Laatste namen + videowedstrijd

Beste vrienden en vriendinnen,

We zijn 1 april voorbij en dat wil zeggen dat het tijd is voor wat nieuws.
We gaan onze affiche compleet maken! Het wil jammer genoeg ook zeggen dat de vroeg-boek korting voorbij is.

Het volledige programma (met uren en zo) is vanaf nu te raadplegen op de website!
Je kan dus alvast een planning maken om er zeker van te zijn dat je niet om drank of frieten gaat als je favoriete band op het punt staat te beginnen.

Maar goed, dit gezegd zijnde: de laatste namen en nog een leuke wedstrijd voor jullie!

VIDEOWEDSTRIJD!
Er ooit al van gedroomd om eens een video-clip te maken?
Wel, dan is het nu het moment om dat te doen! Je kan er een bijzondere prijs mee winnen, met name een ontmoeting in de back-stage met een artiest, een babbel, een handtekening én een prijzenpakket!

Wat moet je doen?

 • Bekijk eens het programma van Rock voor Specials 2017 en kies je favoriete artiest.
 • Kies vervolgens je lievelingsnummer van die band en gebruik dat als soundtrack voor jouw clip. Je mag er iets artistiek van maken (bv. een kortfilm), je mag er een playback of live-optreden van maken (door bv. de band met wat vrienden na te doen), je mag er een animatiefilm of fotoreportage van maken. Alles is toegelaten, zolang het maar zelfgemaakt is want bestaande clips gebruiken, beschouwen we als vals spelen en dat telt niet.
 • Stuur je clip door via WeTransfer (er is vast iemand die je daarbij kan helpen) naar info@rockvoorspecials.be.
 • Onze jury zal van alle inzendingen een selectie maken en die komt dan op onze website.

Trommel al je vrienden (en misschien zelfs fans) op om te stemmen op jouw clip!
Wie het meeste stemmen haalt, wint de prijs!

Voor alle duidelijkheid, nogmaals: het moet een band zijn die op Rock voor Specials 2017 speelt, dus nummers van bv. Clouseau komen niet in aanmerking.
Veel succes en amuseer jullie!

CAMPING-FESTIVAL OP DINSDAGAVOND
Het is ondertussen traditie geworden dat we de kampeerders op dinsdag trakteren op een extra dagje Rock voor Specials.
Dat doen we ook dit jaar en wel met niemand minder dan Level Six. Wie er 2 jaar terug bij was op Rock voor Specials, weet dat deze band er als geen ander de ambiance weet in te steken met aanstekelijke pop-nummers. Dit keer zonder Laura Tesoro (die komt al naar Rock voor Specials met haar eigen project) maar wel met Katerine Avgoustakis op zang.
De hits en fun zijn gebleven. Party time!

DE LAATSTE NAMEN
Dit zijn de laatste namen die jullie nog tegoed hadden…

ADMIRAL FREEBEE
Voor de vijfde keer op Rock voor Specials, maar daar zijn we niet rouwig om. In tegendeel.
Pure rauwe rock afgewisseld met beklijvende songs die zorgen voor kippenvel.
De Admiraal heeft een nieuwe cd uit: ‘Wake Up & Dream’. Hij komt die met veel plezier, vergezeld van de hits uit de vorige albums, aan ons voorstellen op woensdag 28 juni.
Hier alvast zijn nieuwste single ‘Let It Shine’:

ST. GRANDSON
De Gentse groep St. Grandson starte als gitaarduo in 2012 rond zanger componist Benjamin Decloedt (afkomstig van Torhout).
In 2015 vielen ze samen met Zinger (ook niet onbekend bij de trouwe Rock voor Specials fans) in de prijzen bij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Het leverde hen een optreden op bij onder andere Pukkelpop, AB Brussel en Botanique.
Met andere woorden: een band die zijn plaatsje bij ons meer dan verdient. Ze brengen warme, dromerige indie-popnummers van eigen makelij op donderdag 29 juni.
Een voorsmaakje.

ÀLASKÁ
Wie op zoek gaat naar informatie over de band Àlaská, moet er rekening mee houden dat het de accentjes op de a’s zijn die het hem doen. Anders kom je terecht op een plaats in de wereld waar je koude voeten krijgt.
Laat ons maar meteen duidelijk zijn dat dit met deze band absoluut niet het geval zal zijn. Hier ga je gegarandeerd op dansen!
Gekleed in stijlvolle kostuums, brengt dit ensemble een mix van pop, rock, funk, reggae en allemaal opgediend met een flinke scheut ska.
Deze band komt letterlijk met toeters en bellen op het podium! Ze geven er een lap op als opener op donderdag 29 juni.
Niet te missen!

SPINVIS
We beloofden een internationale editie en gaan dit ook waarmaken.
Spinvis is de Nederlandse band rond Erik De Jong die reeds in 2002 een eerste cd uitbracht. Ondertussen ligt cd nummer acht, ‘Oogcontact van de Eenzaamste Soort’, in de rekken.
Hier in België zijn ze vooral gekend bij de kenners van het betere Nederlandstalige lied: prachtige composities met poëtische teksten. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met een hedendaagse versie van Bram Vermeulen.
Hoog tijd dus dat jullie deze band (voor zover dat nog niet het geval was) leren ontdekken op woensdag 28 juni.
Het liedje ‘Smalfilm’ was het eerste nummer dat hier in België bekend werd.

THERAPY?
We hebben het gezegd: er komt een band met het vliegtuig. Van over de grote plas, rechtstreeks uit Noord-Ierland.
Wie de rockmuziek van de jaren ’90 heeft gevolg zal ongetwijfeld zeggen: ‘Diane’! Maar ze hebben veel meer hits gescoord.
Therapy? is de enige groep ooit die het presteerde om 4 jaar na elkaar op Rock Werchter te spelen.
Zijn we trots om voor het eerst een band die niet uit België of Nederland komt aan jullie voor te stellen? Nou en of.
Wij kijken hier enorm naar uit en we zijn er zeker van, jullie ook.
Om alle twijfels of vergeetachtigheid weg te toveren (want ze zijn al 25 jaar actief!), krijgen jullie een volledige lijst van hun hits op onderstaande link.
En je zal waarschijnlijk meerdere keren denken: maar natuurlijk, dat is ook Therapy?!
Rock on op donderdag 29 juni.

Dit is wel genoeg informatie voor één nieuwsbericht!
De rest krijgen jullie in het volgende nieuwsbericht!

Het Rock voor Specials team

De grote MIA winnaars ook op Rock voor Specials!

Beste rockers en aanverwanten,

We zijn alweer een maand voorbij, er mag wat nieuws komen.

We starten met een spijtige mededeling voor de mensen die nog een overnachtingsplekje in onze tenten wilden bemachtigen. Het ging heel hard en alle plaatsen zijn reeds bezet. Maar het goede nieuws is dat er nog veel plaats is om te kamperen met je eigen tentje.
En nu, zonder dralen: nieuwe namen! En wat voor namen!
Bazart
Je moet al een klein beetje veel hebben liggen slapen om als Belg nog nooit van Bazart te hebben gehoord. Ze bestaan sinds 2012 maar braken vorig jaar zowat alle succesrecords.
Ze stonden op de grootste festivals: Rock Werchter, Pukkelpop en in Nederland op Pinkpop.
Bovendien werden ze in december ook nog eens beloond met vijf MIA’s, de Belgische Oscars voor muziek! Beste doorbraak, hit van het jaar, beste Nederlandstalig, beste pop en beste groep!
We kunnen misschien gewoon zeggen dat er een Belgische topgroep is bijgekomen waar we nog lang en veel zullen kunnen van genieten.
Ze spelen indie-pop/rock en zingen in het Nederlands.  Elk nummer vraagt om luid mee te zingen en dat gaan we zeker doen!
Wie de programma’s van de aankomende zomerfestivals een beetje volgt, weet dat ze nu reeds getipt zijn voor de titel ‘koningen van de zomerfestivals 2017’: hun agenda zit zo vol als een ei! En het leuke is dat die succestoer begint bij ons als afsluiter op woensdag 28 juni!

Het Zesde Metaal
We weten het, dit is inmiddels de derde keer dat Het Zesde Metaal aantreedt op Rock voor Specials. Maar ja, we kunnen er ook niet aan doen dat deze band met de jaren groter wordt en verliefd is op ons festival… en wij op hen. Als deze West-Vlaamse band rond Wannes Cappelle meldt dat ze ‘eventueel nog beschikbaar zijn’, dan zeggen wij volmondig: ja! Het is een topgroep, daar bestaat geen enkele twijfel over… En we weten heel goed dat we jullie daar een plezier mee doen. Ze zijn van de partij op woensdag 28 juni.
Ondertussen is hun vierde album Calais uit en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Ze werden genomineerd voor vier MIA’s en gingen er met twee naar huis: beste componist (Wannes Cappelle) en beste album.
Het blijft hoe dan ook iets bijzonders met MIA… Zoals jullie weten is het ook de titel van een nummer van één van onze grote helden: Luc De Vos, die met Gorki ook al op Rock voor Specials stond.
Mia stond jarenlang op nummer 1 in de top 100 van Radio 1. Maar vorig jaar kwam daar plots verandering in: Het Zesde Metaal kaapte met Ploegsteert de eerste plaats weg.
Het zesde Metaal, dubbele MIA-winnaar én beste Radio 1-hit van 2016, op Rock voor Specials 2017! Hoogtijd om ons West-Vlaams te oefenen!

