Rock voor Specials nog een jaar uitgesteld

Met heel veel spijt moet Den Dries vzw melden dat Rock voor Specials in 2021 niet zal doorgaan.

Geen Rock voor Specials op 30 juni en 1 juli, het was een moeilijke knoop die we ook dit jaar moesten doorhakken.

Het organiseren van een festival zoals het onze, volgens de vooropgestelde corona maatregelen, vraagt heel veel aanpassingen.

Wij zien het niet haalbaar om  met die restricties een festival te organiseren dat geen onrecht doet aan ons gekende concept. En voor minder doen we het niet. Wanneer we opnieuw Rock voor Specials organiseren, willen we dit doen met alle toeters en bellen, passend bij ons en onze festivalbezoekers.

Rock voor Specials 2022, back with a vengeance!!!

Maar niet getreurd, we zullen van dit extra jaar ten volle gebruik maken.

We gaan aan tafel zitten om volgend jaar jullie nog meer plezier te kunnen brengen.

We zetten in op een milieuvriendelijk, toegankelijk festival en pakken uit met een ware feesteditie.

Rock voor Specials 2021: wel of niet?

VERPLAATST NAAR 2022

Omdat uitstel geen afstel is...

Een pop- en rockfestival voor personen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders

Rock voor Specials ontstond in 1997, vanuit een bestaande nood: ook personen met een verstandelijke beperking blijken oprecht geïnteresseerd in kwalitatieve (rock)muziek.
Maar ondanks het feit dat alle Belgische festivals hun best doen om het bezoek van specials (en hun begeleiders) aangenamer te maken, blijkt voor velen de stap naar een 'gewoon' festival nog te groot.

Tickets voor ons openluchtfestival zijn bewust democratisch. Ze kunnen enkel gekocht worden door de voorzieningen of door personen met een verstandelijke beperking.
Het is de bedoeling van het festival om personen met een verstandelijke beperking te laten genieten van hedendaagse (rock)muziek op een normaal open air festival en zo het cliché te doorbreken dat ze enkel open staan voor het Nederlandstalige populaire genre.

Op Rock voor Specials krijgt het publiek een echte festivalervaring (met professionele PA, festivalcatering, randanimatie en zelfs een camping), aangepast aan hun specifieke noden.
Ieder jaar slagen we er in om onze bezoekers een unieke tweedaagse te bezorgen. Maar ook voor de optredende groepen is dit festival onvergetelijk.
Alle Belgische topgroepen (onder andere dEUS, Arno, K's Choice, Channel Zero, Zita Swoon, Novastar, Hooverphonic, The Black Box Revelation, Admiral Freebee, Gorki, ...) stonden al één of meerdere keren op onze affiche en willen na afloop maar één ding: terugkeren.

In een ideale wereld zou een festival als Rock voor Specials overbodig moeten zijn.
Met zijn ruim 4.000 bezoekers per dag bewijzen we echter dat er nog steeds nood aan is.

Het Rock voor Specials team


WAT VINDEN ZIJ ER VAN?

Come as you are…

Here we are now, entertain us!

Kurt Cobain

zanger/gitarist

Wanneer je op het podium staat, is je voornaamste doelstelling ervoor te zorgen dat de mensen die naar je komen kijken zich amuseren. Op Rock voor Specials is er zoveel blijdschap en ongebreideld enthousiasme, dat gelijk welk publiek je achteraf krijgt je maar flauwtjes lijkt. Geen oordelen, geen kritiek, geen in stand houden van zogenaamde ‘coole’ factoren, alleen de mogelijkheid om heel speciale mensen een heel speciale tijd te laten beleven.

Sarah Bettens

K's Choice

Rock voor Specials is voor mij het beste festival waarop je kan spelen. Het publiek gaat mee en ze willen maar één ding: ze willen zich nú amuseren.

Erik Van Biesen

Biezen

HOOFDSPONSORS