven op Rock voor Specials?
We gaan het niet zomaar weggeven, je zal het eventjes moeten bekijken, maar op deze pagina kun je het antwoord zelf optellen.

En dat waren ze alle tien. We begrijpen dat het niet voor iedereen gemakkelijk is om alle nieuwsbrieven opnieuw te lezen of misschien heb je er wel één gemist. Dus daarom gaan we zo lief zijn om de vragen allemaal nog eens op een rijtje te zetten.

 1. Hoe noemde de eerste CD van Clouseau?
 2. In 1991 deed Clouseau mee aan het Eurovisiesongfestival. Op de hoeveelste plaats eindigden ze met het liedje 'Geef Het Op'?
 3. Hoe heette de groep waarmee Clouseau op Europese tournee mocht in 1992?
 4. Wat was (is) de voornaam van de oprichter/oorspronkelijke drummer van Clouseau?
 5. In welk jaar kwam de CD 'En Dans' uit?
 6. Welke titel hebben hun concerten in het Antwerpse Sportpaleis NIET gehad? (antwoord met A, B of C!)
  A: In’t Lang // B: In’t Breed // C: In’t Dubbel
 7. Wat was de titel van de musical met liedjes van Clouseau die in 2012 werd opgevoerd? Het was één van deze namen: ANNE - LOUISE - DOMINO - HILDA - CAROLINE
 8. Hoe heet de nieuwste CD van Clouseau?
 9. Waar werd Koen Wauters geboren?
 10. De hoeveelste keer is het dat Clouseau op Rock voor Specials komt optreden?
Vul je antwoorden in op het formulier dat je hier kunt vinden. Je vindt er meteen ook het volledige reglement.

Vergeet de schiftingsvraag niet!

Stuur je formulier PER POST (afgedrukt in een enveloppe, NIET PER E-MAIL) op naar:
Den Dries - Kramershoek 39 - 9940 Evergem

Je mag zoveel keer meedoen als je wil. De twee mensen die alle antwoorden goed hebben EN het dichtst op de schiftingsvraag antwoorden, winnen een Clouseau pakket + een exclusieve ontmoeting met Koen en Kris in de backstage van Rock voor Specials op woensdag 25 juni 2014.

Heel veel succes gewenst!

CONCOURS CLOUSEAU: QUESTION 10
Et voilà la dernière question pour le concours. Nous vous avons racontés beaucoup de choses concernant Clouseau dans nos bulletins et toujours posé une question pour notre concours. Nous ne vous avons pas encore raconté que Clouseau a un lien très spécial avec notre festival. Sur la première édition de Rock voor Specials en 1997, Clouseau était le groupe qui a conclus le festival. Le fait qu’ils sont là sur notre anniversaire spécial est une sorte de réunion symbolique. Mais ils sont venus encore quelques fois à notre festival.
La question de cette semaine: Combien de fois est-ce que Clouseau sera venu à notre festival?
On ne va pas vous le dire, il faudra chercher et compter. Vous pouvez trouver la réponse sur cette page.

Et voilà les 10 questions. Nous comprenons que pas tout le monde peut relire tout nos bulletins facilement, ou peut-être vous en avez manqué un. Pour cette raison, nous vous redonnons ci-dessous toutes les questions:

 1. Quel est le titre du premier CD de Clouseau?
 2. En 1991 Clouseau a participé au concours Eurovision. Sur quelle place est-ce qu’ils ont terminé avec leur chanson 'Geef Het Op'?
 3. Quel est le nom du groupe avec lequel Clouseau a fait un tour Européen en 1992?
 4. Quel était (est) le prénom du fondateur/batteur original de Clouseau?
 5. En quelle année est-ce qu’ils ont sorti le CD 'En Dans'?
 6. Quel titre est-ce que leurs concerts dans le palais de sport à Anvers n’ont PAS eu? (Répondez avec A, B of C!)
  A: In’t Lang // B: In’t Breed // C: In’t Dubbel
 7. Quel était le titre de la comédie musical avec des chansons de Clouseau en 2012? C’était un de ces noms: ANNE - LOUISE - DOMINO - HILDA - CAROLINE
 8. Que lest le nom du dernier CD de Clouseau?
 9. Où est-ce que Koen Wauters a été né?
 10. Combien de fois est-ce que Clouseau sera venu à notre festival?
Remplissez vos réponses sur le formulaire que vous pouvez trouver ici. Vous y trouvez aussi le règlement complet.

N’oubliez pas la question éliminatoire!

Envoyez votre formulaire PAR POSTE (dans une enveloppe, pas par é-mail) à:
Den Dries - Kramershoek 39 - 9940 Evergem

Vous pouvez participer autant que vous voulez. Les deux gens qui ont répondu correctement sur toutes les questions et ont sont le plus proche chez la question éliminatoire, gagnent une paquet de Clouseau et un rencontre exclusive avec Koen et Kris derrière les scènes du festival le mercredi 25 juin 2014.

Nous vous souhaitons beaucoup de succès!

 

DE STANDS + CLOUSEAU WEDSTRIJD VRAAG 9
LES STANDS + CONCOURS CLOUSEAU QUESTION 9

 
Hoi lieve vrienden,

Alweer een weekje dichter bij Rock voor Specials. Meer nog, we zijn aan de aftel begonnen, want het is juni! Deze week willen we graag de nieuwsbrief wijden aan de info-stands die we dit jaar mogen presenteren. Het zijn er een heel pak, dus neem eventjes de tijd. Kwestie van te weten waar je zeker eens naartoe moet tussen de optredens door. Vervelen gaan jullie zich niet hoeven doen, zoveel is duidelijk...

Bonjour chers amis,

Le festival s'approche, nous avons commencé à compter les jours, parce que nous sommes déjà le mois de juin! Cette semaine nous allons vous raconter quelque chose concernant les stands d'informations que nous pouvons vous présenter cette année. Il y en a beaucoup, prenez le temps de lire. Comme ça vous pouvez savoir ce qu'il y a à faire entre les présentations. Vous n'allez pas vous ennuyer, c'est sur.
 

Eerst en vooral: een ZEER BELANGRIJK BERICHT voor de Clouseau wedstrijd: we zijn in onze planning voor de nieuwsbrieven een beetje uit de swoeng geraakt door wat er is gebeurd met onze Nico. Daardoor gaan we het reglement een beetje aanpassen. We gaan de inzendingen pas afsluiten op 20 juni! Deze week krijg je dus vraag 9, volgende week de laatste vraag. Zo hebben jullie zeker nog tijd genoeg. Onze excuses voor het ongemak!
DUS! Helemaal onderaan vraag 9 van de Clouseau wedstrijd... Nog twee te gaan...

Et tout d’abord: un MESSAGE TRES IMPORTANT concernant le concours Clouseau. A cause de ce qui c’est passé avec Nico, nous avons perdu les pédales un petit peu. Nous allons alors adapter le règlement. Vous allez pouvoir envoyer vos réponses jusqu’au 20 juin! Cette semaine vous recevez la questions nr 9, la semaine prochaine la dernière question. Vous allez avoir assez de temps. Nous vous présentons nos excuses pour le désagrément.
Alors! Tout en bas la question nr 9 du concours Clouseau. L’avant dernière...

 

stand Recreas
Recreas Je krijgt er met de glimlach informatie over allerhande sportclubs, uitstappen, sportevenementen, tornooien, bijscholing, enz. En terwijl je dan toch eens komt snuisteren, test dan maar meteen je basket-talent en bezoek de allernieuwste sportattractie. Je ontvangt er in ieder geval een kei-cool aandenken!

Recreas t’informera avec un grand souri sur des clubs de sport, des excursions, des événements de sport, etc... Au moment que vous venez les voir, vous pouvez essayer leur jeu de basketball en visitant leur dernière attraction de sport. Vous recevrez un souvenir méga-cool!

 
stand VFG
VFG Hier kun je informatie vinden over alles wat er in de wereld van personen met een beperking leeft. Ook dit jaar gaan ze door met een project rond vrijetijdsbemiddeling voor personen met een handicap! Kom maar eens kijken, je kan je een hennatattoo laten plaatsen én ze beloven ook een geweldige verrassingsactiviteit!

Ici vous pouvez trouver des informations sur tout ce qui vit dans le monde des gens avec des limitations. Aussi cette année ils ont un projet concernant des loisirs pour des gens handicapés. Venez les voir. Vous pouvez prendre une tatouage hennée et ils nous ont promis une grande surprise!

 
stand CM
CM Even overdonderd door de levendige festivalsfeer? Kom dan gerust even langs op de stand van CM. Hier kan je even tot rust komen én je nog amuseren ook. Ook dit jaar brengt CM het stokken-vangspel mee en iedereen die deelneemt aan het spel ontvangt een leuk gadget, dat je later nog kan gebruiken op het strand of in het zwembad. Ben je wat tot rust gekomen en klaar voor het volgende optreden? Vraag dan gerust naar een gratis set CM-oordopjes!

Au moment que l’atmosphère du festival devient un peut trop, vous pouvez rendre visite au stand du CM. Ici vous pouvez trouver un peu de calme et vous amuser au même temps. Aussi cette année ils emportent un jeu avec des bâtons. Tout le monde reçoit un joli cadeau que vous pouvez encore employer sur la plage ou dans la piscine. Vous pouvez aussi y recevoir des boules Quies gratuits.

 
stand Één & al OOR! | Tout entendu!
Één & al OOR! Het gaat over een campagne op initiatief van de Arteveldehogeschool Gent, de Provincie Oost-Vlaanderen en Gemeente Evergem. Te lang en te veel in lawaai staan, maakt je oren kapot. Je wordt er doof van of je kan andere beschadiging oplopen, ook al is dat 'lawaai' muziek waar je van houdt. Op deze stand vind je informatie over gehoorschade en in het bijzonder hoe je het kunt voorkomen! Want eens je oren binnenin beschadigd zijn, kunnen ze niet meer herstellen. Dus als je nog lang van je favoriete artiesten wilt genieten, ga dan zeker eens langs zodat je oren nog gans je leven meegaan! Enne, terwijl je daar dan toch bent, laat je volledig gaan op het reuze-springkasteel...

Il s’agit d’une campagne initié par l’école Artevelde de Gand, la province de Flandre Orientale et la commune d’Evergem. Etre dans la bruit trop et trop longtemps, abîme les oreilles. Vous pouvez devenir sourds ou attraper d’autres endommagements, aussi si la bruit est de la musique que tu aimes. Sur se stand vous pouvez trouver des informations concernant l’endommagement de vos oreilles et plus important comment vous pouvez le prévenir. Parce que quand vous oreilles sont endommagés à l’intérieur, ils ne savent plus récupérer. Si vous voulez profiter encore longtemps de la musique de vos groupes préférés, allez prendre de l’information chez eux. Et quand vous êtes là: profiter de sauter sur leur tremplin massif!

 
stand Onze Nieuwe Toekomst | Notre nouveau Futur
Onze Nieuwe Toekomst
Een nieuwe vereniging op onze standenmarkt! ONT zet zich in voor gelijke rechten voor iedereen. Dat is best wel nodig, want 'specials' worden niet altijd gelijk behandeld als het gaat over inspraak. Er zijn nog wat teveel vooroordelen en daar wil deze vereniging wat aan doen. Ze komen hun werking aan je voorstellen met een plezant gezelschapspel op de stand. Laat van je horen!

Une nouveauté sur notre marché de stands! ONT lutte pour des droits communs pour tout le monde. C’est nécessaire, parce que les 'spécials' ne reçoivent pas toujours assez de possibilités de participation. Ils restent encore trop de préjugés et cette organisation veux changer cela. Ils viennent se présenter avec un jeu de société. Faites vous entendre!

 
stand Volgens Willy | Selon Willy
Volgens Willy Ken je Willy al? Hij woont in een leefgroep en schrijft hierover dagboeken. Volgens Willy zit zijn leven vol avonturen die hij samen met zijn begeleider Zwans beleeft. Kom vlug eens je kunsten tonen op de sjoelbak en verzamel met je punten misschien een leuke prijs! In ieder geval kun je dankzij Sig, Rotary Krekenland, VSPW en Stad Eeklo een leuk gadget komen afhalen!

Connaissez-vous Willy déjà? Il habite dans une institution et écrit des journaux intimes sur sa vie. Selon Willy sa vie est remplie d’aventures qu’il vit avec son accompagnant Zwans. Venez jouer au palet et gagnez un beau prix. Grace à Sig, Rotary Krekenland, VSPW et la ville d’Eeklo vous allez recevoir un gadget.

 
stand Platform-K
Platform-K Platform-K is een vereniging die zich vooral richt op artistieke ontspanning zoals dans, muziek en bewegen. Je vindt alle informatie op hun stand. Maar er is meer! Ooit al gehoord van een ’flashmob’? Dat is een soort dans waarbij enkele mensen plots (al of niet) gek beginnen dansen en zonder dat de omstaanders iets in de gaten hebben, ineens een heleboel andere mensen beginnen meedoen. Natuurlijk wordt dat eerst in het geheim geoefend! Als je eens wilt meedoen en de andere festivalgangers, maar vooral de nietsvermoedende artiesten op het podium wilt verrassen, meld je dan aan als deelnemer. Er wordt zowel op woensdag als op donderdag een flashmob uitgewerkt die.... Ah, neen, dat gaan we hier nu niet vertellen want anders is de verrassing eraf. Ga gewoon naar de stand van Platform-K als je meer wilt weten!