The Sore Losers
The Sore Losers is de naam van een Limburgse band rond zanger /gitarist Jan Straetemans. Ze spelen stevige rock  met invloeden van blues, country en garage-rock. Knallend gitaarwerk!
We zijn sinds de oprichting van deze band in 2010 aan ’t vissen om hen op ons podium te krijgen, maar het was tot nu toe nog niet gelukt.
Hun eerste single Beyond Repair was met 21 weken (!) de langs genoteerde plaat in De Afrekening (Studio Brussel) van 2010. Nope, geen Rock voor Specials.
In 2014 zetten ze met hun tweede album Roslyn voor 52 weken hun tentje op in de Ultratop. Twee singles van dat album stonden dat jaar op nummer 1 in De Afrekening. Rock voor Specials? Net geen geluk: Rock Werchter kreeg (begrijpelijk) voorrang…

In 2016 verscheen het derde album: Skydogs. Met uitverkochte concerten in Ancienne Belgique en meer van dat fraais tot gevolg. Rock voor Specials? Alweer naast het net gevist…

Soms, heel soms, zijn we een beetje zoals hun naam het zegt: slechte verliezers! Dus hebben we maar meteen gezegd: wat jullie ook doen in 2017, er is voor jullie een plaatsje op Rock voor Specials en ge kunt zien dat ge komt! En warempel! Ze hebben ja gezegd! Ze komen langs op donderdag 29 juni.

Pigbag Army
Pascal Braeckman (licht en geluidsman bij Clouseau en heel wat TV-programma’s zoals Tomtesterom, Wauters vs. Waes) had in de jaren ’80/‘90 een discobar, Pigbag genaamd. Hij stond daarbij steevast in korte rode broek (ook al vroor het -10) achter de mengtafels. Het was zijn handelsmerk. Maar de discobar hield op met bestaan. Pascal zat vorig jaar echter met het zotte idee om het project nieuw leven in te blazen, maar dan wel met een live band in combinatie met plaatjes draaien. Of toch iets in dien aard…
En zo geschiedde. Hij riep de hulp in van een bende goede vriend/muzikanten om U tegen te zeggen: Axl Peleman (bassist/zanger van Ashbury Faith, later bassist bij De Kreuners), Jan Van Eyken (gitarist van De Kreuners), Eline De Munck (zangeres, actrice uit ondermeer ‘Thuis’ en presentatrice bij Jim TV), Ron Reuman (drummer bij The Fundamentals, een band met personen met een verstandelijke beperking, Laïs en Kadril), Roeland Vandemoortele (van bij Eva De Roovere), MC Six (ofte Christophe Lambrecht, DJ bij Studio Brussel) en Howie Dunham aka Buzz (ook DJ die onder meer samenwerkte met Lady Lynn).
De focus ligt op party-hits uit de jaren ’80 & ’90 die iedereen kent, maar slechts heel zelden of nooit nog live worden gebracht. We zouden een hele opsomming kunnen maken, maar er is geen beginnen aan. Om het simpel te houden: zorg dat je erbij bent, want het wordt een feestje. Ze geven het startschot van Rock voor Specials 2017 op woensdag 28 juni.

In de vorige editie gaven we aan dat Freddy Melculy op woensdag en Hydrogen Sea op donderdag komt. Ergens zijn de agenda’s in de knoop geraakt en paste het voor iedereen beter als ze van dag wisselden. Dus nu komt Hydrogen Sea op woensdag en Fleddy Melculy op donderdag.
We denken niet dat er nog wissels zullen komen maar kom gewoon beide dagen naar Rock voor Specials, dan mis je zeker geen enkel optreden!
Voor deze maand hebben we genoeg prijsgegeven.  Met Bazart en het Zesde Metaal delen we twee supergroepen met Rock Werchter,  dat andere grote festival.
Maar er komt nog meer!
Onthou dat we nog 5 bands achter de hand hebben en ook niet de minste. Dus geniet nog van de vroeg-boek-korting (tot en met 31 maart) want bij de volgende nieuwsbrief zullen we die datum al voorbij zijn. Het is nu om doen!
Tot volgende maand!
Het Rock voor Specials team

Tournée Minérale in februari? Geen drank, wel veel klank!

Hallo vrienden,
 
Jullie hebben waarschijnlijk al gehoord van de oproep om een maand geen alcohol te drinken. Gelukkig is de nieuwjaarsmaand voorbij en we zijn het ondertussen al goed gewend dat het 2017 is. Dat moeten we dus niet meer vieren. Maar mochten jullie zodanig blij zijn met onderstaande namen, kunnen jullie er gerust een plat watertje op klinken hoor! Wij hebben dat ook gedaan.
We geven er meteen vier prijs. Er komt nog veel meer, zelfs een paar grote MIA-winnaars! Rarara, wie zouden dat zijn???
Maar als je hieronder leest welke vier namen al zeker op de affiche prijken, dan is dat al de moeite om die tickets nu reeds in huis te halen. De vroeg-boek korting loopt nog tot 1 april. Profiteer ervan!
 
Hooverphonic: iedere keer anders!
Het is ondertussen geleden van 2011 dat de band rond Alex Callier en Raymond Geerts bij ons op de affiche stond. Hooverphonic bestaat sinds 1995 en heeft in de loop der jaren bewezen dat ze een echte hitmachine zijn. Ze zijn niet alleen bij ons groot, maar worden ook wereldwijd op handen gedragen. Het is niet voor niets dat ze in 2000 de openingsceremonie van het EK voetbal mochten opfleuren. 
Het leek er een paar keer op dat de band zou stoppen. Of beter: dat werd wel eens gefluisterd in de roddelpers. Oprichters Alex (op bas) en Raymond (op gitaar) slaagden er echter in om Hooverphonic muzikaal telkens opnieuw uit te vinden.
Sinds 2015 treden ze op met verschillende zangeressen. Soms zelfs met een dame die in de vroegere groepssamenstelling de band naar de hitparades zong. Zo kwam Geike Arnaert plots weer op het toneel. Hooverphonic is met andere woorden niet meer te voorspellen en is iedere keer anders.
Waar we wel zeker van zijn, is dat de band live altijd bijzonder goed is. Hun hits worden bij iedere tour in een ander kleedje gestoken en ze nemen je mee op een muzikale trip naar dromenland. Dat zal deze keer niet anders zijn, temeer omdat we weten dat er een 10-koppig strijkers-orkest meekomt! Veel violen op het podium dus! We hebben er zin in! 
Hooverphonic sluit deze editie van het festival met heel veel stijl af op donderdag 29 juni.

Fleddy Melculy: iedere gelijkenis met bestaande personen berust op louter toeval
Voor alle duidelijkheid: dit heeft niets te maken met zanger Freddie Mercury van de legendarische band Queen. 
Jeroen Camerlynck (in een andere leven gitarist bij De Fanfaar, de begeleidingsgroep van Urbanus) zocht gewoon een grappige naam voor zijn band. Dit onder het motto: “De onnozelste groepsnamen vallen nog het meest op”. En het werkte: op minder dan een jaar tijd is Fleddy Melculy uitgegroeid tot één van Vlaanderens beruchtste metalbands. Vorige zoùmer traden ze zelfs op Pukkelpop op. 
Het begon allemaal als grap. Of beter: de zanger zocht een positieve manier om zijn colère los te laten. Je vraagt je af: wat is er gebeurd? We zullen het je vertellen. 
Jeroen is een volbloed rocker die al sinds zijn kindertijd dweept met hardrock, metal en alle andere varianten van muziek ‘met ballen’. Jullie weten waarschijnlijk wel dat iedere zichzelf respecterende rockbands (meestal zwarte) T-shirts verkopen met één of ander monster op. Het maakt deel uit van de metal-cultuur. Het zorgt voor samenhorigheid bij de fans wanneer hun lievelingsband optreedt. 
Echte fans kopen die T-shirts op festivals of andere optredens. Meestal zijn ze enkel daar te verkrijgen. Maar sommige metalbands spelen het een beetje vals en verkopen hun T-shirts ook in de gewone (commerciële) kledingwinkels. We gaan die niet bij naam noemen (want we maken geen reclame), maar laat het ons houden op grote winkelketens. Daardoor kan dus iedereen zo’n T-shirt kopen, ook al zijn ze geen fans of zelfs rockers. 
Je zou kunnen zeggen: dat kan toch geen kwaad? Tja, voor de echte metal-fan doet het een beetje pijn wanneer een fan van pakweg Christophe een T-shirt van bijvoorbeeld Metallica draagt en niet eens weet wie de band is.  
Het overkwam Jeroen: een collega op het werk droeg zo’n ding en hij wist eigenlijk niet wat er op stond. Het maakt Jeroen een beetje boos en hij schreef er een protestlied over. Uiteraard trouw aan zijn muzikale voorkeur en dus loeihard. Hij poste het nummer op internet en het was een instant-hit. Duizenden metal-fans deelden zijn frustratie en postten het nummer massaal op hun eigen Facebook en andere sociale media. Het raakte met andere woorden de gevoelige snaar van een grote groep Vlaamse rockers. Jeroen kreeg massa’s complimenten.
Hij had dit succes niet zien aankomen, maar sindsdien is hij een boegbeeld voor alle Vlaamse metal-heads. Fleddy Melculy heeft ondertussen Helgïe uit: een mini-cd met nog meer stomende protestsongs, gezongen in het Vlaams. Zoals de titel van de cd al doet vermoeden: (zwarte) humor is nooit ver weg. Tja, wie vervangt nu de B van België in een H… 
Verwacht je dus op woensdag 28 juni maar aan een portie gitaargeweld, een beetje vuile klap en vooral veel headbangen. Precies zoals we het graag hebben.       

