Nog maar 3 maanden en het is zover!

Hoi iedereen!

We zijn alweer een maand verder, het zomeruur is terug van weggeweest en de lente is in het land… Het begint te naderen! Nog maar 3 maanden en het is zover!

1 april is voorbij, dus dat wil zeggen dat de vroegboek-korting gedaan is. Geen zorgen, er zijn nog tickets beschikbaar aan het gewone tarief.

Onze kampeertenten zijn helemaal volzet, maar er is nog veel plaats voor een eigen tentje op de grote camping.

We hadden nog enkele namen op de affiche niet prijsgegeven. Hier zijn ze!

’t Hof Van Commerce
’s Lands meest legendarische hip-hop band blaast dit jaar 20 kaarsjes uit. En dat willen ze uiteraard vieren met iedereen.
Met een hele rits hits én wat nieuw materiaal komen deze graag geziene gasten nog een keer bij ons langs.
Dus, fans van Buyse, 4t4 en Kowlier: kom mor ip en mis dit niet!
Zeg ne ki oe loat ist? Tijd voor een feestje met  ’t Hof van Commerce!

Niels Destadsbader
Niels Destadsbader is op een paar jaar tijd een zeer bekende figuur geworden op radio en TV.
Je kent hem zeker als acteur maar ook als presentator of jurylid van verschillende muziekprogramma’s (the Band, Belgium’ s Got Talent en nu ook Liefde voor Muziek).
Op Rock voor Specials is Niels vooral een zanger. Sinds hij in 2009 de finale in “Steracteur Sterartiest”  haalde , scoorde hij de ene hit na de andere.  ‘Hou je me vast’ , ‘Helemaal weg van jou’ , “Hey Pa’, ‘Vandaag’,’Skwon maske’… wedden dat jullie die allemaal kunnen meebrullen?
Zingen, presenteren, entertainen…. overdrijven we als we durven beweren dat Niels de nieuwe Koen Wauters is?

Camping Esmeralda
Een nieuwe naam voor onze camping? Een extra camping?  Niets van dat!
Wie herinnert zich het tv-programma De Twaalf werken van Vanoudenhoven nog?Presentator Rob Vanoudenhoven ging daarbij telkens een paar uitdagingen aan. Het aanwezige panel moest raden of het hem zou lukken of niet tegen de week erna. Eén van die uitdagingen was dat hij met een liedje in de top 30 aan de Waalse kant van ons land moest geraken. Hij zong toen samen met Sandra Kim de parodie J’aime, j’aime Durbuy en het werd een grote hit!
Misschien kreeg hij daarmee wel de smaak te pakken om als zanger/muzikant op het podium te kruipen. Nog voor hij ook nog maar een noot kon spelen, richtte hij een coverband op, genaamd Camping Esmeralda.
Ze spelen liedjes die iedereen kent, maar met een komische inslag. Rob besliste wel om zich zich met straffe muzikanten te omringen zodat ieder optreden een waarlijk feestje wordt.  Je herkent zeker de geweldige DEAN Dellanoit (ex-Idool) en zangeres Jolien Thijs. Rob zelf heeft ondertussen bas leren spelen en ontpopt zich als een ideale entertainer.
Hou je klaar voor een uurtje zot plezier!

Milo Meskens
Milo Meskens wist in 2015 met zijn pop-folkmuziek de jury van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel te overtuigen en haalde de finale. Zijn warme stem giet een melancholisch sausje over bloedmooie songs die doen denken aan Jeff Buckley en Ben Harper. Niet verwonderlijk dat zijn eerste single ‘Here With Me’ (2016) meteen in ons land omhoog schoot. Vorig jaar kwamen er nog twee singles uit die iedereen ervan overtuigden dat er een nieuwe ster is aan het Vlaamse pop-firmament.
Dat werd bevestigd met twee MIA-nominaties: ‘beste hit van het jaar’ en ‘doorbraak van het jaar’. Milo Meskens heeft met het nummer New Beginning de aandacht van tientallen Europese radio-stations weten te trekken, wat hem meteen op verschillende podia ver buiten onze grenzen heeft gebracht. En nu komt er zelfs aandacht van over de grote plas: Amerika lonkt!
Hoog tijd dus om deze artiest bij ons te hebben, want het ziet ernaar uit dat zijn raket heel snel de hoogte ingaat! Afspraak dus op Rock voor Specials!

???
Hebben we nu alle namen bekend gemaakt?
Of houden we nog eentje achter de hand?
Hou jullie mailbox in het oog voor de volgende nieuwsbrief!

Wedstrijden… altijd plezant toch?