Platform-K est une organisation qui offre des loisirs artistiques telles que la dance, la musique et le mouvement. Vous trouvez beaucoup d’informations sur leur stand. Mail il y a plus! Vous connaissez un ’flashmob’? C’est une sorte de danse ou quelques gens commencent à danser sans que les spectateurs remarquent quelque chose, et soudainement beaucoup d’autres commencent à participer. Bien sur ils ont tout répété d’avance. Si vous voulez participer une fois, venez vous inscrire. On va faire un flashmob le mercredi et le jeudi. Mais on ne vas plus rien vous raconter ici, parce que ça doit rester une surprise. Temps de vous rendre au stand pour plus d’informations.

 
stand AVIRA-project
Autopia Avira staat voor: Autodelen Voor Iedereen met Rolstoel-vriendelijk Auto's. Het project is een initiatief van het steunpunt Autopia dat er werk van maakt om het delen van auto's gemakkelijker maakt. Niet iedereen heeft altijd een auto nodig, maar kan er soms eentje gebruiken. Bijvoorbeeld om op reis te gaan, of een uitstap te doen. Of om boodschappen te doen of een ver familiebezoek. Maar moet je daarom een wagen bezitten die veel geld kost en bijna niet gebruikt wordt? Of zou het mogelijk zijn om gewoon af en toe eens een auto te gebruiken? Autopia brengt dus mensen bij elkaar die auto’s willen delen zonder dat ze er elk één moeten kopen. En het Avira-project is dus volledig gericht op rolstoel-vriendelijke auto's, auto’s die bijvoorbeeld groot genoeg zijn voor een elektrische rolwagen, auto’s met een aangepaste lift of oprij-systeem. Heb je zo’n auto nodig of kun je zo’n auto delen met andere mensen, kom dan eens af naar de stand voor meer uitleg. Je kan er meteen ook enkele leuke volksspelen doen!

Avira vous partager des voitures pour tout le monde, aussi pour des gens en chaises roulantes. Le projet est l’initiative d’Autopia qui veut partager des voitures plus facilement. Pas tout le monde a toujours besoin d’une voiture, mais peut en avoir besoin de temps en temps. Par exemple pour aller en voyage ou faire une excursion, pour faire des courses, etc... Est-il nécessaire d’avoir une voiture très chère qui n’est presque jamais employé? Ne serait-il pas mieux d’utiliser une voiture de temps en temps? Autopia joint des gens qui veulent partager des voitures sans devoir les acheter. Le projet Avira est orienté sur des voitures pour des chaises roulantes. Si tu as besoin d’une telle voiture, ou tu peux partager une telle voiture avec d’autres gens, venez au stand pour plus d’informations. Vous pouvez aussi y jouer quelques jeux.

 
stand Crejaksie
Crejaksie Crejaksie vzw, de jeugddienst van de Liberale Mutualiteit, organiseert al vele jaren vakanties. Binnenland of buitenland, actief of creatief, ... er is veel keuze. Zoek ze op woensdag- of donderdagnamiddag en probeer wat circustechnieken uit. Wie weet, ben jij wel een super acrobaat!

Crejaksie, le service de jeunesse de la mutualité libérale organise des vacances depuis des années. A l’intérieur ou à l’étranger, actif ou créatif, il y a beaucoup de choix. Allez les rendre visite le mercredi ou jeudi après-midi, et essayez un peu de techniques de cirque. Peut-être vous êtes un vrai acrobate!

CLOUSEAU-WEDSTRIJD: VRAAG 9
We hebben nu al heel veel verteld over Clouseau en wat de groep allemaal meemaakte... We hebben deze week een vraag die eerder persoonlijk is. Koen en Kris zijn twee broers (alsof jullie dat nog niet wisten). Ze zijn net als iedereen nog baby geweest.
De vraag deze week: weet jij waar Koen is geboren?
Een tip: het is in België, meer bepaald in de Provincie Vlaams-Brabant. Veel succes!

CONCOURS CLOUSEAU: QUESTION 9
Nous avons déjà raconté beaucoup concernant le groupe et tout ce qu'ils ont vécu. Cette semaine nous avons une question plutôt personnelle. Koen et Kris sont deux frères (comme si vous ne le saviez pas encore). Ils ont été petits bébés comme tout le monde.
La question de cette semaine est: savez vous où Koen est né?
C'est en Belgique, dans la province de Brabant Flamand. Beaucoup de succès!

 

MEDEDELING
 
Beste festivalganger,

Den Dries organiseert dit jaar voor de 18e maal Rock voor specials.
Velen onder jullie zijn reeds jaren trouwe bezoeker van ons festival.
Ondertussen bestaan er reeds verschillende festivals in Vlaanderen voor personen met een beperking en de reguliere festivals hebben veel inspanningen gedaan om hun festival toegankelijker te maken.

Uiteraard is dit niet gemakkelijk en daarom heeft Den Dries steeds haar kennis ter zake aangeboden aan festivals die iets wensten te doen voor festivalgangers met een beperking. We juichen immers alle initiatieven toe die kunnen bijdragen tot de muziek- en cultuurbeleving van mensen met een verstandelijke beperking.

In april 2014 zijn we echter een procedure gestart tegen de organisatoren van Music for Specials, een nieuw, gelijkaardig festival in Hemiksem voor dezelfde doelgroep.

Wij waren daar erg ongelukkig over omdat dit nieuwe initiatief voor heel wat verwarring zorgde, bij onze trouwe bezoekers maar ook bij de overheid en de artiesten.
Deze verwarring was te wijten aan het gebruik van nagenoeg dezelfde naam voor een zelfde type festival. De verwarring werd nog versterkt door het feit dat dit in dezelfde week plaats vindt als ons festival Rock voor Specials.
Omdat we met de organisatoren van Music for Specials dit probleem niet konden bespreken hebben we het probleem voorgelegd op de rechtbank te Gent.

Vorige week besliste de Voorzitter van de Rechtbank van koophandel van Gent dat de naam 'Music for Specials' inderdaad verwarring sticht met ons festival Rock voor Specials, en daarom mogen ze deze naam niet meer gebruiken.
Er mag in de toekomst ook geen festival meer doorgaan onder die naam en het festival zal dus haar naam moeten wijzigen.

Inmiddels hebben de organisatoren van Music for Specials het festival op eigen initiatief afgelast, en dit nog vooraleer de rechter uitspraak had gedaan over de naamswijziging.

Rock voor Specials betreurt dit ten zeerste, wij hebben immers niet gevraagd dat het festival zou worden afgelast, en ook de rechter heeft dit niet bevolen.
Wij wilden net voorkomen dat er verschillende mensen die reeds een ticket hadden gekocht het slachtoffer zouden worden indien het festival niet kon doorgaan.

Waarschijnlijk werd om andere redenen dan de beslissing van de rechtbank het festival afgelast.
 

Luc Verbeke
Directeur Den Dries vzw

Info: www.dendries.be

 

EXTRA + CLOUSEAU WEDSTRIJD VRAAG 8
EXTRA + CONCOURS CLOUSEAU QUESTION 8

 
Beste rockers,

Ja, we hebben een weekje overgeslagen in de reeks nieuwsbrieven. We hadden daar een goede reden voor die een beetje triestig is. Wie al heel lang naar de rock komt herinnert zich waarschijnlijk nog Mong die 15 jaar de presentatie deed. Onze vriend Nico (een bewoner van Den Dries) assisteerde hem daar altijd bij. Soms zo enthousiast dat hij niet van het podium weg te halen viel...

Maar de laatste jaren kwam Nico niet meer naar Rock voor Specials omdat hij ziek was geworden. Vorige week is hij gestorven. We zeggen 'een beetje triest' want als het aan Nico zou liggen, zou hij zeggen: 'NIE NEUTEN!' Dus we gaan hem in ons hart bewaren als de kleurrijke presentator van de eerste tien edities.

Nico

Dit gezegd zijnde, een beetje nieuws over wat er zich allemaal naast het podium zal afspelen. Dit lijstje is nog niet compleet, maar dan hebben we de volgende keer ook nog wat te vertellen...

Aerobics met Jane Fonda
Neen, niet de echte Jane Fonda, maar wel op 't groot podium...
We gaan een beetje retro doen, dat is de mode. In de jaren 80 was deze actrice plots heel populair met haar aerobics-video's. Ze verkocht er duizenden. We hebben een groep enthousiaste mensen gevonden die zo'n video in huis hebben en de oefeningen samen met jullie wel eens willen overdoen. Dus trek die sportkousen maar aan en gooi de spieren los voor een sessie gezond bewegen. Ge moet niet bang zijn als je naar de video kijkt, zo straf gaan we jullie niet doen plooien...

Het Asseneeds RAMPensemble
Tja, goede tradities moet je in ere houden. Dit ongewoon koor presteert het ieder jaar om iedereen aan het zingen te brengen. Hun geheim? Wel, eigenlijk kunnen ze zelf niet goed zingen en zit het er soms wel eens ferm naast. Maar net daarom is het zo leuk om mee te doen, want als je zelf eens een valse noot uit je mond laat komen, is er geen mens die er zich aan stoort. Samen lekker vals zingen, het heeft zo zijn charmes...

D'Amandels
Ook al vertrouwde gezichten die op donderdag om 12u de kampeerders en super vroege vogels op donderdag aan het zingen brengen. Een muzikaal gezelschap met een hoekje af. Precies zoals we het graag hebben. Allen naar de grote tent!

Flikken op stelten
Er lopen toch rare mensen rond op Rock voor Specials, zoals deze Flikken. Ze bewaken de goede orde vanuit de lucht, want ze zijn meer dan twee meter groot. Dus ze kijken boven de hoofden en zien alles. Wie teveel pintjes drinkt, opgelet! Eén voordeel: je ziet ze al van heel ver afkomen, dus je kan nog snel een cola halen.

En nog een beetje ander nieuws: het uurschema!
Wil je weten welke groep er wanneer optreedt? Kijk dan snel eens op deze pagina. Dat kan tellen hé!
De woensdag is echt bijna uitverkocht, voor donderdag zijn er nog tickets. Maar als je dat lijstje supergroepen ziet, zouden we zeggen: "Niet meer twijfelen! Afkomen!"

CLOUSEAU- WEDSTRIJD vraag 8
Zoals we eerder al aanhaalden: de jongens van Clouseau zijn dit jaar weer volop op de baan voor optredens nu ze een beetje pauze nemen in het Sportpaleis. Ze toeren deze zomer met een nieuwe plaat (en uiteraard ook hun klassiekers). De vraag deze week is heel simpel.
Hoe heet de nieuwste CD van Clouseau?Chers Rockers,

Oui, nous avec une semaine avec nos bulletins. Mais nous avons une bonne raison, qui est un peu triste. Tout ceux qui viennent déjà depuis longtemps au festival, se rappellent peut-être encore Mong qui a fait la présentation pendant 15 ans. Notre ami Nico (un résident de Den Dries) l’a toujours assisté. Parfois tellement enthousiaste, qu’il ne voulait plus sortir du podium...

Les dernières années Nico ne pouvait plus venir au festival parce qu’il était devenu malade. Il a décédé la semaine dernière. Nous disons 'un peut triste', parce que Nico lui-même aurait dit 'NE RABACHE PAS!' Il sera toujours dans notre cœur comme le présentateur riche de couleurs des dix premières éditions.

Nico

Maintenant nous avons un peu de nouvelles concernant les activités à côté du podium. Cette liste n’est pas encore complète, mais nous pouvons vous raconter le reste la prochaine fois...

Aerobics Avec Jane Fonda
Non, pas la vraie Jane Fonda, mais sur notre grand podium. Nous allons faire un peu retro, c'est la mode. Dans les années 80 cette actrice est devenue soudainement très populaire avec ses vidéos d’aerobics. Elle en a vendu des milliers. Nous avons trouvé une groupe enthousiaste qui a un tel vidéo et qui veut refaire ces exercices ensemble avec vous. Mettez alors votre maillot et échauffez vos muscles pour une session de santé. N'ayez pas peur en regardant ce vidéo, on ne vous faire pas plier en de telles figures...