Laura Tesoro: met live-band!
Laura is de dochter van een Vlaamse moeder en een Italiaanse vader. Dat verklaart meteen haar exotische familienaam. Sommige mensen zijn voorbestemd voor succes, vooral als ze een overvloed aan talent hebben… We maken eventjes een overzicht van het leven van deze jongedame die aankomende zomer 21 jaar wordt.
Op 12-jarige leeftijd (in 2008) verschijnt ze voor het eerst op tv met een gastrol in Witse. Datzelfde jaar toont ze meteen ook haar zangtalenten in de musical Annie. Het zingen gaat haar goed af, want ze passeert de volgende jaren in Ketnetpop en zingt/acteert mee in de Clouseau musical Domino.
In 2012 (Laura is dan 16 jaar) wordt ze bekend bij het grote publiek als Charlotte: het lief van Guido in de populaire tv-soap Familie. Twee jaar later (2014) eindigt ze op de tweede plaats inThe Voice van Vlaanderen. Ze brengt dat jaar haar eerste single Outta Here uit en kiest om zich voortaan meer te concentreren op haar muzikale carrière.
Die keuze brengt haar in 2015 voor het eerst bij ons op RvS. Weten jullie nog, Level 6? Ambiance hé!, Awel, Laura was de zangeres toen.
Dan moeten we het nog hebben over vorig jaar, 2016 waarin ze ons land de tiende plaats bezorgde op het Eurovisiesongfestival met het nummer “What’s The Pressure”! Iets wat haar ook op Night of The Proms bracht (zie clip) en afgelopen zomer op tal van festivals. En ach ja, we zouden dan nog vergeten zeggen dat ze co-presentatrice werd bij Belgium’s Got Talent.
Euh… mogen we besluiten dat het hier gaat om een bijzonder getalenteerde madam? In feite kunnen we zelfs zeggen dat het allemaal nog maar het begin is gezien haar jonge leeftijd. Voor aankomende zomer heeft ze opnieuw gekozen om muziek centraal te zetten en overal aan te treden met een groep muzikanten rond zich. Het publiek wordt getrakteerd op soul, funk en het betere popwerk. Eigen songs worden afgewisseld met bekende (recente) covers die iedereen kan meezingen. RvS krijgt de eer het eerste grote optreden van 2017 te mogen voorstellen op donderdag 29 juni.

Hydrogen Sea: een band om in de gaten te houden
We hebben in de loop der jaren veel jonge bands zien aantreden en niet uitzonderlijk werden dat achteraf hele grote namen. Denk maar aan Balthazar, Sioen, Protection Patrol Pinkertonen Intergalactic Lovers. Hydrogen Sea heeft zich de afgelopen twee jaar uit de naad gewerkt om bij de groten van België te horen en het ziet ernaar uit dat ze daar in zullen slagen.
Dit duo van multi-instrumentalist PJ Seaux en zangeres Birsen Uçar is dus zo eentje waarvan we denken: dit wordt groot, heel groot. In feite is het al niet zo moeilijk meer om dat ze zeggen, want ze stonden op Pukkelpop vorig jaar, hadden reeds twee singels in Studio Brussel’s Afrekening en zijn bij zowat alle denkbare showcases van tv- en radiozenders geweest. We lopen een beetje achter met onze voorspelling… 
Hoe dan ook, we zijn heel trots dat ze hebben toegehapt op onze vraag om op donderdag 29 juni iedereen van RvS te laten meegenieten van hun sprookjesachtige muziek. Het doet een beetje denken aan een kruising tussen de beginperiode van die andere klepper Hooverphonic en Suzanne Vega: heel veel sfeertjes en klanken die je moeilijk kan thuisbrengen met een fluweelzacht stemgeluid dat je rechtstreeks in het hart treft. Mooi, heel mooi.

En hiermee sluiten we het lijstje voorlopig af. Begin maart krijgen jullie opnieuw 4 namen. Dus hou de nieuwsbrief in de gaten.
 
Tot binnenkort!
Het Rock voor Specials team

Eerste naam Rock voor Specials 2017

Hallowkes iedereen!

De Kerstbomen zijn hun naalden kwijt, de 3 Koningen zijn gepasseerd en de vakantie voor de schoolgaande jeugd is voorbij. Dat wil dus zeggen dat de Nieuwjaarsperiode officieel gepasseerd is en dat we 2017 zijn.

De kou zegt ons dat het nog winter is, maar we weten dat de dagen alweer lengen. Dus we mogen al beginnen uitkijken naar de komende zomer. Zoals elk jaar zal die goed gevuld zijn met muziek.

We kunnen moeilijk zomaar 2017 inluiden zonder jullie eerst en vooral een absoluut topjaar toe te wensen, in goede gezondheid en met de kracht om goede voornemens in praktijk om te zetten.

Ons goed voornemen voor 2017 is dat we na de fantastische jubileum-editie van 2016 dit jaar niet willen en zullen onderdoen. Integendeel. We durven nu al zeggen dat de 21ste editie er nog een schepje bovenop zal doen.

Alvast voor jullie nieuwjaar: Rock voor Specials gaat dit jaar door op woensdag 28 en donderdag 29 juni. De tickets zijn vanaf nu met vroegboek-korting te verkrijgen tot 1 april 2017.

En om jullie meteen warm te maken voor wat er de komende maanden nog zal volgen, geven we jullie één van de top-acts cadeau!

De eerste naam: MILOW

Ja, je leest het correct: als eerste naam verklappen we hier meteen Milow! Dat zegt al heel veel over het niveau dat we dit jaar in petto hebben.

Noteer meteen maar in je gloednieuwe agenda dat je op woensdag 28 juni op Rock voor Specials zal zijn, want dan is Milows optreden gepland.

Moeten we MILOW nog voorstellen? We denken het niet… Maar voor de vergeet-kousen onder jullie, onderstaand clipje is één van zijn grootste hits.

Het wordt een bijzondere editie!

Om nog een tipje van de grote sluier op te lichten… We hebben al vaker wereldklasse kunnen presenteren uit ons eigen Belgen-landje: groepen die ver buiten onze grenzen succesvol zijn, denk maar aan Goose en, ja, Milow. We hebben al groepen uit Nederland bij ons gehad, zoals Kraantje Pappie en Gers Pardoel.

Maar deze keer hebben we een band weten te strikken die zelfs met het vliegtuig zal moeten komen. Meer willen we daarover voorlopig nog niet kwijt, maar wees gerust: het wordt een internationale editie die ferm de moeite zal zijn!

Goede tradities houden we in ere!

Sinds enkele jaren doen we ook enkele wedstrijden. We merken dat dit door jullie op prijs gesteld wordt, dus mogen jullie zich ook daar de komende maanden aan verwachten. Een leuke prijs winnen is altijd plezant. En we hebben nog meer verrassingen in onze mouw zitten! Kwestie van de komende zes maanden de spanning ten top te kunnen drijven…

Wat we zeker, wegens ongelofelijk succes vorig jaar, opnieuw willen doen, is een dopjesactie ten voordele van het Belgisch Centrum voor geleidehonden. Je weet wel: door dopjes te sparen kan de opleiding van geleidehonden worden gesponsord. Vorig jaar verzamelden we met zijn allen 780 kilogram dopjes! Halen we dit jaar de kaap van 1000 kilo? Dat zou mooi zijn…. Begin maar al te sparen, want ook dit jaar vallen er prijzen te winnen.

Ziezo. Dat was het voor deze eerste nieuwsbrief van 2017.

Hou het in de gaten en blijf op de hoogte! Je kan ons ook volgen op Facebook.

Tot de volgende!

Het Rock voor Specials team

Onze laatste nieuwsbrief

Beste rockers,

Misschien zijn jullie het door al dat voetballen vergeten: binnen een week is het zover!!
Dan geeft RvS 2016 zijn startschot. Best mogelijk dat je niet meer weet wie er komt optreden, het zijn er ook zoveel!
De uitslag is nu al bekend: het wordt een fantastische feesteditie!

Rock voor Specials 2013 (c) Gerbrand Van Yutvanck - 023

Nieuws!
Dit is meteen de laatste nieuwsbrief voordat we uit de startblokken schieten. Wie toch nog de laatste nieuwtjes wil weten, kan de komende dagen op onze Facebook-pagina terecht.

Je kan zelfs nog een verrassingspakket winnen!
De vraag is simpel: hoeveel kilo doppen zullen we in totaal op woensdagavond klokslag 17 uur verzameld hebben?
Je kan je deelnameformuliertje invullen op de doppenstand op de ontspanningsmarkt. Degene die er het dichtste bij zit, zal zijn naam horen via de presentator en die mag dan op het secretariaat nog iets nuttigs komen afhalen.
Je kan tot 16 uur proberen raden. Alles wat daarna nog wordt gepost, telt niet meer mee.
 
Nog een paar extra's
Heb je er ooit al van gedroomd om in een circus aan te treden? Dan is er goed nieuws.
Op donderdagvoormiddag  staat Circusplaneet op de camping èn op de festivalweide klaar om je de kans te geven je talenten eens uit te testen.
Ben je een acrobaat? Een jongleur? Een leeuwentemmer, clown of meteen de circusdirecteur? Kom dan zeker eens langs!
 
Bij VFG en Recreas heeft de voetbalmicrobe toegeslagen! Ze brengen een echte voetbalgoal mee.
Jij kan net zoals de Rode Duivels eens nagaan hoe sterk je kan sjotten van op de stip. Ben je niet zo gerust in je gesjot, dan kun je ook komen kickeren en meteen een volledig elftal sturen.
Ben je liever supporter? Dat kan ook. Maar dan wel in stijl hé: met een tattoo, een button of een buf.
Scoren doe je dus op de stand van Recreas en VFG.
 
Nog een extra stand op de markt: Casa Ametza.
Daar vind je informatie over een rolstoel-vriendelijk vakantieverblijf in Brasschaat. Volledig aangepast voor de mensen die houden van reizen!
Kom eens langs, je kan er ook aan wat leuke volksspelen meedoen. 
 
Zelf muziek draaien?
Elke dag na 2de, 3de en 4de optreden kan je even voor DJ gaan in de grote tent op het DJ-podium. Je kan je eigen muziek meebrengen.
Drie winnaars van de wedstrijd komen hier wellicht ook langs maar er is zeker nog plaats voor andere Special DJ’s!
 
