LAURA TESORO

Laura is de dochter van een Vlaamse moeder en een Italiaanse vader. Dat verklaart meteen haar exotische familienaam. Sommige mensen zijn voorbestemd voor succes, vooral als ze een overvloed aan talent hebben… We maken eventjes een overzicht van het leven van deze jongedame die aankomende zomer 21 jaar wordt.

Op 12-jarige leeftijd (in 2008) verschijnt ze voor het eerst op tv met een gastrol in Witse. Datzelfde jaar toont ze meteen ook haar zangtalenten in de musical Annie. Het zingen gaat haar goed af, want ze passeert de volgende jaren in Ketnetpop en zingt/acteert mee in de Clouseau musical Domino.

In 2012 (Laura is dan 16 jaar) wordt ze bekend bij het grote publiek als Charlotte: het lief van Guido in de populaire tv-soap Familie. Twee jaar later (2014) eindigt ze op de tweede plaats inThe Voice van Vlaanderen. Ze brengt dat jaar haar eerste single Outta Here uit en kiest om zich voortaan meer te concentreren op haar muzikale carrière.
Die keuze brengt haar in 2015 voor het eerst bij ons op RvS. Weten jullie nog, Level 6? Ambiance hé!, Awel, Laura was de zangeres toen.

Dan moeten we het nog hebben over vorig jaar, 2016 waarin ze ons land de tiende plaats bezorgde op het Eurovisiesongfestival met het nummer “What’s The Pressure”! Iets wat haar ook op Night of The Proms bracht (zie clip) en afgelopen zomer op tal van festivals. En ach ja, we zouden dan nog vergeten zeggen dat ze co-presentatrice werd bij Belgium’s Got Talent.
Euh… mogen we besluiten dat het hier gaat om een bijzonder getalenteerde madam? In feite kunnen we zelfs zeggen dat het allemaal nog maar het begin is gezien haar jonge leeftijd.

Voor aankomende zomer heeft ze opnieuw gekozen om muziek centraal te zetten en overal aan te treden met een groep muzikanten rond zich. Het publiek wordt getrakteerd op soul, funk en het betere popwerk. Eigen songs worden afgewisseld met bekende (recente) covers die iedereen kan meezingen. RvS krijgt de eer het eerste grote optreden van 2017 te mogen voorstellen op donderdag 29 juni.