Rock voor Specials TV: doe mee!

Liefste rockers,

Elke dag komen we een stap dichter bij de eerste aflevering van Rock voor Specials TV. Elke dag krijgen we nieuwe voorstellen en verzoeken binnen. En dat is fijn... heel fijn. Maar er kan nog meer bij!

Zoals je al weet zullen we op de dagen dat het festival normaal zou plaatsvinden via internet van alles tonen en laten horen. Zowel op woensdag 1 als donderdag 2 juli starten we om twee uur in de namiddag en eindigen rond zes uur 's avonds.
Het enige wat jij dan hoeft te doen is doorklikken naar www.mixcloud.com/live/DenDries en verder gaat alles vanzelf.

Omdat gewoon naar een computerscherm of een televisietoestel zitten kijken toch maar wat saai is, hebben we een Rock voor Specials Festivalpakket bedacht.
Als je wil kan je voor 10 euro per persoon zo'n pakket kopen en dan kan je nog meer de echte festivalsfeer voelen. Verwacht je maar aan wat verrassingen, maar we kunnen alvast verklappen dat er zeker een polsbandje (je moet toch binnen geraken hé) en een buff (in plaats van zo'n saai mondmasker) in het pakket zitten.

Zorg dus dat je tijdig jouw persoonlijk pakket bestelt voor ze allemaal de deur uit zijn.
Een Rock voor Specials TV festivalpakket bestel je via dit formulier.

Aangezien er zowel dingen om de dag zelf te gebruiken als leuke hebbedingen en souvenirs in het pakket zitten, is het aangeraden om per persoon een pakket te kopen, maar niks is uiteraard verplicht.

We hebben ook nog plaats voor heel wat van jullie filmpjes en video's, dus stuur ze gerust door naar info@rockvoorspecials.be.

Als je filmpjes doorstuurt, hou dan wel rekening met volgende afspraken:

  • Maak je filmpje terwijl je je camera/smartphone/tablet/... liggend vasthoudt, in plaats van rechtopstaand. Zo komen de beelden veel beter tot hun recht.
  • Stuur je filmpje (rechtstreeks of via WeTransfer) door naar pablo.smet@dendries.be. Hij zal alles verzamelen en er iets moois van maken.
  • Als je dit niet helemaal snapt, vraagt dan voor de zekerheid even hulp aan iemand die je kent.
Dus wil je graag zelf een lied zingen, een gedicht voordragen, een tekening bezorgen of eens iets heel gek doen? Laat het ons weten en wij zorgen dat het in de uitzendingen van Rock voor Specials TV op 1 en 2 juli te zien en te horen zal zijn.
Laat je creativiteit de vrije loop en stuur het resultaat door naar ons via info@rockvoorspecials.be. Doe dat liefst zo snel mogelijk en ten laatste op 15 juni!

Oh ja, nog iets: we zijn aan het bekijken of we zelf toch niet een klein optreden kunnen organiseren dat we dan via Rock voor Specials TV kunnen uitzenden, zodat iedereen er kan van meegenieten.
Kan je zelf ook een optreden (laten) organiseren? Laat het ons dan zeker weten, zodat het kan getoond worden op Rock voor Specials TV!
Wie weet kunnen we zelfs een cameraploeg laten langskomen…
Je kan dit laten weten door het formulier in te vullen dat je hier vindt.

Tot op Rock voor Specials TV!

het Rock voor Specials team

VERPLAATST NAAR 2021

Rock voor Specials TV in 2020!

Een pop- en rockfestival voor personen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders

Rock voor Specials ontstond in 1997, vanuit een bestaande nood: ook personen met een verstandelijke beperking blijken oprecht geïnteresseerd in kwalitatieve (rock)muziek.
Maar ondanks het feit dat alle Belgische festivals hun best doen om het bezoek van specials (en hun begeleiders) aangenamer te maken, blijkt voor velen de stap naar een 'gewoon' festival nog te groot.

Tickets voor ons openluchtfestival zijn bewust democratisch. Ze kunnen enkel gekocht worden door de voorzieningen of door personen met een verstandelijke beperking.
Het is de bedoeling van het festival om personen met een verstandelijke beperking te laten genieten van hedendaagse (rock)muziek op een normaal open air festival en zo het cliché te doorbreken dat ze enkel open staan voor het Nederlandstalige populaire genre.

Op Rock voor Specials krijgt het publiek een echte festivalervaring (met professionele PA, festivalcatering, randanimatie en zelfs een camping), aangepast aan hun specifieke noden.
Ieder jaar slagen we er in om onze bezoekers een unieke tweedaagse te bezorgen. Maar ook voor de optredende groepen is dit festival onvergetelijk.
Alle Belgische topgroepen (onder andere dEUS, Arno, K's Choice, Channel Zero, Zita Swoon, Novastar, Hooverphonic, The Black Box Revelation, Admiral Freebee, Gorki, ...) stonden al één of meerdere keren op onze affiche en willen na afloop maar één ding: terugkeren.

In een ideale wereld zou een festival als Rock voor Specials overbodig moeten zijn.
Met zijn ruim 4.000 bezoekers per dag bewijzen we echter dat er nog steeds nood aan is.

Het Rock voor Specials team


WAT VINDEN ZIJ ER VAN?

Wanneer je op het podium staat, is je voornaamste doelstelling ervoor te zorgen dat de mensen die naar je komen kijken zich amuseren. Op Rock voor Specials is er zoveel blijdschap en ongebreideld enthousiasme, dat gelijk welk publiek je achteraf krijgt je maar flauwtjes lijkt. Geen oordelen, geen kritiek, geen in stand houden van zogenaamde ‘coole’ factoren, alleen de mogelijkheid om heel speciale mensen een heel speciale tijd te laten beleven.

Sarah Bettens

K's Choice

Rock voor Specials is voor mij het beste festival waarop je kan spelen. Het publiek gaat mee en ze willen maar één ding: ze willen zich nú amuseren.

Erik Van Biesen

Biezen

Come as you are…

Here we are now, entertain us!

Kurt Cobain

zanger/gitarist

HOOFDSPONSORS