Met Niels Destadsbader is de voorlaatste naam voor Rock voor Specials 2018 bekend.
Niels heeft er heel veel zin in en stelde voor om een wedstrijdje te koppelen aan zijn optreden bij ons. We willen graag foto’s (digitaal) toegestuurd krijgen van echte Niels fans! Dus laat je fotograferen in je T-shirt van Niels, of met zijn cd in je hand, of met een bordje met zijn naam op… alles is goed, als maar duidelijk is dat je fan bent! Alle ingezonden foto’s zullen tijdens ‘Skwon Maske’ op het podium worden vertoond. En je moet je zeker niet inhouden als je geen ‘maske’ bent: Niels zal dan wel eens ‘Skwon Ventje’ zingen ook… En misschien mogen alle schone meisjes en ventjes ook in’t echt het podium op! Uit alle inzendingen worden 2 winnaars getrokken die een leuk verrassingspakket krijgen.

Vergeet ook de Kreuners-uitdaging niet!
Weet je nog? Je eigen tekst verzinnen op ‘Ik Wil Je’? Dat mag gaan over een persoon, een droom, iets wat je graag wilt hebben…
Stuur je foto’s, teksten en eventueel een opname van het liedje naar info@rockvoorspecials.be.

Vermeld wel eventjes over welke wedstrijd het gaat…

En hou deze nieuwsbrieven goed in de gaten, want er volgen nog wel wat leuke dingen!

Tot slot
Nog eens een warme oproep voor het inzamelen van dopjes voor de blindengeleidehonden.
Dat record van 1000 kilo moet sneuvelen dit jaar!
Dus sparen die doppen!

Tot de volgende keer!

Het Rock voor Specials-team

 

Tenten volzet!

De tenten die de organisatie van Rock voor Specials voorziet zijn allemaal volzet.

Kamperen op Rock voor Specials kan wel nog steeds met zelf meegebrachte tenten.

Tot op Rock voor Specials 2018!

 

5 nieuwe namen, Rode Duivels en een wedstrijd

Ja lap, beste rockers…

Net nu we zouden denken: “Het is 1 maart gepasseerd, het ergste hebben we nu wel gehad”, steekt Koning Winter nog een tandje bij!
Dus als we hier een beetje bibberend over komen… het is van de kou. Al moeten we daar meteen aan toevoegen dat we warm krijgen van het idee dat we binnen een paar maanden een fantastische line-up mogen presenteren…
Tijd voor wat nieuwe namen dus. Zet je schrap: we geven er meteen 5!

Intergalactic Lovers
In 2010 stond deze groep voor het eerst bij ons op de affiche. Rock voor Specials was voor hen toen het eerste grote festival waar ze mochten optreden.
Om het helemaal moeilijk te maken, mochten ze als eerste groep op de eerste dag het festival openen. Niet gemakkelijk voor een beginnende groep! Maar niet veel later waren we allemaal verliefd op het engelengeluid van zangeres Lara. Een kwart van de weide was zelfs gewoon verliefd…
En toen ging het heel snel voor deze fantastische band. Ondertussen hebben ze op zowat elk groot Belgisch festival gespeeld en werden ze ‘International Lovers’.
Als de mens er binnen een paar jaar in slaagt om op Mars te landen, dan zal het niet lang duren voordat deze band inderdaad ‘Intergalactic’ wordt… Niet te missen dus!

J. Bernardt
De naam doet nu misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar deze meneer stond al een paar keer op ons festival als zanger van de band Balthazar.
Nu, Balthazar neemt eventjes pauze, maar Jinte Deprez (zijn echte naam) had het niet zo begrepen op ‘lang in zijn luie zetel liggen’. Muziek maken, dat doen muzikanten.
Hij maakte vorig jaar een plaat die meteen bevestigde dat hij een ras-artiest is. Flirten met verschillende genres, ze combineren in songs en daar zijn eigen stempel op zetten.
Boem patat, een plaat om U tegen te zeggen en meteen een reeks succesvolle optredens op onder andere Rock Werchter en Dranouter…
Het mag duidelijk zijn dat we hier praten over een grote meneer. En daar zeggen wij geen ‘neen’ tegen hé…

Funeral Dress
Mochten we de klok zo’n 40 jaar terug kunnen draaien, dan zouden we tatoeages, oorbellen, piercings, gescheurde broeken, rood-oranje-groen-blauw haar in een hanenkam zeer ‘rebels’ en zelfs ‘zot’ noemen. Vandaag is dat allemaal niet zo uitzonderlijk meer. Maar toen was het een manier om te tonen dat je niet akkoord was met de gang van zaken in de maatschappij.
Toen werd het ‘punk’ genoemd. En uiteraard hoorde daar ook een nieuwe vorm van muziek bij.
Vandaag is het niet meer zo ‘speciaal’ dat mensen hun haar in een andere kleur steken of een oorbel in hun neus dragen. Het is allemaal aanvaard.
En misschien daarom zegt men wel eens dat punk dood is. Maar niets is minder waar…
Sterker nog, deze band is een icoon met internationaal allure. En, het is een Belgische band die al bestaat sinds 1985!
Nog nooit van gehoord? Wij denken van wel…
Luister maar eens naar het nummer in de link. Juist, we mogen daar met zijn allen trots op zijn!