Eten en drinken
Een festival zonder eten is als een café zonder bier (waar hebben we dan nog gehoord?).
Omdat het de twintigste editie is, hebben we eens extra aan de lekkerbekken gedacht. Het aanbod nog groter dan ooit tevoren: croques, broodjes, hamburgers, braadworst, beenham, frieten, pita, Cambodjaanse snacks, pasta’s, smoothies, pannenkoeken, wafels, snoep, ijsjes, gebak en fruit.
Dit jaar komt er nog eens een eetmarktje bij met hippe foodtrucks en rustige zitplekjes.
Als je van alles wil proeven, dan zou je beter nu stoppen met eten...
 
Om al dat lekkers door te spoelen, is er natuurlijk de reuzegrotebar in de grote tent.
Het zal je maar overkomen dat je net zo’n mooi plaatsje hebt vooraan en dorst krijgt…
Niet getreurd: er komt dit jaar een heuse tap vlakbij het podium, dus alles aan en bij.
Ja, we zijn soms wel heel erg lief 😉
 
De festival-winkel
Een vaste waarde op het terrein voor souvenir-jagers.
Uiteraard hebben we dit jaar opnieuw de officiële Rock voor Specials T-shirt, topjes, sweaters, rugzakken, portefeuilles, zonnebrillen, knuffelberen, kortom: veel te veel om op te noemen. 
 
Maar omdat het de twintigste editie is, hebben we deze keer iets heel bijzonders, een echt hebbeding. We hebben een exclusieve T-shirt ontworpen waarvan er slechts 100 zijn gemaakt.
Op is op, dus als je zo’n exemplaar wenst, kom dan maar snel eens langs.
We kunnen meegeven dat de T-shirt ook een beetje last heeft van voetbal-gekte én dat het een blauwe is. Maar meer gaan we niet verklappen.
 
En dat is het dan, nu zijn we echt volledig uitverteld.
Rock voor Specials 2016 wordt een zeer speciale tweedaagse! De zon is besteld, hopelijk komt ze op tijd.
 
Wij hebben nog wel wat werk te verzetten, jullie kunnen aftellen.
Tot volgende week!
 
Het Rock voor Specials team

Voldoende vrijwilligers

Bedankt voor jullie reacties, we hebben nu voldoende vrijwilligers.

Wie zich opgegeven had en nog geen mailtje ontvangen heeft, kijkt best eens in 'spam'.
Vind je daar toch geen mail van Rock voor Specials, laat het Katty weten!

Rock voor Specials 2015 (c) Koen Andries - 003

TELEX…. TELEX….. TELEX…… EXTRA….. EXTRA….. EXTRA….

Beste rockers en vrienden,

Zonet binnengelopen op onze redactie: het festival is UITVERKOCHT!

uitverkocht
Er zijn geen tickets meer verkrijgbaar, ze zijn allemaal op.

Voor wie er eentje heeft: tot heel binnenkort!
Voor wie er geen heeft: jammer! Volgend jaar niet te lang wachten als je graag wilt komen hé…

Groeten,
het Rock voor Specials team

Donderdag uitverkocht + Special acts

Beste vrienden allemaal,

Juni is begonnen! Dat wil zeggen dat we echt heel dicht komen bij de grote feesteditie van Rock voor Specials!
Het is menens: nog minder dan een maand en we kunnen er weer samen van genieten!
Maar eerst nog wat belangrijk nieuws. Zet je schrap, het wordt weer een iets langere brief...
 
 
DE DAGTICKETS VOOR DONDERDAG ZIJN ALLEMAAL OP!
Te lang getwijfeld? Jammer, te laat... Ze zijn allemaal de deur uit.
Maar er zijn nog wat tickets voor woensdag en een aantal duo’s te verkrijgen. Best niet te lang meer wachten...
 
 
HET PROGRAMMA IS NU ECHT COMPLEET!
Voor alle vergeet-kousen: de gaatjes in het programma zouden worden opgevuld door special-acts die als winnaars uit de bus van onze wedstrijd vielen. Artiesten uit het publiek die de moed hebben om tussen al die beroemdheden door op ons podium hun ding te doen.
De wedstrijd is bij deze volledig afgesloten.
We kregen redelijk wat voorstellen en inzendingen en we hebben er de volgende uitgepikt:
 • De Karrekol... gaat met een groepje mensen een eerbetoon brengen aan Rock voor Specials met het nummer'Thank You For The Music'
 • Dagcentrum Lora-Monikkenheide brengt eveneens als groep een ode aan het festival met een verrassingslied
 • DJ Coussy (Landegem) zal in de DJ Booth een korte set laten knallen
 • Wim Gijselinck stuurde zelfs drie voorstellen door! Samen zingen met Clouseau, dat gaat niet lukken, maar hij krijgt wel de kans om eveneens een DJ set te draaien in de DJ Booth
 • Kenny Spitaels (uit De Stroom) gooit het over de Nederlandse boeg met een ode aan zijn grote idool André Hazes! Misschien worden we allemaal wel 'Een Beetje Verliefd'
 • Enrique Van Autryve zal het alvast begrepen hebben: hij zal iets zingen voor een zeer speciaal iemand... we zijn benieuwd!
 • Janosh (uit Assenede) gaat beatboxen! Drummen met zijn mond met andere woorden...
 • De Rotonde huisvest dan weer een actualiteitsgroep met reporters die heel graag een live interview willen doen op het podium... Wordt het één van de artiesten of een andere bekende figuur op Rock voor Specials? We zullen het zien!
 • Jan Biebaut leert volop gitaar spelen en zal Luc De Vos komen eren op het podium met zijn versie van'Mia'
 • Kenneth Vandaele (ook van de Karrekol) zal eveneens in de DJ Booth zijn kunsten als DJ laten zien.
Dat zijn ze alle tien! Aan de betrokkenen: jullie zullen per mail meer informatie krijgen!
 
 
VERRASSENDE OPTREDENS, OVERAL OP HET TERREIN
Stand-up DJ’s met vakkundige hulp van DJ Danny
We verwezen bij de winnaars al een paar keer naar de DJ Booth. Wat is me datte?
Wel, in de namiddag komt DJ Danny op het podium in de tent tussen de optredens door de stille momenten opvrolijken. Vier keer per namiddag komt kwartiertje kans om de beentjes los te gooien als je nog niet wil stilzitten. Elke set heeft een eigen stijl: een kwartiertje rocken, een kwartiertje disco, een kwartiertje new wave, misschien zelfs een kwartiertje carnaval... Wie zal het zeggen.
Drie van de sets zullen worden verzorgd door de winnaars van de wedstrijd.
Het juiste programma vind je terug aan het podium in de tent.
 
Felix Fizzi Felle
felix
Is het mogelijk dat een pianist ook drumt terwijl hij rapt over alles wat hem gevraagd wordt door het publiek?
We dachten het niet, maar deze FFF bewees ons het tegendeel! Zelfs met een piano, drum en micro op een mobiel dat zichzelf van stroom voorziet! Je moet het maar kunnen.
En het mooie is: het publiek doet volledig mee tijdens het optreden. Om het zelfs NOG mooier te maken brengt hij ook een danseres Shana mee. Je kan deze bijzondere muzikant bewonderen bij het binnenkomen op woensdag van 12 tot 15 uur en op donderdag op de camping van 9 tot 12 uur.
 
Meespeeltheater Jeuk
Jeuk
Toneel en theater zijn altijd leuk. Maar gewoon kijken en stilzitten is bij dit gezelschap geen optie. Elke voorstelling is voorzien van leuke liedjes en het publiek wordt uitgedaagd mee te spelen. Jeuk gooit het niet over de ernstige boeg maar zoekt zijn weg in de kleine dingen. In de wereld het genieten en fantaseren om even alle drukte los te laten... Zij zullen er zijn op woensdag aan de ingang van 11 tot 13 uur.
 
Asseneeds RAMPensemble
Asseneeds-Rampensemble_zonder
We kunnen het niet helpen, we zijn fan en we weten dat jullie er ook ieder jaar opnieuw van genieten... Waarschijnlijk zal dit koor op in de top tien van’ het vaakst op Rock voor Specials opgetreden’ op nummer één staan... En verdiend! Want meezingen tijdens hun optredens is voor iedereen toegestaan, of je nu goed kunt zingen of niet. Ze zullen dit jaar op donderdagvoormiddag in de tent aantreden en daarna al wandelend het ganse terrein samen zingen. Drie uur genieten, van 10 tot 13 uur.
 
Vooruit Met de Kuit!
Ondertussen ook al geen nieuwe gezichten meer, maar daarom niet minder verrassend.
Een muzikaal gezelschap dat als fanfare met een plus het terrein rondtrekt met oude en nieuwe meezing-liedjes. Geniet ervan op donderdag van 10 tot 13 uur.
 
Bonpardon
Wie de laatste jaren Rock voor Specials bezocht, heeft ongetwijfeld al van dit knettergekke straat-theatergezelschap gehoord. De ene keer stel bizarre figuren die als roze zwaantjes (politie hé!) die rondcrossen op hun al even roze zijspan, de andere keer als EHBO-verplegers van de Ambiance de La Chance.
Wat ze dit jaar zullen uitsteken weten we nog niet, maar onopgemerkt zullen ze niet passeren op donderdag (11 tot 15 uur), daar zijn we zeker van...
 
 
EEN LEUKE FOTO OP ROCK VOOR SPECIALS?
We maken het jullie dit jaar bijzonder gemakkelijk met twee speciale stands waar je origineel op de foto kan...
Het begint al bij het binnenkomen...
 
Printsta
Printsta
De rode loper ligt uit om jullie te verwelkomen en je kan meteen even halt houden bij Prinsta in de foto-booth: foto maken, die gaat meteen op Instagram (je kan hem dus later nog opzoeken op de account van Rock voor Specials) en een minuut later rolt hij uit de speciale fotoprinter ter plekke.
Dus je hebt al meteen een leuk aandenken aan Rock voor Speciaals 20!... Wel zorg voor dragen hé.
Prinsta staat de twee dagen present telkens van 13u30 tot 18u.
 
