Ja, het is waar wat de pers vertelt! Ze komen!

Beste rockers en aanverwanten,
We staan alweer een maand dichter bij de 22-ste editie van Rock voor Specials. Tijd dus voor wat namen!
 
Wie de laatste weken tv heeft gekeken, naar de radio heeft geluisterd of de krant en de boekskes heeft gelezen, weet het al lang. De Kreuners kunnen het na 5 jaar stilte niet laten om hun 40-ste verjaardag te vieren met een heuse comeback-tour. ’t Was te peinzen dat de goesting nooit echt is overgegaan…
 
We waren van plan om het nog een beetje te verzwijgen, maar Walter is zodanig enthousiast dat hij het zelf heeft verteld aan de pers. Bij deze gaan we het dan maar meteen herhalen: De Kreuners komen naar ons festival om eens te testen hoe goed jullie stembanden het doen!
Want….daar komt onze eerste wedstrijd! Iedereen kent het liedje ‘Ik wil je’ van de Kreuners.
Welnu, wij willen dat jij dat op het grote podium komt zingen! Maar.. niet zomaar hé. We horen er graag je eigen versie van.
Iedereen die een leuke tekst verzint op het liedje ‘Ik wil je’ en ons deze tekst vooraf doorstuurt (wedstrijd@rockvoorspecials.be), mag dit op donderdag op het podium komen brengen.
Wie neemt deze uitdaging op?!

Op ieder festival zijn er mensen die ervan dromen om ooit zelf eens op dat grote podium te kunnen staan en het beste van zichzelf te geven.
Dat is bij ons niet anders. We hadden al een paar vrije podia en gastoptredens bij bands, maar nog nooit een volwaardige band van en met specials.
 
Elie De Prijcker werkt als muzikaal begeleider in een dagcentrum en vond het na zijn deelname aan The Voice in 2014 een goed idee om een band op te richten met de bewoners. Zijn verworven bekendheid kon het misschien een duwtje in de rug geven. We vermoeden dat hij, noch de band-leden toen geloofden dat ze twee jaar later het cultureel centrum van Beveren zouden laten vollopen. Maar dat gebeurde wel degelijk. En zoals een gezonde dosis ambitie het vraagt: als dit kan, dan moeten we hoger mikken met als ultieme droom Rock voor Specials…
Wie zegt dat dromen bedrog zijn?

Hop, hop, hop, iedereen aan den dop!
Neen, we willen hier geen reclame maken voor den RVA… Het is ook geen oproep om allemaal het werk neer te leggen…
Verre van! Want er is veel werk aan de winkel als we dat record dopjes-verzamelen willen verbreken! 
 
Heb jij er al een emmer staan? Toppie! Moet je nog beginnen verzamelen? Ook goed, maar niet vergeten hé!
Denk aan die honden die het leven van mensen met een visuele beperking zoveel gemakkelijker zullen maken!
 
Tot slot
Naar jaarlijkse gewoonte vliegen de campingticket de deur uit!
Als je nog een plaats in één van onze tenten wilt bemachtigen, slaap er niet te lang meer over.
 
Groeten!
Het Rock voor Specials team

Een bijzonder fijn, gezond en hartelijk 2018 toegewenst aan iedereen!

Voilà, en daarmee is meteen het startschot gegeven van onze jaarlijkse aanloop naar het mooiste festival van België, Rock voor Specials!
Noteer alvast in de nieuwe agenda: de 22ste editie van Rock voor Specials gaat door op woensdag 27 en donderdag 28 juni 2018.

De voorverkoop van tickets en inschrijvingen voor de camping zijn vanaf nu officieel gestart. Als je bij de ‘vroege vogels’ wil zijn en genieten van een korting: het is nu de moment. De vroegboekkorting loopt tot 31 maart. We moeten er helaas aan toevoegen dat we genoodzaakt waren om de prijs wat omhoog te trekken, maar daarvoor krijg je heel wat in de plaats!

Onze affiche puilt uit van kleppers! Als je ons niet gelooft, hier alvast drie namen voor jullie nieuwjaar:
Kraantje Pappie!
Arsenal!
Skyblasters!

Vorig jaar hadden we voor het eerst een internationale naam op de affiche, Therapy?. Ook dit jaar vonden we in het verre buitenland een groep die zeker niet mis zal staan op onze affiche. Maar die houden we voorlopig nog eventjes geheim.

Voor meer informatie over de bands (en al het andere nuttige) kun je steeds terecht op onze website. Voor mensen die niet zo goed kunnen lezen: je kan ook luisteren naar de website via deze link. Deze nieuwsbrief kan je daar eveneens beluisteren.

Tot slot nog even dit: we willen dit jaar echt een record breken met ingezamelde doppen en dopjes voor de opleiding van blinden-geleide honden.
We doen beroep op iedereen: gooi die overgebleven doppen van allerlei nieuwjaarsrecepties niet zomaar in de vuilbak, maar verzamel ze nu al. We zijn met zo’n 5000 mensen samen dus als we nu reeds beginnen, zal dat een berg dopjes opleveren!
Wie de meeste dopjes meebrengt, die mag een mooie verrassing verwachten!

Tot binnenkort!

Het Rock voor Specials-team