MILK INC.

We zeiden het al, we hebben het een beetje over een andere boeg gegooid. Een dag op Rock voor Specials werd de afgelopen jaren altijd afgerond met een klepper uit de Belgische rock- of popmuziek. Maar we mogen niet vergeten dat België in de jaren 80 aan de basis lag van de New Beat die er wereldwijd voor zorgde dat DANCE in al zijn variaties een nieuw muziekgenre werd. Pompende bassen en drijvende beats zetten vandaag alle festivalweiden op zijn kop. Ook op Rock voor Specials zien we deze muziek op iedere editie de tent tijdens op de fuiven in lichterlaaie zet.

Dus dachten we: "Moesten we nu eens als afsluiter op het grote podium een dergelijke groep zetten... dan kan het feestje toch niet meer stuk?"

We denken dat we een heel grote act hebben kunnen strikken. Één van de dagen (we vertellen nog niet de welke) zal op het podium afgerond worden door niemand minder dan ... (tromgeroffel) Milk Inc.!

Wie nog nooit van Regi heeft gehoord, die heeft de laatste 15 jaar echt wel liggen slapen. Deze technische duizendpoot heeft al zoveel projecten gehad, dat je er eigenlijk niet naast kunt kijken. Hits in overvloed! Zowel als DJ onder zijn eigen naam (denk maar aan de cd-reeks Regi in the Mix), met Sylver (je weet wel, met de volwassen versie van Sylvie Melody) en uiteraard met Milk Inc.

De eerste single is al geleden van 1996 en het was er meteen BOENKE op. Boze tongen zeiden dat het een toevalstreffer was en dat de groep snel vergeten zou zijn. Maar kijk: ze hadden geen gelijk. Milk Inc. is één van de grootse acts uit ons landje geworden.

Het is zowat onbegonnen werk om hier alles over Milk Inc. te vertellen.
Cijfertjes? 36 singles en 11 cd's. Allemaal hits geweest.
Optredens? We zullen er niet ver naast zitten als we zeggen dat Regi Penxten, Linda Mertens en Filip Vandueren al meer dan 2000 keer op het podium stonden.
Waar? Tja... de wereld rond. Hier op onze eigen bodem zijn hun passages in het uitverkochte Sportpaleis in Antwerpen legendarisch en alle criticasters kregen ongelijk toen ze op het befaamde Rock Werchter als eerste en voorlopig enige Belgische dance-act het festival in 2009 afsloten.
Misschien nog een weetje: iedereen denkt bij Regi spontaan aan de spreuk: "Waar zijn die handjes?". Nochtans heeft Regi dit nog nooit op een optreden gezegd. Waarschijnlijk komt dit fabeltje uit 'Tegen de sterren op', een humoristisch tv-programma waarin bekende mensen door acteurs worden nagedaan en een beetje belachelijk worden gemaakt.
Zelfs onze koning wordt in dat programma nagespeeld...

Of Regi dat nu wel of niet zegt doet er eigenlijk niet toe. Één ding staat vast: een optreden van Milk Inc. is vollen bak ambiance waarop niemand stil kan staan. Je mag er dus zeker van zijn dat we het een dik uur zullen weten waar die handjes zijn!