Fotostand Sirvo
Sirvo heeft een softwarepakket uitgewerkt dat ervoor zorgt dat papierwerk vlotter verloopt en bovendien veel duidelijker is voor iedereen. Je kan het eens komen uittesten in hun aparte tent. En terwijl je daar dan toch bent: spring in de huid van een echte rockgitarist, kruip in het decor en laat je mooiste pose zien voor op de foto!
De foto’s worden na Rock voor Specials digitaal doorgestuurd naar het opgegeven e-mail adres (van jezelf of je begeleider).
 
 
NOG WAT EXTRA’S OP DE ONTSPANNINGSMARKT
We gaven jullie vorige keer al super veel informatie, maar er zijn er nog een paar...
 
Wai-Not
Ook al enkele jaren op rij vertegenwoordigd op Rock voor Specials: het toegankelijke antwoord op social-media. Kom naar de stand en ontdek hoe je een eigen profiel kunt aanmaken om nieuwtjes, foto’s en allerlei andere leuke dingen te delen met je vrienden op internet.
 
De funbaan van CM
CM & Ziekenzorg zorgen al jaren voor aangepaste vakanties, kampen en allerlei andere activiteiten en diensten. Op hun stand kun je meer info krijgen én er is dit jaar een FUNBAAN waar leuke gadgets mee te winnen zijn.
Niet duidelijk? Ga eens een kijkje nemen, je zal het snel genoeg weten!
 
Schminken en tattoo’s
Ieder jaar opnieuw zien we kleurrijke gezichten of stoere tattoo’s verschijnen bij onze bezoekers. Omdat we dit zo graag zien, zal ook dit jaar de stand niet ontbreken!
Twee dagen per jaar eens gek doen? Het is toegestaan! Kom gerust langs met jouw ideeën!
 
 
Zo, alweer een halve roman...
 
Troost jullie, we zijn bijna uitverteld. Alhoewel...
Er komt nog één nieuwsbrief halverwege de maand en daarna kunnen jullie alle nieuwtjes volgen op  onze Facebookpagina, waar je overigens nu ook al terecht kunt.
 
Tot de volgende!
 
Het Rock voor SpecialsTeam

Gili kan al bijna niet meer wachten

‘De echte sterren staan in het publiek’

Een maand voor hij Rock voor Specials zal presenteren, kan Gili al bijna niet meer wachten!

Nog ongeveer 1 maand te gaan voor Rock voor Specials. Hoe hard je ernaar uit?
Gili: ‘Weet je hoe hard een kasseisteen is? Hewel, zo hard kijk ik ernaar uit!’

Wat mogen de bezoekers van jou en Gunter verwachten?
Gili: ‘Wij gaan de boel gewoon wat animeren. De échte sterren spelen muziekskes op het podium en staan in het publiek.’

Als jullie reclame zouden maken voor het festival, wat zouden jullie vertellen?
Gili: ‘Rock voor Specials is het gezelligste festival van het universum. Ik wil er geen enkele meer missen! Checketut!’

We vroegen Gili om ook enkele zinnen af te maken. Dit is wat hij schreef.
Rock voor Specials is voor mij een jaarlijks evenement waar ik zoveel positiviteit zie en voel dat ik er maanden later nog altijd deugd van heb.
Ik ben een ‘special’ want mijn vader zei altijd ‘gij zijt gene gewone’
Het optreden waar ik het meest naar uitkijk: Daan! Feestje!!
Het optreden waar ik het hardst zal meezingen: Liefst geen… want ik zing vals.
Het optreden waar ik volledig uit de bol zal gaan: Channel Zero zie ik wel zitten. Had ik nog een paardenstaart, dan trok ik dan zeker de rekker uit mijn haar!
Dit wens ik alle bezoekers toe: Mooi weer, veel zon, goeie muziek en op geen enkel moment dorst.

Gezocht, de DJ’s en de ontspanningsmarkt

Beste vriend(inn)en,
Tik-tak, tik-tak… Wat gaat de klok snel hé! Want we zijn alweer een drietal weken dichter bij het grote feest dat we hier met de ganse ploeg voorbereiden! Ja hallo, dat gaat nogal de moeite worden hoor…
Jullie weten al veel, maar we hebben nog zaken te vertellen. Of nog eens te herhalen zodat jullie het niet vergeten.

Gezocht!
De leukste 2 dagen van het hele jaar staan voor de deur: Rock Voor Specials! Wij tellen af naar de optredens, de leuke animatie en toffe tijd met elkaar. Dat aftellen doen we graag samen met jullie. We zullen vanaf eind mei elke week enkele leuke artikels op onze website zetten. Daar vertellen enkele artiesten waarom ze zoveel zin hebben om voor ons te komen optreden.
Maar we willen vooral ook jullie aan het woord laten. We zijn dan ook op zoek naar mensen die we kunnen interviewen.

Omdat Rock Voor Specials dit jaar 20 jaar wordt, zoeken we volgende mensen:

 • iemand die het festival al voor de 20ste keer bezoekt
 • een bezoeker die 20 jaar is of net 20 jaar wordt tijdens het festival
 • iemand die al 20 jaar vrijwilligerswerk doet voor het festival
 • 20 mensen die een leuke herinnering over Rock Voor Specials kunnen vertellen

Ben jij zo iemand of ken je zo iemand? Geef de naam en contactgegevens door aan janssensamelie@hotmail.com en zij regelt het interview.

Plaatjes met gaatjes
Dat we samen sinds jaar en dag niet van ophouden weten na de laatste noot op het podium, is ondertussen na al die jaren oud nieuws.
Dat we daarvoor altijd beroep kunnen doen op spetterende DJ’s ook. Maar voor deze twintigste editie hebben we toch een primeur!

Maar eerst op woensdag…
DJ's Gene, Toniek & Q-Cumber, die vorig jaar de tent deden daveren, komen terug. Maar ze hebben er een vierde man bij: MC Marino.
Omdat het collectief nu nog energieker is geworden, hebben ze maar meteen een andere naam gekozen ook: RADIO ACTIEF!
Tja, meezingers, meespringers en al wat jullie graag hebben om na te feesten als Channel Zero de gitaren opgeborgen heeft...

En dan op donderdag: zoals gezegd, een primeur!
Voor het eerst gaan we de nachtelijke uren op donderdagavond in dansen met een madammeke achter de draaitafel en wat voor eentje!
MC JORDY staat voor enthousiasme, plezier en ook een beetje zottigheden.
Samen met haar twee danseressen (dus 3 dames voor de prijs van één!) waagde ze in 2015 haar eerste stappen als DJ en het was meteen boenke erop: de concertzaal van de Gentse Vooruit stond op zijn kop, het Kaaitheater in Brussel ook en niet veel later swingde ze de pannen van het dak in Zweden! Ja, ze draait platen, maar er is een volledige show aan verbonden die niemand onberoerd laat.
Voorzichtig staan schuifelen met de voetjes zal niet lukken: dansen zullen we doen!

Dopjesactie

 

Hallo iedereen!

Ik ben Filip.
Toen ik in 2005 blind werd, was het alsof de wereld verging. Alles wat ik voordien graag deed, moest ik achterlaten. Ik moest aan een ander, donker leven beginnen. Dat was niet gemakkelijk, ik had veel verdriet.

Maar drie jaar later kwam opnieuw de zon in mijn leven, Bas genaamd. Hij werd mijn beste vriend die me sindsdien helpt om overal naartoe te gaan zonder dat ik ergens tegen loop. Door hem kan ik dingen doen die ik zelfs voor mijn blindheid niet deed. Als je goed kijkt zie je op de achtergrond van de foto tentjes staan. Ja, dat was op de camping van een festival!
Ook op Rock voor Specials ben ik al een paar keer geweest samen met en dankzij mijn trouwe kompaan. En het zijn niet alleen de uitstapjes die ik aan hem te danken heb: het feit dat hij steeds bij mij is, zorgt ervoor dat ik als blinde persoon toch zelfstandig kan blijven wonen zonder hulp van andere mensen.

Bas is een geleidehond die speciaal werd getraind om mij te helpen.
Dat trainingsprogramma kostte veel geld. Alleen had ik dit niet kunnen betalen. Een groot stuk van de nodige centen kwamen van de recyclage van simpele doppen die anders in de vuilbak waren beland. Veel mensen die doppen verzamelden hielpen mij dus om weer gelukkig te zijn.

Doe mee en verzamel doppen! Breng ze mee naar Rock voor Specials want iedere dop helpt bij het bouwen van een grote berg die er ongetwijfeld zal voor zorgen dat ook andere mensen net zo gelukkig kunnen worden als ik met mijn trouwe kameraad Bas!

