Compact Disk Dummies

WOENSDAG 1 JULI van 16.00 tot 16.45 UUR

In 2012 deden twee jonge broers uit Desselgem, Lennert en Janus Coorevits, mee aan Humo’s Rock Rally. Janus, de jongste van de twee, moest nog 17 worden! Ongelofelijk maar waar, ze wonnen!

Een jaar later kwam hun eerste cd al uit en mochten ze die heel enthousiast op zowat alle festivals (ook bij ons) voorstellen. 

Sindsdien zijn ze alleen maar gegroeid. Figuurlijk als band, maar ook letterlijk als mensen: de broers zijn al zingend volwassen geworden. 

Compact Disk Dummies konden we een volledig TV-seizoen (2018-2019) zien als de eerste vaste huisband van De Ideale Wereld (op Canvas). Lennert was daarnaast ook als remixer op Studio Brussel actief. 

Dat was leuk maar liedjes schrijven en nieuwe platen uitbrengen, dat vinden ze toch nog leuker. Hun laatste cd heet ‘Satellites’ en brengt ferm klinkende electropunk.
Bekende liedjes zijn ‘Cry For Me’ en ‘Satellites’, die heb je wellicht al op de radio gehoord. Hun teksten gaan over technologie, achterdocht, menselijkheid en echtheid. Als we er maar kunnen op dansen, vinden we op Rock voor Specials dat allemaal goed. 

Compact Disk Dummies stonden al een paar keer op het podium van Rock voor Specials maar we zijn wel heel erg blij om hen nog eens te zien deze zomer. Hoera!