Om maar meteen met de deur in huis te vallen: hier is 't woensdag en donderdag te doen! www.mixcloud.com/live/DenDries!

Op 1 en 2 juli is het eindelijk zover: de langverwachte uitzendingen van Rock voor Specials TV! Dit jaar door de coronacrisis dus niet in levende lijve mee te maken vanop de festivalweide, maar wel twee live uitzendingen die iedereen via internet kan mee volgen.

De voorbije 23 jaar waren het vooral de artiesten die voor ons optraden, maar nu kunnen we de rollen eindelijk eens omkeren. Wij zullen voor hen optreden en laten zien wat voor een talent we zelf ook in huis hebben.

We zijn nu volop bezig om de meer dan honderd ingezonden filmpjes, ruim 60 muziekclips van de groepen die op het programma van het echte festival stonden en nog eens 30 verzoekjes allemaal in elkaar gepast te krijgen. En dan moeten daar nog wat live interviews en beelden van op locatie tussen gepast worden. Nog een hele klus dus, maar tegen woensdag komt dat allemaal tiptop in orde!

Bereid je dus maar al voor op twee dagen met heel veel muziek. Ah ja, want het is en blijft natuurlijk nog altijd een pop- en rockfestival!

Voor zij die een festivalbox besteld hebben: zorg dat je hem woensdag en donderdag in de buurt staan hebt, want je zou hem wel eens nodig kunnen hebben... 😉

En tenslotte voor iedereen nog een oproep om het thuis of waar je ook mee volgt het veilig te houden en er geen fout feestje of lockdown party of zoiets van maken!!!! Safety first!

Tot woensdag en donderdag dus, telkens van 14  tot uur via www.mixcloud.com/live/DenDries!

Ah ja, we zouden het bijna vergeten: af en toe zal er al eens een bekende persoon opduiken, zoals de rocker in dit filmpje...

Geniet op woensdag 1 en donderdag 2 juli vollen bak mee van Rock voor Specials TV!

VERPLAATST NAAR 2021

Rock voor Specials TV in 2020!

Een pop- en rockfestival voor personen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders

Rock voor Specials ontstond in 1997, vanuit een bestaande nood: ook personen met een verstandelijke beperking blijken oprecht geïnteresseerd in kwalitatieve (rock)muziek.
Maar ondanks het feit dat alle Belgische festivals hun best doen om het bezoek van specials (en hun begeleiders) aangenamer te maken, blijkt voor velen de stap naar een 'gewoon' festival nog te groot.

Tickets voor ons openluchtfestival zijn bewust democratisch. Ze kunnen enkel gekocht worden door de voorzieningen of door personen met een verstandelijke beperking.
Het is de bedoeling van het festival om personen met een verstandelijke beperking te laten genieten van hedendaagse (rock)muziek op een normaal open air festival en zo het cliché te doorbreken dat ze enkel open staan voor het Nederlandstalige populaire genre.

Op Rock voor Specials krijgt het publiek een echte festivalervaring (met professionele PA, festivalcatering, randanimatie en zelfs een camping), aangepast aan hun specifieke noden.
Ieder jaar slagen we er in om onze bezoekers een unieke tweedaagse te bezorgen. Maar ook voor de optredende groepen is dit festival onvergetelijk.
Alle Belgische topgroepen (onder andere dEUS, Arno, K's Choice, Channel Zero, Zita Swoon, Novastar, Hooverphonic, The Black Box Revelation, Admiral Freebee, Gorki, ...) stonden al één of meerdere keren op onze affiche en willen na afloop maar één ding: terugkeren.

In een ideale wereld zou een festival als Rock voor Specials overbodig moeten zijn.
Met zijn ruim 4.000 bezoekers per dag bewijzen we echter dat er nog steeds nood aan is.

Het Rock voor Specials team


WAT VINDEN ZIJ ER VAN?

Wanneer je op het podium staat, is je voornaamste doelstelling ervoor te zorgen dat de mensen die naar je komen kijken zich amuseren. Op Rock voor Specials is er zoveel blijdschap en ongebreideld enthousiasme, dat gelijk welk publiek je achteraf krijgt je maar flauwtjes lijkt. Geen oordelen, geen kritiek, geen in stand houden van zogenaamde ‘coole’ factoren, alleen de mogelijkheid om heel speciale mensen een heel speciale tijd te laten beleven.

Sarah Bettens

K's Choice

Come as you are…

Here we are now, entertain us!

Kurt Cobain

zanger/gitarist

Rock voor Specials is voor mij het beste festival waarop je kan spelen. Het publiek gaat mee en ze willen maar één ding: ze willen zich nú amuseren.

Erik Van Biesen

Biezen

HOOFDSPONSORS