NIEUWS

lekkere_frieten
De 20e editie van Rock voor Specials was geweldig!

Artiesten, bezoekers, sponsors, partners en vrijwilligers hebben er samen voor gezorgd dat deze 20e editie van Rock voor Specials onvergetelijk… Read More

facebookduim_breed
Volg ons via facebook

Vanaf nu vind je ons op het festivalterrein in Doornzele. Volg op de  voet wat er daar allemaal gebeurt via… Read More

Dominiek
Interview met vrijwilliger Dominiek Porreye in Visie

Trouwe medewerker Dominiek Porreye werd geïnterviewd door Visie: Read More

Een pop- en rockfestival voor personen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders

Rock voor Specials ontstond 20 jaar geleden vanuit een reële behoefte. Ook personen met een verstandelijke beperking blijken immers oprecht geïnteresseerd in kwalitatieve (rock)muziek.
Maar ondanks het feit dat alle Belgische festivals hun best doen om het bezoek van specials (en hun begeleiders) aangenamer te maken, blijkt voor velen de stap naar een 'gewoon' festival nog te groot.

Tickets voor ons openluchtfestival zijn bewust democratisch. Ze kunnen enkel gekocht worden door de voorzieningen of door personen met een verstandelijke beperking.
Het is de bedoeling van het festival om personen met een verstandelijke beperking te laten genieten van hedendaagse (rock)muziek op een normaal open air festival en zo het cliché te doorbreken dat ze enkel open staan voor het Nederlandstalige populaire genre.

Op Rock voor Specials krijgt het publiek een echte festivalervaring (met professionele PA, festivalcatering, randanimatie en zelfs een camping), aangepast aan hun specifieke noden.
Ieder jaar slagen we er in om onze bezoekers een unieke tweedaagse te bezorgen. Maar ook voor de optredende groepen is dit festival onvergetelijk.
Alle Belgische topgroepen (onder andere dEUS, Arno, K's Choice, Channel Zero, Zita Swoon, Novastar, Hooverphonic, The Black Box Revelation, Admiral Freebee, Gorki, ...) stonden al één of meerdere keren op onze affiche en willen na afloop maar één ding: terugkeren.

In een ideale wereld zou een festival als Rock voor Specials overbodig moeten zijn.
Met zijn ruim 3000 bezoekers per dag bewijzen we echter dat er nog steeds nood aan is.

Het Rock voor Specials team


WAT VINDEN ZIJ ER VAN?

SarahBettens

Wanneer je op het podium staat, is je voornaamste doelstelling ervoor te zorgen dat de mensen die naar je komen kijken zich amuseren. Op Rock voor Specials is er zoveel blijdschap en ongebreideld enthousiasme, dat gelijk welk publiek je achteraf krijgt je maar flauwtjes lijkt. Geen oordelen, geen kritiek, geen in stand houden van zogenaamde ‘coole’ factoren, alleen de mogelijkheid om heel speciale mensen een heel speciale tijd te laten beleven.

Sarah Bettens

K's Choice

kurtcobain

Come as you are…

Here we are now, entertain us!

Kurt Cobain

zanger/gitarist

ErikVanBiesen

Rock voor Specials is voor mij het beste festival waarop je kan spelen. Het publiek gaat mee en ze willen maar één ding: ze willen zich nú amuseren.

Erik Van Biesen

Biezen

HOOFDSPONSORS