Ontspanningsmarkt en andere animatie
Of moeten we zeggen 'ontsnappingsmarkt'?
Zoals trouwe bezoekers weten, is er altijd van alles te doen op het terrein naast de grote tent. Dat is dit jaar niet anders.
Een greep uit wat er dit jaar allemaal te beleven valt…

 • De tatermadammen van VONX
  Ze waren er vorig jaar ook met hun tatertent. Het idee is eenvoudig: wil je nieuwe mensen leren kennen? Wil je een verhaal kwijt, heb je een vraag? Kom gerust eens af voor een babbel. Iedereen kan vertellen en wie weet, zijn er andere mensen die net hetzelfde meemaken of geïnteresseerd zijn in hetzelfde onderwerp. Zo geraak je plots aan de praat met iemand die je nog niet kent en wie weet, hou je er geen nieuwe vriend op na!
 • Platform K doet je dansen!
  Ken/kan je een machtige dans-move? Ben je niet verlegen om die eens te komen demonstreren? Wil je graag nieuwe dansjes leren? Toon je talent en kom naar de dansvloer naast de tent! Allemaal samen maken we de tofste choreografie van de laatste jaren en demonstreren we de 20 coolste moves op het terrein aan alle anderen!
 • The Feel Good Sisters
  'Feel good' wil zeggen: je goed voelen. Wat geeft jou een goed gevoel? Een massage, een mop, een knuffel, een zoen? Deze Sisters hebben een bijzondere trukendoos in hun karretje waarmee ze op en rond het terrein rondtrekken. Als je ze ziet, loop ze niet voorbij, maar vertel hen wat je een instant goed gevoel zou kunnen geven. Ze hebben werkelijk van alles in petto… Kies uit hun ‚feel good’ aanbod en je wens wordt onmiddellijk ingewilligd door de Sisters zelf! We verwachten dan ook niets anders dan vrolijke gezichten 😉
 • Rechtstreeks Toegankelijk Hulp (RTH)
  Het is niet altijd even gemakkelijk om alleen de WC te bereiken of aan de toog te geraken. Ook in de eetstraat kan het best druk zijn of als je nog iets wilt halen op de camping. En hulp vragen is niet altijd vanzelfsprekend. Maar geen nood! Daar is het RTH-team al met hun golfkarretje! Zo word je geholpen terwijl je er ook nog eens plezier aan hebt.
 • De TUUT van Tegenwoordig (in samenwerking met CM)
  Een nieuwe band op het programma? Toch niet. Het heeft wel alles te maken met wat je absoluut NIET wilt meenemen naar huis als het festival gedaan is: een tuut in je oren (beter gekend als tinnitus). Want dat vervelende geluid kan je oplopen door je oren niet te beschermen of te weinig rust te gunnen. Vergelijk het een beetje met een TV die staat te piepen of een mug die rond je oren hangt, maar nooit meer weggaat. Dat willen we niet! Kom daarom naar de stand voor oordoppen en meer informatie. En terwijl je daar dan toch bent, test meteen eens je muziekkennis in de Music Challenge: herken jij als eerste het liedje dat Sean Dhondt neuriet? Zo ja, geef een lap op de knop en misschien word je wel de kampioen van het festival!
 • Volgens Willy
  Ken jij Willy al? Hij woont in een voorziening en maakt er van alles mee samen met zijn medebewoners en begeleiders. Zijn verhalen staan in een boekenreeks die je kunt bekijken op de stand. Ga eens langs bij Volgens Willy (Sig) voor meer informatie en test meteen je geluk of talent op de sjoelbak: iedereen wint iets, maar alleen de beste sjoelers gaan naar huis met de hoofdprijzen!
 • Mega Basketbal
  Voor de sportievelingen en/of zij die nog twijfelen: basketbal de-luxe! Wat moeten we ons daarbij voorstellen? Een baskethoepel die precies te veel groeihormonen heeft gekregen (dus misschien ietsje gemakkelijker om te scoren) en twee freestyle-basketspelers die hun kunsten demonstreren aan het publiek. Ze stonden eerder al in het programma Belgium’s Got Talent, dus het wordt zeker de moeite om één van hun demo’s mee te pikken.
 • Plan P
  Onze Nieuwe Toekomst is ook dit jaar vertegenwoordigd op de ontspanningsmarkt. Met trots stellen ze Plan P voor. Plan P is een soort werkboek voor mensen die het met woorden niet goed kunnen uitleggen. Met foto’s, afbeeldingen, symbolen en andere hulpmiddelen, zorgt het voor een veel gemakkelijkere manier om je wensen duidelijk te maken. Wil je weten hoe het werkt? Kom eens kennis maken op de stand, vraag naar meer informatie, test het eens uit en ontvang meteen een leuk gadget.

En er is nog veel meer…
We hebben nog veel te vertellen, maar dat is voor een volgende keer, want het zou hier anders een boek gaan worden…

 

 

De presentatoren en info over de groepen

Beste rockers!

Nieuwe maand? Tijd voor wat nieuws. Dat het aftellen nu echt begonnen is, moge duidelijk zijn: nog een kleine twee maanden te gaan! In mei leggen alle vogels een ei, in juni is ’t specials reünie…

We zijn als organisatoren heel trots om een prachtige affiche te presenteren, maar tegelijk dankbaar aan jullie allemaal om Rock voor Specials te maken wat het is. Simpel gezegd: het is een festival voor, van en door jullie allemaal. Dikke knuffel en dikke kus aan iedereen!

Tja, twintig keer op rij maakt ons toch een beetje emotioneel… Wie had dat gedacht toen we in 1997 voor het eerst een festival organiseerden… Wij kregen niet genoeg van jullie enthousiasme, jullie kregen niet genoeg van het onze. Mooie wisselwerking, zo blijkt… (mijmer, mijmer, mijmer, zucht….). In ieder geval: het zal dit jaar opnieuw dik in orde zijn!

En we hebben nog wat nieuws ook…

Programma toegelicht op de website!
Het programma is gekend, maar de echte muziekfanaten willen ook een beetje achtergrond over de groepen weten. Awel, vanaf nu kun je wat meer te weten komen over de artiesten op onze affiche via deze link.

De presentatoren
Niet alleen de optredens zijn meer dan de moeite waard, ook de presentatoren zorgen tussendoor voor veel ambiance. Mong was jarenlang onze trouwe babbelaar van dienst, maar enkele jaren terug ging hij “in pensioen”.
Hij werd vervangen door al even enthousiaste nieuwe kletskousen en één van hen was Gunter Lamoot: altijd goed voor een grap.
Paragnost of illusionist, illusionist of waarzegger, tovenaar of sjoemelaar… we weten het zelf niet. In alle geval: Gili is een schitterende presentator die ons allemaal telkens weer weet te verrassen. Dus ja… we zijn blij dat ze beiden weer van de partij zullen zijn!

En ze hebben er zin in, nogal! Ze willen vooral samen met jullie op dat podium staan! Weet je nog, onze wedstrijd waarbij je 2 minuten podiumtijd kan winnen? Awel, ze hebben er samen een filmpje over gemaakt. Wij kunnen het niet beter uitleggen, dus laten we hen aan het woord…

GunterGili

Heb je nog niets doorgestuurd? Je krijgt nog tijd tot 15 mei. Daarna kiezen we uit alle inzendingen 10 acts. Begin juni laten we weten wie de felbegeerde 2 minuten wereldroem krijgt!

Minder tijdverlies aan de jetonstand?
Het is soms behoorlijk druk aan de jetonstand. En net op een moment waarop je honger of dorst hebt! Dat vonden verschillende bezoekers vervelend.
Problemen zijn er om op te lossen en de oplossing is: jetons kunnen nu vooraf besteld worden.
Tussen 1 mei en 15 juni kan je een bestelling doorgeven en dan leggen we alles klaar voor jullie. Je betaalt vooraf je jetons, krijgt een bevestigingsmail die telt als bewijs van betaling (wel meebrengen naar het festival!) en dan gaat het bijzonder snel als je aan de stand van de grote tent staat… Alle informatie en bestelformulier vind je hier.

Sommige bezoekers vonden het ook lastig dat al die jetons van 25 cent en 1 euro zoveel plaats innemen. Speciaal voor die bezoekers met kleine broekzakken en mini handtasjes hebben we nu ook jetons van 5 euro! Wel opletten dat je die niet verliest…

Nog eventjes ter herinnering…
Waarom zouden we dopjes van flesjes en potten in de vuilniszak gooien als je er ook de opleiding van een geleidehond mee kan helpen betalen? Waarop zou je die dopjes niet meebrengen als je er een leuke beloning voor kan krijgen? Voor al wie een kilo dopjes meebrengt, voorzien de leerlingen van De Wingerd deze leuke attentie:

DeWingerdArmbanden

De kaartenverkoop loopt als een trein… Nog niet besteld? Euh… wacht niet te lang meer!
De dagtickets voor donderdag zijn bijna op, de dagtickets voor woensdag lopen ook naar hun einde, de combi’s gaan bijzonder snel de deur uit… Niet meer twijfelen als je deze verjaardagseditie niet wil missen, want het zou wel eens gedaan kunnen zijn binnen enkele dagen…

Een getuigenis van een trouwe Rock voor Specials bezoeker…
Rock voor Specials… ik ken het al sinds de eerste editie. Ik was er toen ook bij en wist al meteen: zo zouden alle festivals moeten zijn.

Dit festival heeft een publiek dat “anders” is dan op andere festivals. Wie er nog nooit geweest is zal misschien denken: natuurlijk, het zijn “specials” omwille van hun beperking. Maar eerlijk gezegd, ik zie meer beperkingen op andere festivals dan op dit fantastische evenement: beperkingen om zonder schroom te durven genieten van de sfeer, de muziek en de artiesten…

Nergens anders word je meegesleurd in de ambiance die begint van zodra een eerste noot wordt gespeeld. Nergens anders kan je volledig jezelf zijn zonder scheef bekeken te worden. Nergens anders kun je alles gewoon vergeten en totaal opgaan in de muziek en de ambiance.

Iedereen is vriendelijk en spraakzaam, iedereen komt er voor hetzelfde doel: genieten van zoveel moois zonder dat er nog iets anders belangrijk is. Wat een zalig publiek, wat een zalige sfeer, wat een zalig festival… Proficiat Rock voor Specials en bedankt voor alle mooie momenten!

De laatste namen!

Een bijzonder goeie dag, beste rockers en aanverwanten,

We zijn ondertussen reeds april. De aprilvisjes zwemmen weer lustig in hun aquarium, dus geen zorgen: in deze nieuwsbrief staan geen flauwe grappen.
Het wordt een ietsjes langere brief, maar we hebben dan ook het één en ander te vertellen… Jullie hadden nog wat namen tegoed en we hadden kleppers beloofd… dus daar gaan we!

