URBANUS EN DE FANFAAR

Wie hier in Vlaanderen nog nooit gehoord heeft van Urbanus, heeft een groot slaapprobleem…

Urbanus staat al vanaf het begin van de jaren 70 op het podium en is sindsdien nog niet weggeweest. Al bijna 50 jaar, dames en heren… Als komiek, grappenmaker, televisiemaker, striptekenaar, acteur en televisiemaker. Urbanus is zonder meer een levende legende. Hij zei ooit: nu gaan zelfs de blinden mij herkennen en het is waar: iedereen weet wie Urbanus is en wie zegt dat hij zich nog nooit breuk gelachen heeft met zijn streken, is een droogstoppel. Voilà, meer kunnen we er niet over zeggen.

Muziekaal is Urbanus verantwoordelijk voor de andere kant van het Kerstverhaal (Bakske vol met stro), onze bewustwording van het feit dat bontjassen het resultaat zijn van slechte manieren (Madammen met nen bontjas) en dat belastingen niet altijd even eerlijk zijn (De belastingscontroleur). Ook wist hij als geen ander woordspelletjes om te zetten tot meezingers (1,2,3 Rikketikketik en Hittentit) en kon hij zelfs de gevoelige snaar beroeren met liedjes als De Wereld. Op zijn eigenzinnige manier stelde hij de politiek in vraag, kon hij zware thema’s als doodgaan een vrolijke noot geven (Vaarwel Theo) en wist hij ons allemaal te overtuigen met protestsongs tegen de meest uiteenlopende onderwerpen zoals in Kodazuur.

Urbanus heeft zowat op alle fronten succes gehad en we zien hem graag. We zijn dan ook zeer trots en vereerd dat hij met zijn nieuwste project Urbanus en de Fanfaar (dat zijn klassiekers omtovert tot een wervelend geheel met een grap, een grol en heel veel rock ’n roll) aantreedt op RvS. Na het losgooien van alle been- en armspieren, zullen ook de buik- en lachspieren aan een flinke portie aerobics onderworpen zijn… Hoera, hoera, hoera!