The Van Jets
Absoluut geen onbekenden op Rock voor Specials. We mogen zelfs stellen dat we zowat iedere grote stap in hun carrière verzilverd kregen met een fantastisch optreden op de weide van Doornzele. Ze doen er altijd wat mysterieus over…
The Van Jets lijken na een plaat en tour iedere keer een beetje te verdwijnen. En dan ineens: hocus-pocus-pats! Als een duiveltje uit een doosje zijn ze daar weer met iets verrassend.
Ze kondigen nu een aantal grote optredens aan voor deze zomer. We durven echter vermoeden dat er nog iets in hun mouw zit… Dus hebben we gedacht: die laten we niet aan onze neus voorbij gaan.
Beste Van Jets: welkom terug op Rock voor Specials en laat jullie maar volledig gaan!

Dog Eat Dog
Vorig jaar staken we voor het eerst de plas over met een band uit Ierland: Therapy?.
Maar de zee is groot hé… We dachten: “Zou het lukken om eens een band van heel ver te strikken?”.
We strandden in New Jersey, Amerika, en troffen daar de supergroep Dog Eat Dog aan…
Cross-over rock gecombineerd met hip-hop en een saxofoon… Het waren de ingrediënten die hen in de jaren ’90 op de kaart plaatsten en waarmee ze geschiedenis schreven.
En ze staan deze zomer gewoon bij ons op het podium. Rock voor Specials gaat nu toch wel ECHT internationaal!

Ondertussen zijn we al aan’t zweten en is het nog kouder buiten…
Nog een beetje nieuws? Alleen als het goed is zeker?

De Rode Duivels
Ja, ze hebben de klus weer geklaard en gaan voetballen op donderdag, pal tijdens Rock voor Specials.
Geen reden om thuis te blijven hoor! Net zoals twee jaar geleden zal je de match in de VIP tent kunnen volgen.
Dus je kan met gemak genieten van al het moois op het podium en tussendoor de prestaties van De Duivels volgen. Of kiezen.
Je hoeft je vuvuzela niet thuis te laten.

Kreun jezelf op het grote podium
De Kreuners komen! Ah, ja, juist, dat wisten jullie al…
En ze gaan ‘Ik Wil Je’ zingen! Juist, dat wisten jullie ook al…
En jullie mogen allemaal mee zingen! Alsof dat iets bijzonders is…
Alhoewel. Waar zitten de moedige Kreuners-fans die een eigen versie hebben van ‘Ik Wil Je’? Wie heeft er een eigen tekst op verzonnen? Over een meisje/jongen waar je zot van zit… Of over een bepaald soort auto die je graag zou hebben? Of over een andere droom waarvan je zegt: ik wil je!
Dit is een wedstrijd waar een bijzondere leuke prijs mee te winnen valt!
Kruip in de pen, maak je eigen tekst en om te repeteren kun je alvast onderstaande link naar een instrumentale versie gebruiken.
Stuur jouw tekst (en als het even kan een opname van jouw versie) naar wedstrijd@rockvoorspecials.be.
De winnaars mogen hun eigen versie op donderdag presenteren op het grote podium.
En daar hangt nog het één en ander aan vast waarover we nu nog niets gaan vertellen.
Gewoon doen.

En nu zijn we moe van het schrijven… Jullie misschien ook al van het lezen.
Tijd voor een kom erwtensoep onder een dekentje in onze zetel. Lekker knus en warm.

Tot de volgende!

Het Rock voor Specials team

Ja, het is waar wat de pers vertelt! Ze komen!

Beste rockers en aanverwanten,
We staan alweer een maand dichter bij de 22-ste editie van Rock voor Specials. Tijd dus voor wat namen!
 