 

HOU JULLIE VAST AAN JE BRETELLEN… DE LAATSTE NAMEN

We hadden ze twee jaar geleden al op bezoek en toen was deze groep gloednieuw. Helemaal aan het prille begin van hun carrière. Maar zoals het wel vaker gebeurt, gingen kort nadien heel wat deuren open en rolden ze de hitlijsten binnen. Ondertussen zijn ze een zeer populaire indie-band geworden met heel veel goesting om deze zomer hun gloednieuwe cd live voor te stellen.
En ja, aan dat lijstje optredens kon Rock voor Specials 2016 niet ontbreken. Het was meteen in de sjakosse, want ze komen met veel plezier terug naar Doornzele om er op donderdag het startschot van hun zomertournee te geven. We zijn daar heel blij om en we weten zeker dat we samen zullen genieten van Protection Patrol Pinkerton!

 

We rocken graag en we hebben het ook graag een beetje alternatief.
Het is ons een eer om de volgende band te mogen voorstellen. Het gaat bovendien om een vrij exclusief optreden, want naast bij ons, zijn ze deze zomer enkel nog te zien op Rock Werchter, het Cactusfestival en in de AB. Het is één van de meest besproken bands van de laatste jaren met succes tot ver buiten onze landsgrenzen…
Een topper waarvan we zelf soms vergeten dat het ook gewoon Belgen zijn. We zijn apetrots te mogen zeggen dat SX op woensdag onze affiche kleurt. Dat wordt ongetwijfeld genieten…

 

We vertelden enkele edities terug dat we op verzoek van betreffende artiest nog een beetje zouden wachten om zijn naam bekend te maken. Hij was op dat moment nog bezig aan een theatertour en die moest alle aandacht krijgen. Maar nu is die voorbij en kunnen we het luidkeels vertellen.
Wie de afgelopen 10 jaar regelmatig naar Rock voor Specials kwam, weet dat het telkens een feestje is als hij op het podium staat. De drumster van zijn band speelt al met haar groep in de vooravond, maar later op woensdag zetten ze samen de weide in extase. Weten jullie al wie?
Inderdaad, Daan is weer van de partij! We moesten één clipje kiezen, en dat was niet simpel. We gaan dan maar voor het liedje dat tegenwoordig weer een oorwurm is geworden… Hm, dat zal het altijd blijven. Feestje verzekerd!

 

We hebben er nog eentje… Wie het in de nieuwsbrieven heeft gevolgd, weet dat we hebben verteld dat er ook een Vlaamse zanger komt. En omdat dit niet van onze gewoonte is, werd er toch wel druk gespeculeerd wie dat dan wel kon zijn.
Will Tura met zijn feestjaar? Een rasechte artiest, dat wel, maar voor Rock voor Specials zou dit wel een heel grote stijlbreuk betekenen. Dus neen, fout geraden.
Christoff? Euh, neen. Niet dat we iets tegen die meneer hebben, maar Schlager gaan we niet naar Rock voor Specials brengen.
Marco Borsato? Zou eventueel nog kunnen, maar dat is geen Vlaming hé… Allemaal mis dus.
Wie komt er dan wel? Een echt Vlaams icoon, een artiest die ons al zo’n 40 jaar telkens weer verrast en aan het lachen brengt. We hebben het over Urbanus! Hij komt met De Fanfaar, maar vergis je niet: De Fanfaar is niet wat je zou denken, met toeters en bellen. Neen, het zijn een bende jonge rockers die samen met Den Urbain zijn bekendste hits door de rockmolen hebben gedraaid. In het clipje zien jullie meteen wat het betekent als Urbanus zich met rockers omringt. Een grap, een grol en heel veel rock en roll! Dit wordt ongetwijfeld een memorabel optreden op Rock voor Specials!

 

En dat zijn ze dus allemaal…
Wil je het volledige programma rustig bekijken, klik dan op deze link.

 

HELA, HOLA! ER STAAN NOG TWEE VRAAGTEKENS OP HET PROGRAMMA!

Dat heb je goed gezien! Wie daar komt optreden weten we zelf nog niet, want we zijn nog volop bezig met het overlopen van jullie inzendingen.
Inderdaad: die twee blokken zijn voorbehouden voor optredens van jullie.
Wil je er graag bijzijn? Stuur je voorstel naar info@rockvoorspecials.be en wie weet kom jij aantreden op het podium van Rock voor Specials 2016. Het kan nog altijd, dus DOEN!

 

DE VROEG-BOEK-KORTING IS AFGELOPEN

We zijn 1 april voorbij, dus is het nu helaas ook gedaan met de korting voor vroege vogels. Maar eerlijk gezegd: het is nog altijd een bijzonder portemonnee-vriendelijke prijs voor zoveel moois…
De tickets gaan snel de deur uit en nu het volledige programma bekend is, lijkt het ons aangeraden om niet te lang meer te twijfelen… Bestel ze vandaag nog!

 

DOPPEN? NEEN, WE WERKEN. MAAR VERZAMELEN JULLIE DOPPEN?

Weet je nog? Doppen van petflessen sparen ten behoeve van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden?
Hopelijk zijn jullie allemaal volop bezig, want wie met de meeste kilo’s afkomt, mag zich aan een prijs verwachten.
Alle info over de dopjesactie vind je op www.dopjesactie.be.

 

Voilà, een hele boterham deze keer hé? Maar geef toe: niets dan goed nieuws.
Wij hebben er bijzonder veel zin in en we denken dat het ook voor jullie niet snel genoeg eind juni kan zijn…
20 keer Rock voor Specials, dat moet en zal vonken en vuur geven. We gaan er knallend invliegen, ge moogt gerust zijn!

 

Groetjes!

Het RvS-team

Channel Black Box et les Bens

Beste Rockers en co,
 
Haast je! Het is bijna tijd...
Enkel tot 1 april kan je nog tickets kopen aan vroegboekkorting. Nadien zullen de prijzen omhoog gaan. En dat is echt geen aprilgrapje! Dus als je graag een extra pintje drinkt tijdens het festival, moet je nu gauw nog je tickets reserveren!
 
 
Hoog tijd voor wat nieuws van het Rock voor Specials front!
 
We gaan maar meteen vertellen wat jullie graag willen horen: namen!
 
Op woensdag hadden we jullie een schoon madam beloofd... We kunnen er aan toevoegen dat ze ook nog kan drummen.
Isolde et Les Bens komen hun beste beentje voorzetten! Wie is Isolde? Isolde Lasoen is de laatste jaren steeds populairder geworden door haar drumwerk in de groep van Daan. Ze was al eens bij ons op het festival, maar zat toen een beetje weggestoken achter haar trommels. Maar ze kan ook zingen en dat bewijst ze met haar band.
'En Français' en met muzikale invloeden van over de hele wereld, zal ze de wei verwarmen met samba's, rumba's en meer van dat fraais. Ge moogt altijd headbangen, maar op deze muziek zullen het vooral de heupen zijn die swingen...
 
Isolde et Les Bens
Isolde et Les Bens
Over headbangen gesproken... Zoals we vorige keer aanhaalden, gaan we op woensdag door tot ongeveer middernacht en dat zullen de buren geweten hebben. Gelukkig zijn het allemaal brave mensen... ze zullen er geen bezwaar tegen hebben dat jullie luidkeels meebrullen op de snoeiharde gitaren en hevige drumbeats van Channel Zero. Ze waren een jaar of 3 geleden ook al eens van de partij, maar speelden toen vrij vroeg op de avond. Drie camions spots en andere lichteffecten kwamen niet echt goed tot hun recht omdat de zon nog scheen. Maar dat zal deze keer niet het geval zijn! Wees klaar voor een speciale, energieke unplugged show met video! Ongetwijfeld een kans om nog eens alles los te gooien en jullie volledig te smijten aan het eind van dag 1.

 
(PS: een beetje geduld bij het clipje, doorspoelen naar 1min45 en daar vliegen ze er in... met lichtjes!)
 
Channel Zero
Channel Zero
 
Rocken gaan we nog meer doen. Dat mag niet ontbreken op onze twintigste editie...
Het is al voor de derde keer dat dit duo langskomt, maar we denken niet dat jullie daar bezwaar tegen hebben. Een topper van formaat die na hun passage bij ons een drukke festival zomer tegemoet gaat. Altijd koekenbak als Jan Paternoster en Dries Van Dijck hun zwarte koekendoos optrekken: Black Box Revelation gaat er op donderdag ongetwijfeld weer, euh tja, koeken op geven...
 
Black Box Revelation
Black Box Revelation
En voor de rest....
 • De tenten die Rock voor Specials ter beschikking stelt om te overnachten zijn reeds helemaal volzet. Maar er is voorlopig nog veel plaats op de camping, dus hou jullie niet in.
 • Een twintigste verjaardag gaat doorgaans gepaard met kaarsen uitblazen, maar op een festival is dat nu niet meteen spectaculair. Wij gaan het andersom doen, van die speciale kaarsjes aansteken die in de lucht vliegen en daar ontploffen in een kleurrijk schouwspel. Ge moogt er zeker van zijn: vonken en vuur op het podium met Clouseau als afsluiter, vuurwerk aan de hemel daarna, dus niet te rap weglopen....
 • Nog eens een warme oproep voor de wedstrijd die podiumtijd oplevert: we hebben al aardig wat voorstellen, maar missen nog net dat beetje extra... Komaan mensen, laat jullie creativiteit en talent eens de vrije loop en stuur je voorstel naar info@rockvoorspecials.be
En daarmee zijn we klaar voor deze keer.
 
 
Meer nieuws én namen heel binnenkort!
Het Rock voor Specials team

Meer namen

Beste Rockers,
 
We hadden beloofd bij de vorige nieuwsbrief om jullie niet te lang in de pijn te houden, maar het is al druk geweest. We hebben heel veel bands en hun management gecontacteerd om het meest feestelijk programma samen te stellen en dat neemt toch wel wat tijd in beslag.
 
