HYDROGEN SEA

Een band om in de gaten te houden.

We hebben in de loop der jaren veel jonge bands zien aantreden en niet uitzonderlijk werden dat achteraf hele grote namen. Denk maar aan Balthazar, Sioen, Protection Patrol Pinkerton en Intergalactic Lovers.

Hydrogen Sea heeft zich de afgelopen twee jaar uit de naad gewerkt om bij de groten van België te horen en het ziet ernaar uit dat ze daar in zullen slagen.
Dit duo van multi-instrumentalist PJ Seaux en zangeres Birsen Uçar is dus zo eentje waarvan we denken: dit wordt groot, heel groot. In feite is het al niet zo moeilijk meer om dat ze zeggen, want ze stonden op Pukkelpop vorig jaar, hadden reeds twee singels in Studio Brussel’s Afrekening en zijn bij zowat alle denkbare showcases van tv- en radiozenders geweest. We lopen een beetje achter met onze voorspelling…

Hoe dan ook, we zijn heel trots dat ze hebben toegehapt op onze vraag om op woensdag 28 juni iedereen van Rock voor Specials te laten meegenieten van hun sprookjesachtige muziek. Het doet een beetje denken aan een kruising tussen de beginperiode van die andere klepper Hooverphonic en Suzanne Vega: heel veel sfeertjes en klanken die je moeilijk kan thuisbrengen met een fluweelzacht stemgeluid dat je rechtstreeks in het hart treft. Mooi, heel mooi.