De laatste nieuwsbrief vóór Rock voor Specials 2019

Hoi Rockers & Rockettes!

Psst… het is juni, maar dat blijft tussen mei en juli… 😉 ?

Ach, laat het ons erop houden dat de tijd om dagen af te tellen is gekomen. Wat de nieuwsbrieven betreft, dit is de laatste (tenzij we nog een dringende boodschap zouden hebben voordat we elkaar zien). Het wordt een beetje een lange brief, dus ga er maar even voor zitten.
Eerst en vooral: de tickets zijn bijna volledig uitverkocht, dus het zijn echt de laatste dagen om er nog eentje te pakken te krijgen! Niet meer treuzelen…

 

Leginonella-bacterie
Neen, dit is geen nieuwe band op de affiche. Er is vorige maand in de pers heel wat te doen geweest rond het spijtige nieuws van een besmetting van legionella in Evergem, dichtbij onze festival-site. We betreuren dit uiteraard en leven mee met de slachtoffers.

Maar we wilden het niet nalaten om jullie te zeggen dat dit probleem volledig is opgelost. Het betrokken bedrijf heeft er alles aan gedaan om de koeltorens weer in perfecte staat te stellen. Ze zijn waarschijnlijk nog nooit zo proper geweest als nu. Dus jullie hoeven niets te vrezen.

 

Verandering in het programma: geen Janez Detd rock’n roll Highschool…
We hadden op donderdag deze knallende opener voorzien, maar helaas sukkelt de zanger met zware stemproblemen die ervoor hebben gezorgd dat de band alle concerten van deze zomer heeft geannuleerd. Dus ook bij ons. We wensen hem alle beterschap toe en houden hen aan de belofte om het volgend jaar goed te maken 😉

We hebben ondertussen een waardig vervanger gevonden, met name Bizkit Park.

Het zijn 5 Oost Vlaamse vrienden, allen in een trainingspak, die zich zot amuseren en dat zal je ook op ons podium merken. Om maar meteen een goede referentie te geven: ze komen rechtstreeks van Graspop naar Rock voor Specials! 

Bizkit Park is een tribute-groep. Dat betekent dat ze heel erg fan zijn van andere bands en die zo goed mogelijk nadoen en naspelen. Hun groepsnaam verklapt het al een beetje: ze spelen vooral nummers van Limp Bizkit en Linkin Park, beiden bands die van een streepje harde muziek houden… De zogenaamde NU-METAL. Er passeren nog wel meerdere bands de revue, zoals Rage Against The Machine en System Of A Dawn…   Snoeiharde gitaren, beukende drums… Verwacht je aan een wervelende show zonder rustpauzes! 

Enne… als je graag lang uitslaapt, sorry, maar dan zal je met deze groep toch wel heel snel wakker zijn!

 

Wedstrijden en speciale acties
Het verbaast ons een beetje dat er niet super veel reactie komt op een aantal van onze oproepen. Misschien hebben jullie het een beetje gemist… Dus we zetten het even snel op een rijtje…

  • The Van Jets nemen afscheid van het podium met een laatste toer deze zomer. Gezien we ze hun hele carrière hebben gevolgd en ze zelfs drie keer bij ons langskwamen, nemen ze ook bij ons afscheid. We hadden zo het idee om daar iets speciaals van te maken, om hen op een originele manier allemaal samen succes te wensen voor de toekomst. Vandaar: wie van jullie heeft een superidee? Laat het ons zeker weten via info@rockvoorspecials.be. Alle ideeën zijn welkom en er wordt zeker op gereageerd! Doen!
  • Prima La Musica zorgt op donderdag voor het eerste klassieke concert op RvS. Ook daar willen we iets heel speciaals van maken. Of beter, dat willen ze zelf door iedere jarige bezoeker met  een specialleken in de bloemetjes te zetten. Ben jij jarig op 26 of 27 juni? Laat het ons weten! Het zal niet onopgemerkt passeren…
  • Zin in een privé concertje aan je tent op woensdagvoormiddag? Het kan nog met HDR! Deze zotte band staat paraat. Stuur een mailtje, beantwoord volgende vraag: wie doet de zanger in deze clip na (hij denkt dat hij hem is, maar wij weten beter…) en voor je het weet staan ze aan je deur. Nou ja, rits van je tent.