Het Asseneeds RAMPensemble – L’ensemble des disastres d’Assenede
Il faut respecter les bonnes traditions. Cette chorale inhabituelle réussit à faire chanter tout le monde chaque année. Leur secret? Ben, en fait il ne savent pas chanter tellement bien eux-mêmes, de temps en temps ils chantent un peu faux. Mais pour cette raison, il est chouette de les joindre, parce que tout le monde s’en fou si tu ne sais pas chanter. Chanter faux ensemble, a ses charmes...

Les Amandes
Aussi des visages familiers qui vont faire chanter les campeurs et ceux qui arrivent tôt le jeudi à 12 heures. Un ensemble musical un peu fou. Juste comme nous l’aimons. Tout le monde doit ce rendre à la grande tente!

Les Flics sur échasses
On peut rencontrer des gens extraordinaires sur le festival. Comme ces flics. Ils regardant tout d'une hauteur, parce qu'ils mesurent plus de 2 mètres. Il peuvent regarder au dessus de toutes les têtes et peuvent voir tout! Attention à ceux qui boivent trop de bière! Un grand avantage: vous pouvez les voir venir de loin, et vite aller acheter un coca.

Et encore un peu d’autres nouvelles: l’horaire
Est-ce que tu veux savoir qui vient chanter quand? Regarde vite sur cette page Ca peut compter hein!
Le mercredi vraiment est presque soldé maintenant, il y a encore des tickets pour jeudi. Mais si tu vois cette liste de groupes superbes, on dirait: "Ne plus hésiter et venir!"

Concours CLOUSEAU- question 8
Comme déjà raconté: les gars de Clouseau sont en route pour des nouvelles présentations maintenant qu'ils ont prix une pause dans le palais des sports. Ils sont en tournée cette été avec un nouveau disque (et bien sur aussi leurs classiques). La question de cette semaine est très simple:
Quel est le titre du nouveau CD de Clouseau?

 

WEBSITE + CLOUSEAU WEDSTRIJD VRAAG 7
WEBSITE + CONCOURS CLOUSEAU QUESTION 7

 
Hoi vrienden en vriendinnen!

In mei leggen alle vogels een ei en wij leggen een website.

Zoals jullie weten is het programma nu helemaal gekend, dus een nieuwe naam voor op het podium kunnen we niet meer geven. Vanaf nu krijgen jullie wat meer te horen over de praktische kant van de zaak en wat er allemaal staat te gebeuren als randactiviteiten.

DE GROEPSPAGINA’S ZIJN ER OP DE WEBSITE
Onze web-masters zijn het afgelopen weekend druk in de weer geweest met het uitwerken van de groepspagina's: je vindt vanaf nu over iedere groep op ons programma wat meer achtergrondinformatie en een clip die je alvast in de stemming kan brengen. Ga dus als de bliksem naar www.rockvoorspecials.be om alles te weten te komen over je favoriete en andere artiesten.
Voor elke groep is er een aparte pagina aangemaakt.

ANDERE NUTTIGE LINKS OP DE WEBSITE
Misschien heb je het al gedaan, misschien nog niet. Maar op onze website is heel wat informatie te vinden over het festival. Nogal wiedes...

Als je wilt komen, dan heb je een ticket nodig. Je kan die bestellen op deze link.
Onthou dat er al VEEL tickets de deur uit zijn en dat het echt hoog tijd wordt om te beslissen.

Eenmaal je een ticket hebt, is het nogal belangrijk om ons te vinden. Meer informatie over mogelijke routes en het openbaar vervoer vind je hier.

De komende weken worden de andere pagina's ook opgevrolijkt, dus hou het af en toe in de gaten als je goed wilt voorbereid zijn op het festival.

DE CLOUSEAU WEDSTRIJD: VRAAG 7
Vorige week waren we in het vervolgverhaal beland aan de steeds succesvolle passages in het Sportpaleis van Antwerpen. Tja, er is dan ook ZOVEEL te vertellen over Clouseau. We gaan eventjes verder met die concerten. Concertreeksen van om den duur 12 op rij, allemaal uitverkocht. Ieder jaar opnieuw een hoogtepunt.

Maar om dergelijke shows in elkaar te steken, is er veel werk. Heel veel werk. Eigenlijk telkens een gans jaar. De broers wilden na 10 edities toch eventjes iets anders. Een keer op adem komen zeg maar. Dus deden ze in 2010 een laatste reeds concerten onder de naam De Laatste Ronde. Sindsdien ligt dat stil. Maar voor alle duidelijkheid: het is een pauze. Hoelang die nog zal duren weten we niet. Het goede nieuws is dan weer dat de heren nu wel tijd hebben om weer een gewone concertreeks te doen, overal in Vlaanderen. Zelfs bij ons! Ah ja, dat wisten jullie al.

Goed, ze namen dus pauze, maar hadden dan toch weer iets anders in hun mouw zitten voor de vele fans. In 2011 kwam het idee om een Clouseau Musical te maken: een verhaal over een meisje dat aan de hand van liedjes van Clouseau wordt verteld. Zelf zouden de broers niet op het podium kruipen, maar alle liedjes zouden door acteurs gezongen worden tijdens het stuk. Dat bleek een goed idee te zijn. Meer nog: er werd op VTM zelfs een heuse wedstrijd aan verbonden om de hoofdactrice te kiezen. Het programma werd druk gevolgd door de fans. De prijs ging naar een 2-jarige dame uit de volkswijk Swentiblod. Heel toevallig ook al een hit van Clouseau...

En nu de vraag: hoe heette die musical die in 202 in première ging in de Stadsschouwburg van Antwerpen?
Een tip: het is een meisjesnaam die eveneens de titel van één van de grootste hits van Clouseau was. Voor zover wij weten, heb je dus keuze tussen deze ex-vriendinnen (?) van Koen of Kris:
ANNE - LOUISE - DOMINO - HILDA - CAROLINEBonjour tout le monde!

Comme vous le savez, le programme est maintenant complètement connu, donc nous ne pouvons plus lancer de nouveaux noms. A partir de maintenant nous allons parler du côté pratique des choses et de ce qui va se passer comme activités additionnelles.

LES PAGES DES GROUPES SONT SUR LE SITE
Nos maîtres web ont été occupés ce week-end avec le développement des pages des groupes: à partir de maintenant vous pouvez trouver plus d’informations concernant chaque groupe et aussi un clip qui pourra vous mettre dans l'ambiance. Allez vite à www.rockvoorspecials.be pour apprendre tout sur vos artistes favorites.
Il y a une page séparée pour chaque groupe.

AUTRES LIENS UTILES SUR LE SITE WEB
Peut-être vous avez déjà lu notre site web un petit peu, peut-être pas encore. Saviez-vous que vous pouvez trouver beaucoup d’informations concernant le festival sur le site...

Si vous voulez venir, vous avez besoin d'un billet. Vous pouvez les commander par ce lien.
Nous vous rappelons que nous avons déjà vendu beaucoup de billets et qu'il est vraiment temps de décider.

Vous trouvez ici plus d'informations sur les itinéraires possibles et le transport public.

Les prochaines semaines les autres pages seront également embellis, alors jetez occasionnellement un coup d’œil si vous voulez être prêt pour le festival.

CONCOURS CLOUSEAU: Question 7
La semaine dernière, nous étions arrivés aux passages réussies dans le Sportpaleis à Anvers. Mais il y a tant à raconter concernant Clouseau. BEAUCOUP. Nous allons brièvement continuer avec les concerts. Des séries de concerts de 12 dans une rangée, tout épuisé. Chaque année, un point culminant.

Mais mettre des spectacles pareils ensemble, demande beaucoup de travail. BEAUCOUP de travail. Toute une année. Après 10 éditions, les frères voulaient autre chose. Un peu de temps pour reprendre son souffle. Alors en 2010 ils ont fait une dernière série de concerts sous le nom de 'De laatste ronde' (le dernier tour). Depuis lors, il est calme. Mais pour être clair: c'est seulement une pause. Combien de temps cela prendra, nous ne savons pas. Les bonnes nouvelles sont alors que les hommes ont maintenant du temps de faire des concerts normales dans toute la Flandre. Même chez nous! Ah oui, vous le saviez déjà.

Bon, alors ils ont pris une pause, mais il y avait déjà autre pour leurs nombreux fans. En 2011, ils ont eu l'idée de créer un musical concernant Clouseau: il raconte l'histoire d'une fille à base de chansons de Clouseau. Les frères ne seraient pas sur la scène eux-même, mais toutes les chansons seraient chantées par des acteurs. Cela s'est avéré être une bonne idée. Plus que cela: VTM a même organisé un concours pour choisir l'actrice principale. Le programme a été suivi par les fans. Le prix est allé à une dame de deux ans qui habitait dans le quartier populaire Swentibold. Par hasard aussi le titre d’un chanson de Clouseau...

Et maintenant la question: Quel est le titre du musical qui est allé en première en 2012 dans le théâtre municipal d'Anvers?
Un conseil: c'est le nom d’une fille. C’est aussi le titre d’un des plus grands succès de Clouseau. Pour tout ce que nous savons, vous devez donc choisir entre ces ex- petites amies Koen et Kris ( ? ):
ANNE - LOUISE - DOMINO - HILDA - CAROLINE

 

TWEE NIEUWE NAMEN + CLOUSEAU WEDSTRIJD VRAAG 6
DEUX NOUVEAUX NOMS + CONCOURS CLOUSEAU QUESTION 6

 
Jawel, we zijn er weer beste vrienden...

We hebben een beetje slecht nieuws. Nou ja, het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk: we zijn bijna rond met alle namen. We hebben er nog twee.
We gaan jullie niet langer meer in spanning houden en ze meteen allebei weggeven deze week. Zo kennen jullie nu het volledige aanbod.
Daar gaan we.

Naam nummer één: Slow Pilot
Slow Pilot is een vrij nieuwe band rond Pieter Peirsman. Deze meneer is al vaak aangeprezen als één van de beste sing-song writers van België. Hij leerde zingen door karaoke te doen (dat is meezingen met een muziekband en niet zelden jezelf belachelijk maken - maar voor hem maken we een uitzondering op dat laatste) en heeft een goede neus voor liedjesschrijven. Zijn liedjes zijn melodieus en men zegt wel eens dat het 'valse trage' zijn. Maar pas op want deze 'trage piloot' haalt je in zonder dat je het merkt. Alles is een kwestie van tijd en eigen tempo.

Momenteel is de groep bezig aan een opmars richting podia, studio en radio. Binnenkort komt een CD uit.

Alvast een voorproefje:

Naam nummer twee: ID!OTS
Je moet het maar durven: je eigen groep 'Dommeriken’ heten...
ID!OTS klinkt misschien nog niet bekend in de oren, maar er is het laatste half jaar al veel rond te doen geweest. Zo brachten ze een plaat uit (ja, een echte, voor op een platenspeler) en die was in een mum van tijd uitverkocht. In alle serieuze bladen en kranten wordt hun rauwe rock 'n' roll de hemel in geprezen. Springen, briesen en stampvoeten, het zijn maar een paar termen die aan hun optredens worden verbonden.

Het zijn dan ook geen broekventjes in de band, als je weet dat de zanger en de bassist leden waren van de band Ugly Papas: in de jaren negentig mede verantwoordelijk voor het plotse succes van Belgische rock (samen met dEUS en Evil Superstars).

Enfin, verwacht je aan kletterende gitaren die ergens wel een beetje doen denken aan Triggerfinger. Maar die band zette de weide in vuur en vlam, dus zullen ID!OTS ook wel patatten geven (geen echte, daarvoor moet je in de eetstraat zijn).

Hier alvast een nummer.

De Clouseau wedstrijd: VRAAG 6
We waren aangekomen bij de start van hun jaarlijkse succesreeks in het Antwerpse Sportpaleis. Het eerste jaar (welk jaar dat was zeggen we niet, want dat moesten jullie vinden) gaven ze aan de concerten de naam 'Clouseau en orkest', maar na een paar jaar werden de optredens telkens op een andere manier gebracht en deden ze vooral stoten met het podium. Bijvoorbeeld in 2003 stond er op de affiche 'Clouseau in 't midden' en wat raad je? Hun podium stond in 't midden van de zaal. Zo hadden ze de komende jaren nog een paar verrassingen achter de hand.

Eén van de onderstaande affiches is niet echt. De vraag is eenvoudig: welke naam hebben de optredens in het Sportpaleis nooit gehad? Antwoord met A, B of C.

affiches ClouseauBonjour chers amis! Oui, nous sommes là...

Et nous avons une mauvaise nouvelle. Mauvaise? Bof, c’est la façon dont vous le regardez naturellement: nous avons presque raconté tous les noms. Nous en avons encore deux.
Nous n’allons plus vous tenir en haleine et nous allons les révéler tous les deux cette semaine. Comme ça vous allez connaître tout ce que nous avons à offrir.
Allons-y!