We zijn er uiteindelijk in geslaagd om 15, jawel, 15 bands op onze affiche te krijgen! We zouden ze graag nu al allemaal bekend maken, maar sommige artiesten willen zelf nog een beetje wachten omdat ze bezig zijn met een tour of andere prioriteiten op dit moment. Tja, het leven van een rockster heeft ook zo zijn regels. Wij hebben eruit begrepen dat ze eerst hun zaken willen afwerken om zich dan ten volle te kunnen voorbereiden op ons verjaardagsfeestje! Dus nog een beetje geduld. Lang zal niet meer moeten hoor… 
 
Het goede nieuws is dat alle bands waarmee we nog eventjes moeten wachten hoog op de affiche staan. Het zijn dus allemaal kleppers die we heel binnenkort aan het publieke lijstje toevoegen.
Dit is wat we WEL al mogen vertellen.
 
 
Op woensdag 29 juni:
 1. Les Truttes bijten de spits af: een opwarmer die meteen alle remmen losgooit met eigenzinnige, maar vooral feestelijke versies van bekende liedjes. Geen excuses dus om stil te zitten, wees er op tijd bij…
 2. Daarna volgt Walrus, een band die al eens eerder kwam en de pannen van het dak speelde…
 3. Een tweede passage voor Idiots!: rauwe rock met ballen!
 4. Mogen we nog niet zeggen… tipje: het is een schoon madam!
 5. Moeten we ook nog een beetje wachten. Het is een bijzonder leuk duo dat de wei zal doen dansen!
 6. The Godfather van de Belgische rock mag niet ontbreken op ons feestje… Tetterettet: Arno zal er menig lap op geven!
 7. Jawel, het is nog niet gedaan. Tegen 21u10 komt hier een hele grote meneer een fantastisch concert geven, maar we moeten er nog een beetje mee wachten.
 8. Neen, het is zelfs dan NOG niet gedaan: we rocken met deze superband de nacht in rond 23u als afsluiter van dag één. Maar ook daar moeten we nog efkes over zwijgen… Je mag wel al weten dat er dus muziek op het podium is tot middernacht. Voor een keertje mag dat wel eens. We worden niet ieder jaar 20 jaar…
 
Op donderdag 30 juni:
 1. We hebben een Belgische klassieker kunnen strikken om dag twee te openen. ‚There will be no next time’ zingen ze en het is gemeend: The Kids komen ons vergezellen!
 2. We houden van Nederland en Nederland houdt van ons. De sportieve en romantische rappende fietser nodigt iedereen uit om achterop zijn fiets te zitten: Gers Pardoel!
 3. Deze naam moet nog even in de ijskast blijven maar bij hun optreden blijft niemand onderkoeld...het zal er rocken!
 4. Tja, wat hier komt te staan mogen we nog niet vertellen, maar erewoord: jullie gaan zo gelukkig zijn met wie er hier zijn beste beentje voorop zal zetten. Het is voor een keertje een Vlaamse zanger die bijzonder veel klassiekers op zijn palmares heeft staan. Meezingen gaan we doen.
 5. Het feestje zal gewoon verder worden gezet met onze sympathieke vrienden van Radio Guga.  Ze wilden er ook graag bij zijn en brengen hun nieuwste capriolen vol bekende nummers, knipogen en 1000 stemmen.
 6. Een grote meneer van wie zijn naam ons nog eventjes dient te ontglippen, maar wees gerust: een graag gezien artiest die ongetwijfeld de wei in andere sferen zal brengen…
 7. Moeten we het nog zeggen? Clouseau rond het feestje af met een spetterend optreden.
 
En tussen al dat moois is er twee keer een blok voorzien voor optredens van jullie!
We hebben al een paar surprise-acts van ons publiek, maar we willen nog voorstellen zien. Dus spring in je artistieke pen en doe een voorstel waarmee jij op het podium van Rock voor Specials de wei zal doen dansen, zingen, lachen, enz…
 
Vergeet ook niet om doppen te sparen voor de blindengeleidehonden!
 
Meer tekst en uitleg over de bands vind je binnenkort op de website. We gaan dit niet meer in de nieuwsbrieven zetten, want die worden anders toch te lang 😉
 
De groeten en tot een volgende!
 
Groeten,
Het Rock voor Specials team

De eerste

Beste Rockers,
 
Het is zover, de eerste officiële nieuwsbrief van Rock voor Specials editie 2016! Meteen gelegenheid om jullie allemaal een fantastisch en spetterend jaar toe te wensen!
Wij zijn alvast keihard bezig met de voorbereidingen van ons festival. Het wordt zonder twijfel eentje om duimen en vingers af te likken. Met goede redenen, want de komende editie is, jawel, de 20ste op rij en daarvoor gaan we zo mogelijk nog harder ons beste beentje voorzetten...

Je mag alvast iets noteren in die nieuwe, lege agenda: 20 jaar Rock voor Specials gaat door op woensdag 29 en donderdag 30 juni.
En... je kan meteen al kaarten reserveren!
Vorig jaar kregen we een paar keer te horen dat jullie niet graag wachten op informatie en op de programmatie. Gezien we altijd zeggen dat we rekening houden met jullie suggesties, gaan we dit deze keer anders aanpakken. Vandaar dat we er al meteen invliegen!

De tickets zijn nu al te koop voor wie zeker wil zijn van een plekje en van de vroegboekkorting wil genieten. Maar er is nog wel wat tijd. Of beter: als je liever wacht tot er wat meer namen bekend zijn, geen probleem.

Maar daar zal je niet lang op moeten wachten. Binnenkort krijg je alle namen te zien.
Deze naam kunnen we echter niet langer verzwijgen.

We deden enkele maanden geleden een oproep voor suggesties en daar kwam toch wel veel reactie op. Elvis kunnen we helaas niet laten komen, maar die ene naam die zeker 100 keer is gevraagd, hebben we alvast binnen. Als je aan de twintigste versie werkt, dan ga je sowieso terugdenken aan die allereerste keer.
Wat was dat een feest... Toen nog op het domein van Den Dries voor zo'n 1000 mensen. Ondertussen is dat maal 5... 5000 bezoekers per dag is niet min.
Op de eerste editie van Rock voor Specials waren ze er al bij als hoofdact. Twintig jaar later behoren ze nog steeds tot de top van de Belgische pop en rock. En ook al zijn ze nog een aantal keer langgewenst, jullie kunnen er niet genoeg van krijgen. Terecht. We zijn er dan ook van overtuigd dat we hier veel mensen een plezier mee doen.
Op donderdag komt Clouseau het feestje afsluiten! Alstublieft! 

uit de oude doos:
Clouseau op Rock voor Specials 1997

Vervolgens: een oproep. Je bent ongetwijfeld ooit al eens iemand tegengekomen die doppen van pet-flessen verzameld en je vraagt hem of haar te helpen. Misschien weet je niet goed waarom dat is. Wel, er zijn bedrijven die deze dopjes recycleren en ze maar al te graag opkopen. Dus je kan daar geld voor krijgen. Maar voor 10, 100 of zelfs 1000 dopjes is dat niet echt het spreken waard. Het wordt pas interessant als je er honderd kilo hebt. Maar daarvoor moet je wel al heel veel cola of limonade drinken en dat is niet gezond...
 
Daarom is het beter dat je samen met heel veel mensen dopjes spaart. Maar ja, als je dan de opbrengst moet verdelen, blijft er ook niet veel over... Dus doe je dat beter voor een goed doel, dan kan er iets mee gedaan worden.
Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden lanceerde een aantal jaar geleden 'De Dopjesactie': allemaal samen dopjes sparen. Met de opbrengst worden honden getraind om blinde of slechtziende mensen te helpen. Deze actie werd een succes.
 
Als er nu iets is wat wij op ons festival hebben, dan zijn het wel dopjes. Leerlingen van de Gentse school de Wingerd zullen verzamelpunten op het terrein plaatsen. Maar het zou nog leuker én productiever zijn mochten al onze 5000 bezoekers nu al beginnen sparen en hun verzameling doppen meebrengen. Voor elke kilo meegebrachte dopjes is er een leuke attentie voorzien. De groep die het meeste aantal kilo's meebrengt, mag zich aan een bijzondere prijs verwachten. EN je doet er het milieu ook een plezier mee... Dus spaar vanaf vandaag al die doppen en breng ze mee naar Rock voor Specials! Op deze website vind je meer informatie rond het project en welke doppen in aanmerking komen: www.dopjesactie.be
 
En dan nog snel even dit: een eerste wedstrijdje. Weet je nog, vorig jaar vroeg iemand zijn lief ten huwelijk met een liedje. Dat was op zijn minst charmant te noemen. We vonden het zodanig leuk, dat we besloten hebben om voor de 20ste editie 20 podium-minuten weg te schenken! Elke festivaldag krijgen 5 festivalbezoekers de kans om een act van 2 minuten op het podium te brengen. We laten het publiek meebeslissen welke act de beste is en wie depublieksprijs krijgt!
 
Wat kan dat zijn? Het is NIET de bedoeling om daar met (veel) instrumenten aan te treden. Een audio-opname (bijvoorbeeld om mee te zingen) mag wel. Een kort stukje toneel, een goede grap, een mooi verhaal, iets wat je dringend eens wilt zeggen. MAAR: het moet gaan over 20 jaar Rock voor Specials. Dus geen vakantieverhaal of zo.
 
Voel je je geroepen? Stel je kandidaat en zeg ons in een mailtje wat je wilt doen. Je hebt hiervoor tijd tot 1 april. Daarna kiezen wij de 10 acts die verder uitgewerkt mogen worden.
 
 
Dat zal het zijn voor deze keer. Maar wees gerust: meer namen en informatie volgen zeer binnenkort.
Wij kijken er al naar uit!
 
Groeten,
Het Rock voor Specials team