  • Gers Pardoel komt! Wat zouden jullie ervan vinden om hem een fietsbel-applaus te geven tijdens Bagagedrager (Spring maar achterop, achterop de fiets…). Wie heeft nog ergens een fietsbel of toeter liggen? Meebrengen! We gaan ambiance maken!
  • Doppen verzamelen!  Het is misschien niet echt nodig om dit te herhalen, want dit heeft al een paar jaar groot succes. Maar als we een lijstje maken, moeten we volledig zijn 😉 Dus doe vooral goed verder en verras ons met kilo’s doppen! De blindenliga zal jullie eeuwig dankbaar zijn.

 

Souvenirs aan Rock voor Specials
De jaarlijkse T-shirts van RvS is elk jaar al een collectors item, iets wat niet in je kleerkast mag ontbreken. Dit jaar is het echt een hele speciale want er staat een foutje op. Vind je het? 

Dit en nog heel veel andere mooie dingen vind je in de festivalwinkel. 

Helaas, Rock voor Specials is nog geen plasticvrij festival maar we werken eraan. Dit jaar kan je alvast een duurzaam alternatief verkrijgen voor de plastic zakjes aan de jetonstand. 

Voor een luttele euro koop je een prachtig stoffen jetonzakje, met liefde en stofrestjes gemaakt door de vrijwilligers van Den Dries. er is ook een naamlabel voorzien, zodat je niet per ongeluk met de jetons van je buurman kan weglopen. 

Een milieuvriendelijk alternatief en meteen een zeer betaalbaar souvenir aan jouw favoriete festival!

 

Iets praktisch…
Dankzij het wonder van techniek waarmee we elkaar gemakkelijk kunnen bereiken op de gsm, zijn verschillende problemen te voorkomen.

Ga je graag alleen op pad op ons terrein, maar durf je wel eens verloren lopen? Zorg dan dat je een gsm-nummer van een contactpersoon bij de hand hebt. Of schrijf het op je arm of je je inkombandje. Als je dan de weg of je groep kwijt bent, dan kunnen de festivalgidsen of de politie je snel helpen.

Als je met de auto komt, schrijf een contactnummer op de flyer die je van de festivalgidsen ontvangt en leg deze op je dashboard. Je weet nooit dat je bijvoorbeeld je lichten niet hebt uitgedaan, je hond vergeten bent of zelfs verkeerd geparkeerd staat. Zo kunnen we ook iemand bereiken. Beter dat dan een weggetakelde mini-bus, een lege batterij of een gechambreerde hond…

 

Tot slot nog dit: ontdek de Praatplaat op de ontspanningsmarkt
Dat er naast muziek van alles te beleven valt op de weide, is oud nieuws. We hebben weer een ongelofelijk grote ontspanningsmarkt waar van alles te doen is. Diverse organisaties stellen zich er ludiek voor en je kan er altijd wel wat leuke prijzen en prijsjes mee naar huis nemen. Maar omdat het er veel te veel zijn om hier te vermelden, verwijzen we graag naar de website: http://www.rockvoorspecials.be/rvs/extra/

Eentje gaan we wel uitlichten, want dat ligt ons bijzonder nauw aan het hart 😉

We mogen met trots vertellen dat Den Dries vzw (voor wie het niet zou weten, de voorziening die achter Rock voor Specials zit…) verkozen is tot Zorgwerkgever van het jaar met hetbeste interne project: Praatplaat
Wie, wat, hoe? Awel… onder andere deze nieuwsbrieven kun je automatisch laten voorlezen op onze luister-website https://praatplaat.be/.  
Er valt daar nog meer te beleven en dat kan je komen ontdekken op een kiosk in de Praatplaat-tent tijdens het festival. Dirk geeft je meteen alle uitleg!

Natuurlijk is er nog veel meer te beleven op de ontspanningsmarkt. Je vindt alle info op de website: http://www.rockvoorspecials.be/rvs/extra/

 

Zo, en hiermee zijn we aan het einde van ons Latijn. Tot nader order hebben we niets speciaals meer te vertellen, behalve dan dat we er heel erg naar uitkijken om jullie allemaal weer van harte welkom te heten in Doornzele!

 

Tot ziens, tot hoors en tot rocks!

Het Rock voor Specials team