Nom numéro un: Slow Pilot
Slow Pilot est un groupe assez récent autour de Pieter Peirsman. Ce monsieur a été vanté déjà plusieures fois comme un des meilleurs auteurs-compositeurs de la Belgique. Il a appris à chanter en faisant du karaoke (c’est chanter avec une bande et souvent se faire ridiculiser – mais pour lui ce n’était pas la cas) et il a le nez fin pour écrire de belles chansons. Ses chansons sont mélodieuses. Parfois elles semblent lent, mais faites attention, parce que ce 'pilot lent' va vous dépasser avant que vous le remarquiez. Tout est question de temps et tempo.

A ce moment le groupe a un succès grandissant sur le podium, dans le studio et sur la radio. Ils vont sortir un CD prochainement.

Un aperçu:

Nom numéro deux: ID!OTS
Il fout l’oser: appeler son groupe 'les idiots'...
ID!OTS ne vous sera peut-être pas encore connu, mais ils ont eu beaucoup d’attention les derniers six mois. Ils ont sorti un disque (oui, un vrai LP, pour un tourne-disque) et celui a été soldé en moins de rien. Les périodiques et journaux sérieux louent leur rock brut. Sauter, rugir et trépigner, ce sont les termes qui sont liés à leurs prestations.

Les membres du groupe ne sont pas de jeunes débutants, si tu sais que le chanteur et le bassiste étaient des membres du groupe Ugly Papas: dans les années 90 ils étaient responsables pour le soudain succès du Rock Belge. (Ensemble avec dEUS et Evil Superstars)

Enfin, vous pouvez vous attendre à des guitares cliquetantes qui font penser un peu à Triggerfinger. Ils vont aussi mettre la feu au festival.

Ici vous pouvez déjà écouter un de leurs chansons:

Le concours Clouseau: question 6
Nous étions arrivés au début de leur succès annuel au Palais de Sport d’Anvers. La première année (on ne va pas préciser quel année c’était, parce que c’était déjà une de nos questions) le nom du show était 'Clouseau et orchestre'. Mais après quelques années les prestations ont été faites d’une façon différente chaque année et ils ont fait des choses extraordinaires avec le podium. Par exemple, en 2003 leur affiche disait 'Clouseau au milieu' et qu’est-ce que vous pensez? Leur podium se trouvait au milieu de la salle. Et ils avaient encore plus de surprises dans les années qui suivaient.

Une des affiches ci-dessous n’est pas vraie. La question est simple: sous quel nom Clouseau n’a jamais figuré dans le Palais de Sport? Répondez avec A, B ou C.

affiches Clouseau

 

NIEUWE NAAM + CLOUSEAU WEDSTRIJD VRAAG 5
NOUVEAU NOM + CONCOURS CLOUSEAU QUESTION 5

 
Hallo Rockers en co!

We naderen 1 mei, dus dat wil zeggen dat het nog MINDER dan twee maanden is voordat we weer samen kunnen genieten van het muzikale feest in Doornzele! Ja, mensen, het zal er snel gaan zijn! We zijn bijna rond met de voorstelling van ons programma, maar we hebben nog enkele verrassingen in petto hoor! Maar voor nu...

Een nieuwe naam
De groep zag het levenslicht in 2008. Hun eerste single 'REX', haalde de Super Top 50 en stond een paar weken op nummer één in de Afrekening. Met 'Enter the Characters' leverden ze niet alleen een sterk debuut af, maar tekende de groep ook voor de Belgische CD van het jaar 2009. Ook buiten onze landsgrenzen ging het goed.

De tweede cd deed het niet zo goed en er werd al gezegd dat de band een eendagsvliegje was dat met de plaat uit 2011 aan hun zwanenzang waren begonnen. Het zou gedaan zijn. Maar kijk: begin dit jaar kwam er een derde cd uit die in de recensies (dat is wat journalisten en muziekkenners er over zeggen) een zeer tegenstrijdig oordeel krijgt.

De ene zegt dat de cd 'saai' is, de andere zegt dat hij 'super goed' is. Ze zijn het er wel allemaal over eens dat hij niet in een vakje te duwen is: spelen ze nu rock of punk of indie? Met welke groep kunnen we ze nu vergelijken? Euh... Wel, ze klinken als Customs omdat ze... tja, (The) Customs zijn! Als je wil weten of je hun muziek nu 'saai' of 'super goed' vindt, ga dan maar eens naar deze pagina. Je kan er verschillende liedjes beluisteren. Wij zijn alvast verkocht en zijn er gerust in dat het geen concert zal worden om in slaap te vallen!

Clouseau-wedstrijd: VRAAG 5
We vertelden het vorige week al, de groep Clouseau zoals we ze hadden leren kennen in 1987, was tegen 1999 bij het verschijnen van 'In Stereo' teruggeschroefd naar twee groepsleden (Koen en Kris) die bij optredens werden versterkt door studiomuzikanten. Ze gingen op tournee door België en Nederland en hadden heel veel succes. Omdat Clouseau op dat moment al 10 jaar aan de top stonden, brachten ze een live CD uit van die tournee.

En dan werd het een tijdje stil. Koen en Kris waren met andere dingen bezig, zoals rally rijden en TV presentator zijn. Maar het volgende album dat uitkwam bewees eens te meer dat ze en absolute topgroep zijn. Het heette 'En Dans' en klonk veel avontuurlijker dan de voorgaande CD's. De trouwe fans waren laaiend enthousiast en een nieuwe generatie fans stond verbluft van de kwaliteit die Clouseau ten gehore gaf.

De CD stond 11 weken op nummer één in de Ultra Top 50. Tijd dus om een nieuw hoofdstuk aan hun succes te breien: optreden in een supergrote zaal. Het Sportpaleis in Antwerpen, goed voor zo’n slordige 18.000(!) tickets. Ze hadden gehoopt het één keer uitverkocht te krijgen. Het werden er 3! Dat zijn meer dan 50.000 tickets! Dat is veel, heel veel voor een Belgische band!

En nu de vraag: in welk jaar kwam 'En Dans' uit, de plaat die ervoor zorgde dat Clouseau voortaan ieder jaar in het Sportpaleis zou gaan optreden?

Clouseau - En DansBonjour Rockers et co!

Le premier mai s’approche... cela veut dire que dans MOINS de 2 mois nous allons pouvoir se voir sur la fête musicale à Doornzele! Together again! Oui, ça va aller vite! Nous avons présenté tout notre programme, mais nous avons encore quelques surprises quand même! Mais pour l'instant...

Un nouveau nom
Le groupe est né en 2008. Leur premier tube 'REX', a été numéro UN pendant quelques semaines. Avec 'ENTER THE CHARACTERS' ils n'ont pas seulement eu un début fort, mais le groupe a également signé pour l'album belge de l'année 2009. Et le succès a aussi continué à l'extérieur de nos frontières.

Le deuxième album n'a pas fait si bien et on a pensé que la fin du groupe était éminent... Mais regardez: au début de cette année ils ont sorti un troisième CD. Les commentaires (ce que les journalistes et les experts de la musique disent à ce sujet) sont très contradictoires.

Un dit que le CD est 'ennuyeux', un autre dit qu'il est 'super bon'. Tout le monde se demande s’ ils jouent rock ou punk ou indie ? Avec quel groupe nous pouvons les comparer maintenant? Euh... Eh bien, ils sonnent CUSTOMS parce que... bien, ils sont CUSTOMS! Si vous voulez savoir si vous trouvez leur musique 'ennuyeux' ou 'super bon' allez simplement à cette page. Vous pouvez y écouter plusieures chansons. Nous sommes confiants que le concert ne vous fera pas endormir!

Concours Clouseau: Question 5
Comme déjà expliqué la semaine dernière, vers 1999 le groupe Clouseau avait été réduit à deux membres (Koen et Kris), qui ont été renforcées par des musiciens de studio pour des performances. Ils ont sorti le CD 'In Stereo', sont allés en tournée à travers la Belgique et les Pays-Bas et ont eu beaucoup de succès. Car à cette époque Clouseau existait déjà 10 ans, ils ont sorti un CD live de cette tournée.

Et puis c’est resté un peu tranquille au tour du groupe. Koen et Kris faisaient d'autres choses, telles que la conduite de rallye et présentateur de télévision. Mais le prochain album qui est sorti a prouvé une fois de plus que le groupe est top. Il a été appelé 'En Dans' et semblait beaucoup plus aventureux que les CD précédents. Les fans étaient très enthousiastes et une nouvelle génération de fans a été surpris par la qualité de Clouseau.

Le CD a été au numéro un pendant 11 semaines. Haut temps pour un nouveau chapitre dans leur succès: se produire dans une super grande salle! Le Sportpaleis d' Anvers, bon 18.000(!) billets. Ils avaient espéré jouer à guichets fermés une fois. Mais la salle était complet 3 fois! C'est plus de 50 000 billets! C'est beaucoup, beaucoup pour un groupe belge!

Et maintenant la question: En quelle année Clouseau a sortie 'En Dans', le CD qui a assurée que Clouseau allait se produire annuellement dans le Sportpaleis?

Clouseau - En Dans

 

NIEUWE NAAM + CLOUSEAU WEDSTRIJD VRAAG 4
NOUVEAU NOM + CONCOURS CLOUSEAU QUESTION 4

 
Beste Rockers!

Het is een open deur intrappen om deze nieuwsbrief in het kader van hazen en chocolade-eieren te presenteren. Maar gezien we een beetje achter lopen op de kalender, gaan we dat niet doen. Een dag of twee te laat is ook al vijgen na Pasen. Nietwaar?

Dus zonder verdere omwegen...

Een nieuwe naam: RADIO GUGA
Doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar dat zal direct anders zijn.
Eerst een vraagje: wat is het verschil tussen een cover-band en een tribute-band? We zullen het eens kort proberen uitleggen.

Een cover-band is een groep die liedjes naspeelt van andere, bekende groepen. Een beetje slimme muzikant kiest dan liedjes die iedereen kent en sowieso kan meezingen. Niemand in het publiek stoort zich eraan dat de stem van de zanger niet echt klinkt als die van de originele artiesten. Niemand vind het erg dat de instrumenten ook niet volledig hetzelfde klinken. Als we maar leute hebben.

Een tribute-band is dan weer een groep muzikanten die zich volledig toelegt op de liedjes van één, hooguit twee bestaande groepen of artiesten. Dit soort muziekgroep probeert er alles aan te doen om zo goed mogelijk als de originele groep te klinken. Meestal lijkt de stem van de zanger er ook heel goed op. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal tributes die alleen maar liedjes van The Beatles spelen. De echte Beatles kunnen niet meer optreden, maar als je naar een optreden gaat van zo’n tribute-band, kun je toch nog een beetje de sfeer van toen meemaken.

Hoe dan ook, het ligt niet in de traditie van Rock voor Specials om een cover- of tribute groep op de affiche te zetten. Wij houden het op de échte artiesten.

Waarom vertellen we dit dan allemaal? Wel, er kan altijd een uitzondering gemaakt worden op sommige regels. Guga Baul is meteen een zeer grote uitzondering want wat hij met zijn groep brengt, is zowel een cover als tribute band tegelijk. Hij speelt dus bekende liedjes van beroemde artiesten én presteert het om meteen een tribute te zijn voor al die artiesten: hij heeft zot gedraaide stembanden waarmee hij 1001 mensen kan imiteren.

Hij werd op korte tijd een zeer bekende TV-ster geworden dankzij het programma 'Tegen de sterren op', waarin hij tientallen mensen nadeed. Door dit succes ging hij op theatertournee met een comedy-show en nu gaat hij op de boemel met een muziekshow die de naam Radio Guga draagt. Ja, als ambiance-maker kan dit tellen en juist daarom vinden we het super dat hij aan onze affiche wou toegevoegd worden.

Om het heel eenvoudig te zeggen: wie met zijn ogen dicht naar dit optreden luistert (kijken is dan nogal moeilijk), zal denken dat Raymond vh Groenwoud er staat. Of Ozark Henry, Elvis Presley, Gorki, The Editors, Urbanus, Bart Peeters en ga zo maar door. Het zou echter jammer zijn om je ogen toe te houden, want het is nog geen lelijkaard ook... En voor grapjes maken is hij ook niet bang. Geloof je ons niet? Kijk dan maar eens naar dit filmpje.

De Clouseau wedstrijd: VRAAG 4
We vertelden al dat Clouseau zijn pijlen had gericht op een Europese doorbraak. Maar het Engelstalige avontuur wierp niet de vruchten af die ze hadden gehoopt. Het werd vanaf 1993 zelfs een beetje stil rond de groep.