Wie de laatste weken tv heeft gekeken, naar de radio heeft geluisterd of de krant en de boekskes heeft gelezen, weet het al lang. De Kreuners kunnen het na 5 jaar stilte niet laten om hun 40-ste verjaardag te vieren met een heuse comeback-tour. ’t Was te peinzen dat de goesting nooit echt is overgegaan…
 
We waren van plan om het nog een beetje te verzwijgen, maar Walter is zodanig enthousiast dat hij het zelf heeft verteld aan de pers. Bij deze gaan we het dan maar meteen herhalen: De Kreuners komen naar ons festival om eens te testen hoe goed jullie stembanden het doen!
Want….daar komt onze eerste wedstrijd! Iedereen kent het liedje ‘Ik wil je’ van de Kreuners.
Welnu, wij willen dat jij dat op het grote podium komt zingen! Maar.. niet zomaar hé. We horen er graag je eigen versie van.
Iedereen die een leuke tekst verzint op het liedje ‘Ik wil je’ en ons deze tekst vooraf doorstuurt (wedstrijd@rockvoorspecials.be), mag dit op donderdag op het podium komen brengen.
Wie neemt deze uitdaging op?!

Op ieder festival zijn er mensen die ervan dromen om ooit zelf eens op dat grote podium te kunnen staan en het beste van zichzelf te geven.
Dat is bij ons niet anders. We hadden al een paar vrije podia en gastoptredens bij bands, maar nog nooit een volwaardige band van en met specials.
 
Elie De Prijcker werkt als muzikaal begeleider in een dagcentrum en vond het na zijn deelname aan The Voice in 2014 een goed idee om een band op te richten met de bewoners. Zijn verworven bekendheid kon het misschien een duwtje in de rug geven. We vermoeden dat hij, noch de band-leden toen geloofden dat ze twee jaar later het cultureel centrum van Beveren zouden laten vollopen. Maar dat gebeurde wel degelijk. En zoals een gezonde dosis ambitie het vraagt: als dit kan, dan moeten we hoger mikken met als ultieme droom Rock voor Specials…
Wie zegt dat dromen bedrog zijn?

Hop, hop, hop, iedereen aan den dop!
Neen, we willen hier geen reclame maken voor den RVA… Het is ook geen oproep om allemaal het werk neer te leggen…
Verre van! Want er is veel werk aan de winkel als we dat record dopjes-verzamelen willen verbreken! 
 
Heb jij er al een emmer staan? Toppie! Moet je nog beginnen verzamelen? Ook goed, maar niet vergeten hé!
Denk aan die honden die het leven van mensen met een visuele beperking zoveel gemakkelijker zullen maken!
 
Tot slot
Naar jaarlijkse gewoonte vliegen de campingticket de deur uit!
Als je nog een plaats in één van onze tenten wilt bemachtigen, slaap er niet te lang meer over.
 
Groeten!
Het Rock voor Specials team

Een bijzonder fijn, gezond en hartelijk 2018 toegewenst aan iedereen!

Voilà, en daarmee is meteen het startschot gegeven van onze jaarlijkse aanloop naar het mooiste festival van België, Rock voor Specials!
Noteer alvast in de nieuwe agenda: de 22ste editie van Rock voor Specials gaat door op woensdag 27 en donderdag 28 juni 2018.

De voorverkoop van tickets en inschrijvingen voor de camping zijn vanaf nu officieel gestart. Als je bij de ‘vroege vogels’ wil zijn en genieten van een korting: het is nu de moment. De vroegboekkorting loopt tot 31 maart. We moeten er helaas aan toevoegen dat we genoodzaakt waren om de prijs wat omhoog te trekken, maar daarvoor krijg je heel wat in de plaats!

Onze affiche puilt uit van kleppers! Als je ons niet gelooft, hier alvast drie namen voor jullie nieuwjaar:
Kraantje Pappie!
Arsenal!
Skyblasters!

Vorig jaar hadden we voor het eerst een internationale naam op de affiche, Therapy?. Ook dit jaar vonden we in het verre buitenland een groep die zeker niet mis zal staan op onze affiche. Maar die houden we voorlopig nog eventjes geheim.

Voor meer informatie over de bands (en al het andere nuttige) kun je steeds terecht op onze website. Voor mensen die niet zo goed kunnen lezen: je kan ook luisteren naar de website via deze link. Deze nieuwsbrief kan je daar eveneens beluisteren.

Tot slot nog even dit: we willen dit jaar echt een record breken met ingezamelde doppen en dopjes voor de opleiding van blinden-geleide honden.
We doen beroep op iedereen: gooi die overgebleven doppen van allerlei nieuwjaarsrecepties niet zomaar in de vuilbak, maar verzamel ze nu al. We zijn met zo’n 5000 mensen samen dus als we nu reeds beginnen, zal dat een berg dopjes opleveren!
Wie de meeste dopjes meebrengt, die mag een mooie verrassing verwachten!

Tot binnenkort!

Het Rock voor Specials-team