Er werd hier en daar al gefluisterd dat het gedaan was met Clouseau, temeer omdat er een paar leden van de originele band waren opgestapt. De groep Clouseau bestond voor zover we wisten nog maar uit drie mensen. Uiteraard de broertjes Wauters en nog een derde meneer, de oprichter van de band. In 1995 werden echter alle geruchten de kop ingedrukt bij het verschijnen van het album 'Oker' met onder andere de grote hit 'Passie'. Het zou de laatste Clouseau-CD worden waarbij je op de hoes nog iemand anders dan Koen en Kris ziet staan.

De hoes van 'Oker' vind je hieronder. De vraag voor deze week: weet je nog de voornaam van die meneer aan wie we misschien het ganse Clouseau verhaal te danken hebben? Hij staat in het midden. Opgelet: ENKEL de voornaam!

Clouseau OkerChers Rockers!

Envoyer ce bulletin... dans la période de Pâques, le présenter avec des lapins et des œufs de Pâques... c’est en peu enfoncer des portes ouvertes... Nous avons pris un peu de retard, alors nous n’allons pas le faire. Fini les vacances!
Donc, sans plus de détours...

Un nouveau nom: RADIO GUGA
Ce nom ne vous dira peut-être rien, mais ça va changer immédiatement!
Tout d'abord, une question: quelle est la différence entre un groupe de cover et un groupe de tribut? Nous allons essayer d'expliquer rapidement.

Un groupe de cover est un groupe qui joue des chansons d'autres groupes connus. Un petit musicien intelligent choisit alors des chansons que tout le monde connaît et aime chanter. Personne ne sera dérangé si la voix du chanteur ne ressemble pas à celle des artistes originaux. Nous voulons seulement profiter de l’ambiance.

Un groupe de tribut est un groupe de musiciens qui sont entièrement dédiés aux chansons d'un artiste existant. Ce type de groupe essaie de copier le groupe d'origine aussi bien que possible. La voix du chanteur ressemble très bien à celle du chanteur original. Par exemple, il y a un certain nombre de groupes de tribut qui jouent les chansons des Beatles. Si vous allez à un concert d'un tel groupe, vous avez encore un peu l'atmosphère de l' expérience passée.

Quoi qu'il en soit, il n'est pas dans la tradition de Rock voor Specials de programmer un groupe de tribut.

Pourquoi racontons-nous tout cela? Parce que des exception sur certains règles sont toujours possibles. Guga Baul est immédiatement une grande exception, parce que son groupe, est à la fois cover et tribut. Il joue des chansons bien connues d'artistes célèbres et effectue immédiatement un hommage à tous ces artistes. Il a cordes vocales tordues fou avec lesquels il peut imiter 1001 personages.

Il est devenu très célèbre en peu de temps par le programme de télévision 'Tegen de sterren op' dans lequel il a imité des dizaines de personnes. Grâce à ce succès, il est parti en tournée avec un spectacle de comédie de théâtre, et maintenant il va faire un show musical qui s’appelle Radio Guga. L’ambiance est garanti et nous sommes sûrs qu’il est un vrai élément positif sur notre affiche.

Pour le dire très simplement, celui qui écoute le show avec ses yeux fermés, va penser que c'est en fait Ozark Henry, Elvis Presley, Gorki, The Editors, etc qui sont en train de jouer. Néanmoins, il serait dommage de garder les yeux fermés parce qu’il n’est pas laid du tout! Si vous ne nous croyez pas, jetez un coup d’oeil à ce clip.

Le concours Clouseau: QUESTION 4
Nous avons déjà dit que Clouseau cherchait le succès international. Mais cette aventure n’a pas eu le résultat espéré. A partir de 1993, c’est même devenu un peu calme autour du groupe.

Certains murmuraient déjà que ce serait la fin de Clouseau, d'autant plus parce que certains membres ont quitté le groupe qui était réduit à trois personnes. Les frères Wauters bien sûr et un troisième homme, le fondateur du groupe . Cependant en 1995, tous les rumeurs ont été supprimées par l’Albux 'Oker' avec entre autres le tube 'Passie'. Ce serait ledernier CD de Clouseau avec une autre personne que Koen et Kris sur la photo.

Vous voyez ci-dessous la photo du CD 'Oker'. La question de cette semaine: vous souvenez-vous du nom de l' homme qui était le fondateur du groupe Clouseau? Il se trouve au milieu. S'il vous plaît notez UNIQUEMENT son premier nom!

Clouseau Oker

 

NIEUWE NAAM + CLOUSEAU WEDSTRIJD VRAAG 3
NOUVEAU NOM + CONCOURS CLOUSEAU QUESTION 3

 
OE-AAAAAAARRGHH!!!!!
Euh... Neen, dit is niet de Paashaas die een ei probeert te leggen. Dit is een poging om in de sfeer te komen van de aankondiging voor onze volgende band...
Denk aan een brullende beer die achternagezeten wordt door een hongerige leeuw en het geluid dat ze daarbij samen maken. Dan zal je ongeveer weten wat we hier proberen nadoen...
Schrijf maar eens een oerkreet op papier, da’s niet gemakkelijk.

En nu serieus.

Dag beste rockers.

Deze week zullen we vooral de échte rockers blij maken. Rockers die niet verlegen zitten om met hun hoofd te schudden zodat hun (al dan niet lang) haar overal vliegt. Kortom: de HARD ROCKERS. Maar alle anderen mogen gerust meedoen...

De nieuwe naam voor deze week
We schrijven 1984. Een jonge Amerikaanse kerel met lang haar staat te kijken naar een optreden van 5 Gentenaren. Hij heet James Hetfield en speelt met zijn beginnend groepje op hetzelfde hard-rockfestival in Poperinge. Hij is zwaar onder de indruk van die Gentse groep en koopt zich een T-shirt als souvenir. In 2012, bijna 30 jaar later, heeft hij dat T-shirt aan op het podium van Werchter Classic. Hij speelt daar als hoofdact met zijn inmiddels wereldberoemde band Metallica. De groep op zijn T-shirt bestaat ondertussen niet meer. Of toch?

Het is misschien doordat deze beroemde zanger zo trouw is gebleven aan de Belgische band die hem zo lang geleden met zijn lang haar liet schudden... Mogelijks hebben de Gentse heren gedacht: als James nog weet dat wij bestonden en in die periode tot de top behoorden, dan wordt het misschien eens tijd om onze gitaren vanonder het stof te halen. En dat hebben ze dan ook gedaan!

In de jaren tachtig brachten ze 4 LP's uit waarvan ze nu een best-off brengen. We praten dus over het soort rock uit de tijd dat jeansvesten met afgeknipte mouwen of zwarte leren jekkers en broeken met scheuren in de mode waren. Hard Rock was toen nog geen competitie van 'om ter luidst roepen', maar wel melodieuze nummers met vlammende gitaarsolo's en beukende drums.

Hun reünie ging in alle geval niet onopgemerkt voorbij, want dit jaar staan ze ook op Graspop, het grootste metal-festival van België. We zijn met andere woorden heel trots dat we jullie een stukje Belgische nostalgie kunnen presenteren met het legendarische Ostrogoth! Maar pas op: het is niet omdat de mannen een beetje ouder zijn geworden, dat ze niet meer kunnen rocken! We denken dat er veel hoofden zullen 'headbangen'!

foto Ostyrogoth
foto © ostrogothofficial.com

De Clouseau-wedstrijd: VRAAG 3
Eerst en vooral: bedankt om de vorige nieuwsbrief goed te lezen en ons niet per mail te overstelpen met antwoorden op de vraag van vorige week. Aan die enkele sloebers die het toch deden: het helpt echt niet om ons antwoorden per mail op te sturen. Bekijk aub nog eens de spelregels.

En nu de vraag.
Na hun avontuur op het Eurovisiesongfestival, hadden de bandleden van Clouseau de smaak te pakken om het internationaal te proberen. Aan hun succes hier in België en in Nederland leek geen einde te komen, dus wilden ze het ook in andere landen proberen. Maar onze taal, het Nederlands, wordt niet zo goed begrepen in andere landen. Een voorbeeldje om dit te verduidelijken...

Op de Engelse TV (BBC) zei de presentator na het optreden van Clouseau op Eurosong met 'Geef het op': "It sounded to me like 'Shave it off, Baxter'."
Dat betekent dat hij dacht dat ze zongen: "Scheer het eraf, Baxter…"...

Jawadde... Het is dan misschien niet zo verwonderlijk dat onze vrienden niet wonnen, want wie weet wat mensen uit andere landen begrepen uit de tekst.

Maar goed, Clouseau zou het dus proberen in het Engels. Ze brachten in 1991 de CD 'Close Encounters' uit met vertalingen van hun grootste hits. Het gehoopte succes kwam er niet en de plannen om internationaal te gaan, werden voorlopig opgeborgen. Maar het jaar daarop, in 1992, kreeg Clouseau de kans om een Europese tour te doen in het voorprogramma van een zeer succesvolle band in die tijd. En tja, daarom was het nodig om toch nog een Engelstalige CD op te nemen. Dat werd de CD 'In Every Small Town' met daarop de hits 'Live Like Kings' en 'Take Me Down'.

En nu de vraag: hoe heette de groep met wie Clouseau op Europese tournee ging in 1992?
Een tip: het was een groep met een zanger en een zangeres en ze hebben hier veel hits gehad!

Wil je Clouseau nog eens in het Engels horen zingen? Kijk dan eens naar dit filmpje. Ja, Koen heeft ook nog lang haar gehad!

Tot volgende week!OE- AAAAAAARRGHH!
Euh... Non, ce n'est pas le lapin de Pâques qui essaye de pondre un œuf. C’est une tentation d’annoncer notre prochain groupe dans le cadre correct...
Pensez à un ours rugissant poursuivi par un lion affamé, et le bruit qu'ils font ensemble. Alors vous saurez ce que nous essayons d'imiter ici...
Il n'est pas facile de décrire un cri primal sur papier...

Mais maintenant soyons sérieux.

Bonjour chers Rockers!

Cette semaine, nous allons surtout rendre heureux les vrais rockers. Les Rockers qui aiment secouer leur tête de sorte que leurs cheveux s’envolent partout. En bref, les hard rockers. Mais tous les autres peuvent joindre aussi.

Le nouveau nom de cette semaine
Nous écrivons 1984. Un jeune homme américain aux cheveux longs regarde la prestation de 5 hommes de Gand . Il s’appelle James Hetfield et joue avec son groupe sur le même festival de hard-rock à Poperinge. Il a été profondément impressionné par ce groupe de Gand et achète un T-shirt en souvenir. En 2012, plus de 30 ans plus tard, il porte ce T -shirt sur la scène de Werchter Classic. Il joue là comme groupe principal étant Metallica. Le groupe sur son T -shirt n'existe plus maintenant. Que ce soit?

C’est peut-être grâce à ce célèbre chanteur qui est resté fidèle à ce groupe belge qui lui a fait secouer ces cheveux il y tant d’années. Peut-être ces hommes de Gand ont pensé, si James se rappelait encore que nous existions, il pourrait être temps d’épousseter guitares. Ce qu’ils ont fait par conséquent!

Dans les années quatre-vingt , ils ont sorti quatre disques dont ils apportent un best- off maintenant. Donc, nous parlons du type de rocker qui était dans la mode à ce moment avec des vestes en jean avec les manches coupés, des vestes en cuir noir, des pantalons déchirés... Le Hard Rock n’était pas encore une compétition de 'hurler au plus fort'. Il s’agissait de chansons mélodiques avec des solos de guitare flamboyants et de rythmes battants.

Leur réunion en tout cas n’est pas passée inaperçue, parce que cette année ils jouent aussi sur Graspop, le plus grand festival de métal en Belgique. Nous sommes alors très fiers de vous présenter un peu de nostalgie belge avec le groupe légendaire Ostrogoth! Mais attention: ce n'est pas parce que ces hommes ont âgés un petit peu qu’ils ne savent plus faire du rock! Nous pensons beaucoup de têtes seront secoués. Du vrai 'headbanging'!

photo Ostyrogoth
photo © ostrogothofficial.com

Le concours Clouseau: Question 3
Tout d'abord, merci d’avoir lu le bulletin précédent, et de ne plus avoir envoyé des réponses par e-mail. Pour les coquins qui l’ont fait quand même... il ne sert à rien d’envoyer votre réponse par e-mail. Vérifiez les règles encore une fois!

Et maintenant la question.
Après leur aventure au Concours Eurovision de la chanson, les membres du groupe Clouseau voulaient commencer un aventure international. Leur succès ici en Belgique et aux Pays-Bas semblait durer éternellement, donc ils voulaient essayer dans d'autres pays. Mais notre langue, le néerlandais, n'est pas tellement bien compris dans d'autres pays.

Quoi qu'il en soit, Clouseau voulait l’ essayez en anglais. Ils ont sorti en 1991 le CD 'Close Encounters' avec des traductions de leurs plus grands succès. Le CD n’a pas rapporté le succès espéré et les ambitions internationales ont été mises sur attente temporairement. Mais l'année suivante, en 1992 Clouseau a eu l’occasion de faire un tour Européen ensemble avec un groupe très célèbre. Il était alors nécessaire d'enregistrer un deuxième CD anglais. C’était le CD 'In Every Small Town' ave les hits 'Live Like Kings' et 'Take Me Down'.

Et maintenant la question: quel étai le groupe avec lequel Clouseau a fait une tournée européenne en 1992?
Un conseil: il s’agit d’ un groupe avec un chanteur et une chanteuse et ils étaient très populaires ici.

Vous voulez encore une fois entendre Clouseau en anglais? Jetez un coup d’oeil à ce clip. Oui, Koen a aussi eu de cheveux longs!

A la semaine prochaine!

 

NIEUWE NAAM + CLOUSEAU WEDSTRIJD VRAAG 2
NOUVEAU NOM + CONCOURS CLOUSEAU QUESTION 2

 
Gegroet rockers en enthousiaste deelnemers voor de Clouseau wedstrijd!

Alweer een weekje voorbij... dus ons vervolgverhaal 'Rock voor Specials 2014' krijgt weer een nieuw hoofdstukje.

We hebben deze keer drie belangrijke mededelingen.

De vroege vogelkorting is voorbij
Wie vòòr 1 april zijn ticket heeft besteld, kon genieten van de vroege vogelkorting. Vanaf nu gelden dus de prijzen die op onze site vermeld staan.
Niet dat dit nu ineens een ganse portefeuille scheelt hoor! De prijzen zijn nog steeds democratisch, want zo zijn we hé.

We zijn trouwens bijzonder opgetogen dat er dit jaar uitzonderlijk veel mensen al hun tickets hebben aangekocht. We zitten al ver boven de helft, dus dat belooft.
Er zijn nog steeds tickets beschikbaar, geen nood, maar ze gaan nog steeds vlotjes de deur uit. Je weet dus wat je te doen staat als je erbij wilt zijn.

Een nieuwe naam
De schoolgaande jeugd heeft weer eens 2 weken vakantie. Amai. Naar school gaan kan toch leuk zijn, vooral als het vakantie is. School is Cool!
Dat komt nu toch wel zeer goed uit, want dat is meteen ook de naam van de band die we deze week met trots voorstellen!

Vier jaar geleden wonnen ze Humo’s Rockrally en verzilverden in geen tijd hun overwinning met een aantal hits en een zeer goede cd 'Entropology'. Meteen boden de optredens zich in grote getale aan en daarmee kregen ze een zo mogelijk nog betere reputatie. De combinatie van originele drumritmes, speelse gitaarpartijen en vooral opwekkende songs viel in de smaak van het publiek. Het bracht hen ook bij ons op Rock voor Specials.

Een paar weken geleden bracht School is Cool een opvolger uit. Die kreeg de titel 'Nature Fear'. Hoewel er een paar muzikanten gewisseld zijn (de originele zangeres is naar het buitenland getrokken), heeft hun muziek niets aan kracht verloren en zijn ze weer volop bezig met het veroveren van de hitlijsten... Verwacht jullie dus maar aan een opdwepend concert van School is Cool!

foto School Is Cool
foto © School Is Cool

De Clouseau wedstrijd
We hebben ondervonden dat er een paar dingen uit het reglement niet helemaal duidelijk zijn, dus gaan we het nog eens herhalen.

Het is de bedoeling dat deelnemers gedurende 10 weken hun antwoorden op het antwoordformulier invullen.
Wanneer alle vragen zijn gesteld en de antwoorden zijn opgeschreven, stuur je dit ingevuld formulier PER POST op naar ons.
Het is dus NIET de bedoeling dat jullie iedere week een antwoord opsturen per mail. Daar kan je niets mee winnen. Wij kunnen dat trouwens allemaal niet bijhouden, da’s een beetje te moeilijk.
Antwoordformulieren die per mail toekomen tellen NIET mee, enkel de formulieren die we op papier ontvangen van de postbode.

Aan de enthousiaste mensen die ons al een mailtje doorstuurden met het antwoord op de vraag van vorige week: het spijt ons, maar daar kunnen we niets mee doen. We kunnen jullie jammer genoeg ook niet allemaal persoonlijk antwoorden. Dat zou een groot werk zijn en momenteel hebben we het druk met andere dingen voor Rock voor Specials.
Het is natuurlijk wel heel plezant om te zien dat er zoveel mensen meedoen en voor zover we er iets over mogen zeggen: de meesten hadden het antwoord al juist! Dus download dat formulier en schrijf je antwoord op bij vraag 1! Als je niet goed weet hoe je dat moet doen, er is vast wel iemand die je daarbij kan helpen.

Voor alle duidelijkheid nog eventjes dit.
Er zijn drie pakketten te winnen. Daarin zit de laatste cd van Clouseau, een T-shirt van Rock voor Specials én een ontmoeting met Koen en Kris van Clouseau op woensdag 25 juni in de backstage van Rock voor Specials.
Daarvoor moet je wel alle 10 de vragen juist beantwoorden en proberen raden hoeveel formulieren we zullen krijgen. De drie mensen die er het dichtst bij zitten winnen de prijs en mogen samen met één begeleider een kort bezoekje brengen aan de broers. De winnaars worden persoonlijk verwittigd en krijgen dan meer informatie rond hoe het verder gaat op de grote dag.

In de prijs zit GEEN ticket voor Rock voor Specials! Om je prijs in ontvangst te kunnen nemen, moet je dus wel op ons terrein zijn die dag. Dat wil zeggen dat je een ticket nodig hebt en er zelf eentje zal moeten aanschaffen...
Lees in alle geval nog eens heel goed het reglement dat je hier kunt vinden.

En ten slotte: VRAAG 2 voor de Clouseau-wedstrijd
Clouseau werd in 1989 vooral bekend dankzij het liedje 'Anne'. Het was hun inzending om mee te doen aan de voorrondes voor de Belgische vertegenwoordiging op het Eurovisiesongfestival. Ze wonnen die voorrondes niet. Ingeborg ging toen naar Eurosong met 'Door de wind'.

De grote winnaars in België bleken echter Clouseau te zijn want hun succes kende geen grenzen. Daarom besloot de BRT om twee jaar later, toen er weer een Vlaamse inzending moest komen, geen voorrondes meer te doen. Ze stuurden zonder pardon Clouseau naar Rome om ons land te vertegenwoordigen met het liedje 'Geef het op'.

Er waren toen 22 landen die meededen en de vraag is: op de hoeveelste plaats eindigde Clouseau op het Eurovisiesongfestival in 1991?
Een kleine tip: ze waren jammer genoeg NIET bij de eerste 10.

Als je hun optreden in Rome uit 1991 nog eens wilt zien, je kan het hieronder bekijken.
Maar OPGELET!!! In de titel van deze video staat nummer 18. Dat is NIET het juiste antwoord!!!

Tot volgende week!Salutations aux rockers et aux participants enthousiastes au concours Clouseau!

Une autre semaine s'est écoulée ... il est bien temps pour un nouveau chapitre dans notre série 'Rock voor Specials 2014'.

Cette fois, nous avons trois annonces importantes.

Le rabais de préinscription est terminée
Tout le monde que a commandé ces tickets avant le 1er Avril, a pu profiter d’une remise. A partir de maintenant, les prix indiqués sur notre site sont valables.
Pas de soucis, ce ne ferra pas tellement de différence dans votre portefeuille! Les prix restent toujours démocratiques, nous sommes simplement comme ça.

En tous cas, nous sommes très heureux qu’exceptionnellement beaucoup de gens ont déjà acheté leurs billets cette année. Nous sommes déjà bien au-dessus de la moitié des tickets disponibles. Ne vous inquiétez pas, il reste encore des tickets, mais ils sortent très vite. Donc, vous savez quoi faire si vous voulez venir au festival.

Un nouveau nom
Les enfants scolaires ont une fois de plus deux semaines de vacances. L’école peut être amusant, surtout pendant les vacances. School is Cool!
C'est aussi le nom du groupe que nous vous proposons avec fierté cette semaine!

Il y a quatre ans, ils ont gagné le Rockrally de Humo. Après peu de temps ils ont sorti un très bon CD 'Entropology'. Ils ont été offerts immédiatement beaucoup de performances et donc ils ont obtenu une superbe réputation. La combinaison de rythmes de batterie, des guitares et des chansons excitantes a été appréciée par le public.
Maintenant ils viennent de sortir un nouveau CD: 'Nature Fear'. Bien qu'il y ait quelques nouveaux musiciens (la chanteuse originale est allée à l'étranger), leur musique n'a rien perdu de sa puissance. Vous pouvez vous attendre à un concert excitant!

photo School Is Cool
photo © School Is Cool

Le concours Clouseau
Nous avons remarqué qu'il y a certaines choses qui ne sont pas claires, pour cela nous répétons que:
Les participants doivent remplir pendant 10 semaines leurs réponses SUR LA FEUILLE DE REPONSES. Lorsque toutes les questions ont été posées, vous pouvez envoyer ce formulaire à nous PAR POSTE.
Vous ne pouvez donc PAS REPONDRE par e-mail CHAQUE SEMAINE! Nous ne pouvons pas tenir trace de réponses sur les questions individuelles. Donc: uniquement un formulaire de réponse remplit et par poste!

Aux personnes enthousiastes qui nous ont envoyés un e-mail avec la réponse sur la question de la semaine dernière: nous sommes désolés, mais ça ne compte pas. Nous ne pouvons malheureusement pas répondre à tout le monde personnellement. C’est trop de travail et nous sommes maintenant occupés avec d’autres choses plus importantes pour Rock voor Specials.
Bien sûr, il est amusant de recevoir tant de réactions, et nous pouvons déjà vous dire que la plupart avait la bonne réponse! Alors téléchargez le formulaire et écrivez votre réponse à la question 1! Si vous ne savez pas comment le faire, il y aura probablement quelqu'un chez vous qui pourra vous aider.

Pour tout clarté: il y a trois paquets à gagner.
Un paquet contient le dernier album de Clouseau, un T -shirt de Rock voor Specials et un rencontre avec Koen et Kris de Clouseau le mercredi 25 Juin dans les coulisses de Rock voor Specials. Mais vous devez d’abord répondre correctement à toutes les 10 questions et essayer de deviner combien de formes nous allons recevoir. Les trois personnes qui sont le plus proche gagnent le prix et peuvent rendre une petite visite aux frères. Les gagnants seront informés personnellement et obtiendront plus d'informations concernant le grand jour.

Attention: le paquet ne contient pas de billet pour Rock voor Specials! Afin de recevoir votre paquet, vous devriez être sur notre terrain ce jour-là. Cela signifie que vous avez besoin d'un billet d’entrée valide. N’oubliez donc pas d’acheter votre ticket.
Lisez encore une fois très bien les règles que vous pouvez trouver ici.

Et finalement: QUESTION 2 pour le concours Clouseau
En 1989 Clouseau était le plus connu pour sa chanson 'Anne'. C'était leur soumission pour le concours de qualification pour le représentant de la Belgique au Concours Eurovision de la chanson. Ils n'ont pas gagné. Ingeborg s'est ensuite rendu à l'Eurovision avec 'Door de wind'.

Néanmoins, à partir de cet instant Clouseau a connu un succès énorme. Par conséquent, la BRT a décidé deux ans plus tard d’envoyer Clouseau à Rome avec la chanson 'Geef het op'.

Il y avait 22 pays qui ont participé et la question est: à quelle place a fini Clouseau sur le Concours Eurovision de la chanson en 1991?
Un petit conseil: ils n’étaient malheureusement pas dans le top 10.

Si jamais vous voulez voir leur performance à Rome en 1991, vous pouvez le voir ici.
Mais ATTENTION! Dans le titre de ce vidéo vous voyez le numéro 18. Ce n'est pas la bonne réponse.

A la semaine prochaine!

 

NIEUWE NAAM + CLOUSEAU WEDSTRIJD
NOUVEAU NOM + CONCOURS CLOUSEAU

 
Beste Rockers,
 
Jawel, daar zijn we weer! Wat gaat de tijd toch snel hé! Maar zolang we goed nieuws kunnen brengen, kan het niet rap genoeg gaan, nietwaar?

Een nieuwe naam!
Voor de verandering gaan we maar eens meteen met de deur in huis vallen. Kwestie dat we jullie niet elke week plagen...

Er zijn zo soms van die artiesten die ineens opduiken en in een mum van tijd tot de groten worden gerekend.
Toen deze man in 2003 zijn eerste cd op de markt bracht, leek het wel een stormram die zich een weg naar de top baande. Overal werd hij geprezen voor zijn originaliteit en vooral: zijn goede muziek. En sindsdien is hij niet meer weg te denken van de Belgische rockscène. Iedere single en iedere cd wordt steevast positief onthaald en dat geldt ook voor zijn nieuwste schijf 'The Great Scam'.
We hadden in 2010 al eens het genoegen hem te mogen verwelkomen. We zijn bijzonder blij dat hij in zijn druk schema ook dit jaar tijd heeft gemaakt om onze weide in vuur en vlam te zetten. De man leeft voor muziek, net zoals zijn laatste hit zegt: 'Nothing Else To Do'... We zijn er zeker van dat als hij 'Einstein Brain' of 'Oh Darkness' inzet, 'de rocker' in jou ook wakker zal worden...
Onze eigenste Neil Young, onze Belgische schuurpapieren parel, onze doorleefde rockmachine...
Beste vrienden en vriendinnen: deze editie brengt Admiral Freebee iedereen aan het springen!

foto Admiral Freebee
foto © admiralfreebee.be

Wedstrijd: win een ontmoeting met Clouseau!
We vertelden het al vorige week: de gebroeders Wauters zijn zo lief om 3 van onze bezoekers samen met hun begeleider uit te nodigen voor een 'meet & greet' voor of na hun optreden op Rock voor Specials!

Dat vraagt om een wedstrijd zodat iedereen gelijke kansen krijgt.... Maar zoals elke wedstrijd heeft ook deze een reglement!
De spelregels:

 • Je kan hier het enige echte antwoordformulier downloaden en afprinten. Je mag het kopiëren zodat je het aan je vrienden ook kan uitdelen. We aanvaarden ENKEL antwoorden die op dit formulier worden ingediend.
 • Vul om te beginnen je persoonlijke gegevens correct in (je mag je daar natuurlijk laten bij helpen). Formulieren zonder deze gegevens komen niet in aanmerking voor een prijs.
 • Vanaf nu komt er in elke nieuwsbrief 1 vraag over Clouseau, in totaal 10. Ze zal telkens een nummer hebben. Zorg dat je per week je antwoord bij het juiste nummer op je formulier invult. Enne, zorg ervoor dat we het kunnen lezen. Gebruik dus best drukletters.
 • Je mag de antwoorden opzoeken op internet, in boeken, op je cd's, enzovoort. Je mag hier uiteraard ook een beetje hulp voor inroepen. Als het maar juist is.
 • Je mag (om meer kans te maken) verschillende formulieren opsturen op voorwaarde dat ze met de hand geschreven zijn (dus geen kopies van je blad, schrijf in blauw of rood) en ten laatste op 10 juni bij ons terechtkomen. De laatste vraag zal in de nieuwsbrief van 2 juni staan. Je hebt met andere woorden een week de tijd om je formulier(en) PER POST op te sturen. Formulieren die te laat toekomen, tellen niet meer mee. Wacht dus bijvoorbeeld niet tot 9 juni om je antwoorden op te sturen, want dan geraken ze niet op tijd bij ons.
 • Antwoordformulieren die per mail worden opgestuurd kunnen we niet aanvaarden.
 • We denken dat er heel veel Clouseau fans zijn die alles weten over hun favoriete groep. Daarom is er ook een schiftingsvraag: hoeveel formulieren zullen we op 10 juni om 17 uur in ons bezit hebben? Probeer het te raden en vul je antwoord in het voorziene hokje in. Een kleine tip: er komen per dag ongeveer 5000 bezoekers over de vloer.
 • De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht en zullen dan meteen te weten komen hoe het verder gaat op de grote dag.
 • De prijs bestaat uit een pakket met de nieuwste CD van Clouseau, een T-shirt van Rock voor Specials en een korte ontmoeting met Koen en Kris. Je kan dus je CD en T-shirt laten signeren als je dat wilt. Uiteraard zorgen we er ook voor dat je samen op de foto kan. Mocht het om de één of andere reden niet mogelijk zijn om de broers te ontmoeten (er kan altijd iets tussenkomen), zorgen wij ervoor dat je T-shirt en CD in je bezit komen.

Stuur je volledig ingevulde formulier op naar:
Den Dries - Wedstrijd Clouseau
Kramershoek 39
9940 Evergem

Veel succes!

VRAAG 1 voor de CLOUSEAU wedstrijd!
Clouseau is een band die al heel lang tot de top van onze Belgische artiesten behoort. Het begon eigenlijk allemaal al in 1987 met hun eerste singeltje 'Brandweer' en een jaar later met een eerste hit-single 'Alleen met jou'. Maar toen 'Anne' uitkwam, ontplofte het helemaal en werd het tijd om een eerste LP/CD uit te brengen die meteen een schot in de roos was.
Weet je nog wat de titel van deze plaat was? Om je een beetje te helpen: een foto, maar we hebben het antwoord natuurlijk weggehaald...

Clouseau wedstrijd - vraag 1

Tot volgende week!Chers Rockers,
 
Oui, nous sommes déjà de retour! Le temps passe si vite hein!

Un nouveau nom!
Il y a certains artistes qui apparaissent soudainement et immédiatement sont célèbres. Quand cet homme en 2003, sortait son premier album, il immédiatement atteint le sommet. Il a été salué pour son originalité et surtout sa grande musique. Et depuis ce moment il est incorporé dans la scène rock belge. Chaque single et chaque CD ont toujours été bien accueillis. C’est aussi le cas pour son dernier disque 'La Grande arnaque'.
Nous avons déjà eu le plaisir de l’accueillir en 2010. Et nous sommes particulièrement heureux que cette année, il a pu faire le temps pour venir et mettre le feu à notre festival. L'homme vit pour la musique, tout comme son dernier hit dit, 'Nothing Else To Do'. Nous sommes sûrs que quand vous allez entendre les premières notes de 'Einstein Brain' ou 'Oh Darkness', le 'rocker' en vous se réveillera...
Notre propre Neil Young, notre perle belge, ... meilleurs amis et amies: Admiral Freebee!

photo Admiral Freebee
photo © admiralfreebee.be

Concours: Gagnez une rencontre avec Clouseau!
Comme déjà annoncé: les frères Wauters invitent à une séance d'accueil avant ou après leur performance 3 de nos visiteurs ainsi que leur superviseur!
Afin que chacun ait l'égalité des chances, nous organisons un petit concours... Mais comme tout jeu a ces règlements, le notre aussi!

Voici les règles:

 • Vous pouvez télécharger ici le formulaire de réponse et l'imprimer. Vous pouvez le copier pour le distribuer à vos amis Nous acceptons UNIQUEMENT des réponses qui sont soumises sur ce formulaire.
 • Complétez vos données personnelles correctement (éventuellement avec un peu d'aide). Des formulaires incomplets ne qualifient pas.
 • A partir de maintenant, chaque de nos bulletins d'information contiendra une question sur Clouseau. Un total de 10. Chaque question aura un numéro. Assurez-vous que vous remplissez chaque semaine votre réponse à côté du nombre correct sur votre formulaire de réponse. Et... assurez-vous que nous pouvons le lire. Donc il vaut mieux utiliser des majuscules.
 • Vous pouvez chercher les réponses sur l'Internet, dans tes livres, sur vos CD’s, etc. Vous pouvez aussi demander un peu d’aide à vos amis.
 • Pour augmenter vos chances, vous pouvez envoyer plusieurs formulaires, à condition qu'ils soient remplis à la main (pas de photocopies de formulaires remplis, écrivez en bleu ou en rouge). Les formulaires doivent nous rejoindre le 10 Juin au plus tard. La dernière question sera posé dans le bulletin du 2 Juin. A ce moment vous avez alors encore environ une semaine pour envoyer votre formulaire PAR COURRIER. Les formulaires qui arrivent plus tard, ne comptent pas. Donc, n’attendez donc pas jusqu'au 9 Juin pour envoyer vos réponses, car ils ne seront pas chez nous à temps.
 • Nous n’acceptons pas de réponses par é-mail .
 • Nous pensons qu'il y a beaucoup de fans de Clouseau qui savent tout sur leur groupe préféré. Par conséquent, il y a aussi une question subsidiaire: combien de formes seront en notre possession le 10 Juin à 17 h? Essayez de deviner. Un petit conseil: nous avons environ 5000 visiteurs par jour sur le terrain.
 • Les gagnants seront informés personnellement et apprendront à ce moment comment ça se passera le grand jour.
 • Le prix consiste d’un paquet avec: le dernier CD de Clouseau, un T-shirt de Rock voor Specials et une brève rencontre avec Koen et Kris. Ainsi, vous pouvez faire signer le CD et le T -shirt si vous voulez. Bien sûr, vous pourriez être photographés ensemble avec les frères. Si, par hasard un gagnant ne sera pas en mesure de rencontrer les frères (par cause de malade ou autre problème), nous vous assurons que votre T-shirt et CD seront envoyés à votre attention.

Envoyer le formulaire rempli à:
Den Dries – Concours Clouseau
Kramershoek 39
9940 Evergem

Bonne chance!

QUESTION 1 pour le concours de CLOUSEAU!
Clouseau est un groupe qui est parmi les meilleurs artistes belges déjà depuis longtemps. Tout a commencé en 1987 avec leur premier single 'Brandweer' et un an plus tard avec un premier single à succès 'Alleen met jou'. Mais quand 'Anne' sortait, c’était une vraie explosion. Il était bien temps de sortir un premier LP/CD qui était un succès instantané.
Vous souvenez-vous quel était le titre de cet album? Pour vous aider un peu nous vous montrons une image, mais nous avons bien sûr enlevé la réponse.

Clouseau wedstrijd - vraag 1

A la semaine prochaine!

 

LENTEKRIEBELS
 
Beste Rockers,
 
De lente is nu ook volgens de kalender begonnen (de natuur was er al een tijdje aan bezig) en dat wil zeggen dat het festival-seizoen nu echt wel dichtbij komt!
Wij voelen de lentekriebels, maar vooral de Rock voor Specials-kriebels! Jullie ook? Oké, dat zit dan heel goed!

Tijd voor de wekelijkse update!

Voor de kampeerders
Zij die vorige week onze boodschap over de tenten van Rock voor Specials goed hebben gelezen, zijn heel verstandig geweest om meteen te reageren!
Zoals we al vertelden: het was bijna gedaan en deze week moeten we melden dat het écht gedaan is. Onze tenten zitten vol! Dus wie wil blijven kamperen zal zijn eigen tentje moeten meebrengen.
Dat wil uiteraard niet zeggen dat jullie geen ontbijt kunnen bestellen of dat jullie niet kunnen genieten van de animatie in de voormiddag. Maar daarover vertellen we later meer.

Voor de fans van Clouseau
Goed nieuws en slecht nieuws.
We zullen beginnen met het slechte nieuws: de dagtickets van woensdag zijn écht bijna op. Hoog tijd om in actie te schieten!
Het goede nieuws: Koen en Kris hebben ons laten weten dat een paar van jullie vòòr of na hun optreden eventjes bij hen mogen komen voor een persoonlijke babbel, een cadeautje en een handtekening op je cd, T-shirt of wat je zelf kiest. Een 'meet & greet', zoals dat genoemd wordt.
Drie festivalbezoekers kunnen de beroemde broers ontmoeten in de backstage!
Om aan iedereen een gelijke kans te geven, gaan we daar een wedstrijd aan koppelen. Volgende week krijgen jullie een antwoordformulier voor vragen die de komende weken in onze nieuwsbrief zullen staan. De regels volgen nog. Zorg dus dat je onze nieuwsbrieven in de gaten houdt als je Koen en Kris graag wilt ontmoeten!

Voor de mensen die niet meteen geïnteresseerd zijn in een babbeltje met Clouseau, er volgen nog een paar wedstrijden met leuke prijzen, onder meer een écht Rock voor Specials prijzenpakket. Ook daarover meer nieuws de komende weken.

En tot slot: een nieuwe naam!
Twee jaar geleden kregen we vroeg op de dag een Noorderbuur op bezoek die in enkele minuten de ganse wei in vuur en vlam zette met zijn aanstekelijke beats en meezingers. Dat jaar schoot zijn succes als een raket de lucht in en stond hij op de grootste festivals van België, onder meer op Rock Werchter.
Na een jaar vol optredens, dook hij de studio in om aan een nieuwe cd te werken. Die cd is nu af en werd vorige week voorgesteld aan de pers. De reacties liegen er niet om: een spetterende cd die bruist van energie met liedjes waarop je gewoon niet stil kunt staan... Het ziet ernaar uit dat zijn festivalseizoen deze zomer weer goed vol zal zitten.
En, jawel dames en heren, hij geeft bij ons het startschot van zijn zomertoer! Eén probleem: hij weet zelf niet altijd goed waar hij is... In de kroeg? In de pub? In de disco of de pub? WAAR IS KRAAN?
Wij weten in alle geval al zeker dat hij bij ons zal zijn op Rock voor Specials 2014! Hou jullie klaar, want Kraantje Pappie zal ongetwijfeld weer een feestje bouwen!

En dat was het dan weer voor deze week.
Zijn we tevreden? Wat had je gedacht...

foto Kraantje Pappie
foto © Kraantje Pappie

 

KAMPEERTENTEN ORGANISATIE VOLZET
 
Beste Rockers,
 
Het zat er aaan te komen en nu is het zover: de kampeertenten die de organisatie voorziet zijn allemaal volzet.

Kamperen kan natuuyrlijk nog steeds in zelf meegebrachte tenten. De camping is groot genoeg.
Hou er rekening mee...

 

DIENSTMEDEDELINGEN
 
Beste Rockers,
 
Weer een weekje verder, dus tijd voor wat nieuws.
Wat willen jullie eerst? Een nieuwe naam of een paar dienstmededelingen?
Hm, we horen de meesten onder jullie al zeggen: EEN NIEUWE NAAM!
Dus gaan we jullie een beetje plagen en eerst iets anders vertellen…

Heel belangrijk nieuws over de camping-tenten
Wie nog hoopt op een plaatsje in de voorziene tenten van Rock voor Specials zal er SNEL moeten bij zijn, want ze zijn zo goed als volzet!
Er is echter nog plaats om te kamperen met je eigen tent, dus begin ze alvast te controleren op gaten en misschien ontdek je nog wel een overblijfsel van vorig jaar.
Laat ons hopen dat het geen eten is, want dan heb je een probleempje...

De vroege-vogel korting
We zijn nu halfweg maart. Dat wil zeggen dat je nog twee weken de tijd hebt om tickets met korting te bestellen. We stellen voor om NIET langer te twijfelen omdat je nog wat namen wilt afwachten...
We verzekeren jullie: we hebben nog een paar grote kanonnen achter de hand, maar we willen het spannend houden. Jullie hoeven echt niet te twijfelen, want zoals altijd hebben we een affiche om U tegen te zeggen.

Dagtickets voor woensdag
Zoals jullie weten sluit Clouseau dag 1 af. Het is misschien onnodig om het te zeggen, maar we gaan het toch doen: de dagtickets vliegen de deur uit!
Zij die er al eentje hebben: gelukzakken, want hoewel je officieel nog maar één naam weet, het zal jullie niet spijten als we de rest vertellen... Dus als je enkel op woensdag wilt komen, wacht niet te lang meer want de kans is groot dat het binnen enkele dagen afgelopen is.
Op zich niet zo erg, want er zijn nog altijd combi-tickets en dag 2 is ook meer dan de moeite!
Tja... Daan en Axelle Red weten jullie al, maar er komt nog veel meer aan. Zelfs nog een HEEL grote naam waarover we hebben getwijfeld om te laten afsluiten maar die dus vlak voor Daan zal optreden.
Maar dat houden we nog eventjes geheim. We weten het, we zijn sloebers.

En dan tot slot nog: een nieuwe naam voor deze week
Wie stond vorige week en de week daarvoor op nummer één in de Afrekening? Hoogstwaarschijnlijk ook nog deze week?
We wisten het al in 2010, toen ze de spits mochten afbijten op dag 1 van Rock voor Specials dat jaar: deze groep gaat nog potten breken. En we hebben dus gelijk gekregen.
Ja, beste vrienden, ons festival wordt deze zomer mede opgefleurd door Intergalactic Lovers!
Kijk hier zelf maar waarom we zo blij zijn.
 
En dat was het voor nu.
Volgende week zijn we er weer met meer weer... euh... muzieknieuws.

foto Intergalactic Lovers
foto © bloomilicious.be

 

ROOD VOOR SPECIALS (DEEL 2)
 
Beste Rockers,
 
We zijn alweer een weekje dichterbij onze jaarlijkse muzikale bedevaart! Dus tijd voor een nieuwe naam.

Jullie kregen vorige week al een tipje van de sluier opgelicht en de kans om een T-shirt te winnen als je kon raden wie onze volgende 'rode' artiest zou kunnen zijn.

We kregen een heleboel foute antwoorden en er waren zelfs sloebers die zelf aan hun verlanglijstje iets roods hadden uitgevonden. Leuke suggesties wel, maar we zagen bijvoorbeeld niet meteen de link tussen dEUS en rood. Maar kom, het is goed geprobeerd.

Het enige echte juiste antwoord brengt ons bij een nationale trots waarvan we heel blij zijn dat zij zich aan de geschiedenis van Rock voor Specials wil toevoegen. Jawel, dames en heren, we zijn bijzonder opgetogen dat we een zeer mooie madam op het podium zullen hebben die bovendien ook nog eens super goed kan zingen.
Op donderdag krijgen we niemand minder dan Axelle Red op de planken!

Julie Van Haecke (we weten niet meer dan een naam) en Tom Hendryckx (DVC De Triangel) waren de enige die dit hebben geraden. PROFICIAT! Jullie mogen zich tijdens het festival op het secretariaat komen melden om je gratis T-shirt te krijgen. We sturen jullie de dag voordien nog en mailtje met een geheim wachtwoord, want je weet maar nooit dat er plots heel veel kapoenen zouden zeggen dat ze Julie of Tom heten...

Omdat we een groot hart hebben en nog een T-shirt teveel, zijn we zo lief geweest om een onschuldige kinderhand uit alle foute inzendingen ook nog een naam te laten trekken. Dat werd Klavervier 12 (MPI Spermalie). Ook jullie zullen een mailtje ontvangen.

En dat is het dan voor deze week.

Hou onze nieuwsbrieven zeker in de gaten, want we hebben nog een paar leuke extraatjes in petto: er zal nog wel het één en ander te winnen vallen de komende weken.

foto Axelle Red
foto © Serge Leblon

 

ROOD VOOR SPECIALS
 
RAMP OOO RAMP!
Hebben we nu toch wel eventjes met onze programmatie van Rock voor Specials iets over het hoofd gezien zeker!
Nondemijaarde... euh... beschaafd blijven.... POTVOLKOFFIE...

Onze Rode Duivels hebben voor een grote verrassing gezorgd vorig jaar. Ja, ze spelen op het wereldkampioenschap.... Toch wel net een match op een Rock voor Specials festivaldag... Ja, op donderdag!

Hoe gaan we dat nu oplossen?
Want, geef toe, elke voetballiefhebber wil toch wel zien wat onze Duivels doen? Maar dat wil zeggen dat zij allemaal thuis moeten blijven op donderdag?
Hmm, wat ons betreft, toch niet....

Neen, beste Rockers, we gaan dat goed oplossen!
De Duivels zijn ook bij ons na de optredens! Op groot scherm dan nog wel!
Dus, jullie hoeven niets te missen, integendeel! Je kan zelfs kiezen!
OF de match volgen OF naar de super-mega-formidastische knalfuif komen.

Het komt er dus op neer dat de voetballiefhebbers de kans krijgen om onze Duivels te zien scoren, maar als ze er niets van bakken (laat ons hopen dat ze dat WEL doen) kun je komen feesten. Dat kan je trouwens na het voetbal ook nog doen...

Duivelse blikken

Ja, de donderdag zal een beetje in het teken van ‘rood’ staan, want ook op het podium krijgen we ‘rood’. Wie of wat zou dat nu kunnen zijn...
Hmmm... jullie mogen eens raden.
Een paar mogelijkheden...

 • Marco Borsato had een superhit met 'Rood', je weet wel, 'vandaag is rood.... de kleur van je voetbal... sorry... Lippen'
 • Will Tura heeft al zo vaak gezongen over De Rode Duivels...
 • De mannen van Het Rode Kruis gaan een surprise optreden doen...
 • Zou het ons dan toch gelukt zijn om een internationale artiest te strikken? Red Hot Chilli Pepers? Of UB40 die 'Red Red Wine' komt zingen? Of Simply Red?
 • De Belgische band ‘Red Zebra’ die een reünie doet?
 • Er komt een jongleur iets doen met rode kolen en rode bieten?
Wij weten het al, maar we gaan de oplossing pas volgende week prijsgeven.

Ondertussen mogen jullie raden en een mailtje sturen!
Ben je juist, dan maakt kans op een gratis T-shirt van Rock voor Specials 2014!
We zullen de winnaars volgende week ook bekend maken.

 

VERWONDERING & VERWARRING
 
Beste festivalbezoekers,
Wij delen uw verwondering en verwarring rond de berichten dat er een nieuw, gelijkaardig festival georganiseerd zou worden.
Voor alle duidelijkheid: Rock voor Specials is niet gestopt!

Rock voor Specials is niet verhuisd en vindt nog steeds plaats op de laatste woensdag en donderdag van juni, net voor de grote vakantie.
We blijven ons dubbel plooien om jullie op dezelfde, niet te evenaren manier te ontvangen in Doornzele, net als de voorbije 17 jaar.

We gaan meer dan ooit door, trouw aan het concept dat jullie al jaren bekend is:

 • Een festival op maat van personen met een beperking, voldoende aangepast maar ook niet meer dan nodig.
 • Met vrijwillige medewerkers, die jullie met kennis van zaken en op een respectvolle manier bijstaan.
 • Met genodigden, die het mogelijk maken om de tickets betaalbaar te houden.
 • En vooral: met een ijzersterk programma.
Om die redenen hopen we u allen, net als de vele jaren voorheen, op Rock Voor Specials 2014 te ontmoeten!

In naam van alle vrijwillige medewerkers,
Luc Verbeke

 

NOG EEN GROTE NAAM...
 
Beste Rockers,
Vorige week lieten we jullie al weten dat Clouseau op woensdag afsluit. Eigenlijk mochten we dat nog niet zeggen, maar ja, het is ZO moeilijk om te zwijgen als je zo'n groot nieuws hebt.
Een paar mensen van onze ploeg vonden het echter niet zo leuk dat zij het niet als eerste hadden kunnen vertellen. Tja, het is altijd plezant om een geheimpje te mogen verklappen hé...
We hebben er echter geen ruzie over gemaakt en we zijn heel snel tot een oplossing gekomen waar we allemaal heel blij om zijn: we gaan meteen nog een grote naam prijsgeven.

Zijn voorgaande passages zijn niet onopgemerkt voorbij gegaan. We twijfelen er geen seconde aan dat hij met zijn nieuwe werk en zijn hits er ook dit jaar een fuifje zal van maken.
Dames en heren, op donderdag zal niemand minder dan DAAN afsluiten.

Hou onze website in de gaten, want vanaf nu zullen we regelmatig nieuwe namen bekend maken. En wees gerust: we hebben nog heel wat verrassingen in petto waar jullie zeker blij om zullen zijn.

De achttiende verjaardag van ons festival wordt een feest, gegarandeerd!

foto Daan
foto © Jurgen Rogiers

 

NIET VERDER VERTELLEN...
 
Beste rockliefhebbers,
Kennen jullie dat? Zoiets weten dat je graag aan iedereen wilt vertellen maar eigenlijk nog niet mag? Dat je op je lip moet bijten om te zwijgen?
Het is al februari, de zomerfestivals komen met hun grote namen naar buiten...
Wij hebben er ook weer zoveel zin in. Het is nog lang aftellen...
 
We zijn weer heel goed bezig hoor. Ge moogt gerust zijn! Dat moet wel: ons festival wordt meerderjarig! Het is de achttiende editie. We zijn dan ook apetrots dat we kunnen zeggen dat je vanaf nu al je ticket(s) kan reserveren op de website. Tot 1 april kun je zelfs genieten van de 'Vroege Vogels' korting.
Maar ja...
 
Namen prijsgeven doen we pas later hé.
Spijtig.
Wat zouden wij jullie graag vertellen dat de contacten met Clouseau er supergoed voor staan! Dat een podiumplaats op Rock voor Specials 2014 steeds dichterbij komt.
Maar dat mogen we nog niet zeggen, dus gaan we zwijgen.
We gaan jullie nog een beetje in spanning houden en ....
...
Minuutje, de telefoon rinkelt.
...
Grr...
Mmm...
Pff....
...
FOERT
We kunnen niet zwijgen!
Het was Koen Wauters aan de lijn: ZE KOMEN!
CLOUSEAU zal op woensdag afsluiten!
 
Maar euh, sst.
Nog niet verder vertellen hé!

foto Clouseau

Het is zover: vanaf nu is het mogelijk om tickets voor Rock voor Specials 2014 te kopen.
Nog beter zelfs: als je ten laatste op 31 maart je ticket(s) koopt, krijg je een 'Vroege Vogel' korting.
Momenteel betaal je 26,- euro voor een dagticket en 30,- euro voor een combiticket.
Vanaf 1 april betaal je 28,- euro voor een dagticket en 32,- euro voor een combiticket.
Zorg dus dat je er op tijd bij bent!

 

DATA ROCK VOOR SPECIALS 2014
 
Onze beste wensen voor 2014!

Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe editie van Rock voor Specials.
Rock voor Specials 2014 kan je meemaken op woensdag 25 en donderdag 26 juni.

Tot dan!