VRIJWILLIGERS

Word jij vrijwilliger op Rock voor Specials 2017?

We zijn er weer!
Rock voor Specials, het ondertussen tot legendarische proporties uitgegroeide festival voor personen met een verstandelijke beperking, gaat voor de eenentwintigste keer door. De meest belangrijke data van het jaar 2017 zijn woensdag 28 en donderdag 29 juni, laat je niets anders wijsmaken!Wie dacht dat we na de jubileumeditie aan een beetje bloedarmoede zouden lijden, die kent ons nog niet! De affiche overtreft dit jaar al de voorgaande jaren! Wil je weten wie er optreedt en wat we allemaal uit de kast halen, schrijf je dan (links onderaan op de website) in op de nieuwsbrief.

Was je al eens vrijwilliger op Rock voor Specials? Klik dan meteen hier om het formulier in te vullen.

Is het de eerste keer dat je zou meehelpen als vrijwilliger op Rock voor Specials? Kom dan zeker naar de INFOVERGADERING OP DONDERDAG 4 MEI OM 19.30u in onze café in de Bolwerkstraat 11, Evergem. We hebben een ietwat aparte manier van werken, die we je echt wel vooraf moeten kunnen verduidelijken.

Alle vrijwilligers zullen je bevestigen dat het keitof werken is op Rock voor Specials. Maar laat je niets wijsmaken: om zo'n festival op poten te zetten, moet er hard gewerkt worden. We vragen dan ook een grote inzet van iedereen.

Even alles chronologisch op een rijtje:

 • Het festival gaat opnieuw door op woensdag en donderdag.
 • We starten de vrijdag ervoor met het opbouwen van de grote tent(en).
 • Op zaterdag wordt de toog geplaatst.
 • Maandagmorgen starten we vroeg met het halen van de campingtenten, rond 10u beginnen we de opbouw van de festivalweide. Na de middag kan de camping gestart worden.
 • Dinsdag doen we hiermee verder om tegen 's avonds alvast klaar te zijn voor 'The Night Before' in de grote tent.
 • Woensdagmorgen werken we met man en macht alles af, zodat we tegen de middag paraat staan voor de ruim 6000 bezoekers.
 • Tot en met donderdagavond hebben we onze handen vol met tussentogen catering, bar, veldkeuken, security, camping, schminkstand, parkingbewaking, afvalbeheer,...
 • Vrijdag herhalen we de jaarlijkse krachttoer om alles op één dag tot het laatste bekertje op te ruimen.
 • Maandagmorgen doen we nog een laatste inspanning om de campingtenten naar Machelen terug te brengen.

Om jezelf RockvoorSpecials-vrijwilliger te mogen noemen, blijven de vereisten steeds dezelfde:

 1. Je bent 16 jaar of je wordt het dit kalenderjaar,
 2. je kan je minstens twee volle dagen vrijmaken, waarvan minstens één tijdens de opbouw of de afbraak (hoe meer dagen je kan komen, hoe meer kans je hebt om erbij te zijn),
 3. en je bent bereid om je schouders onder een aantal taken te zetten.

Vul dit formuliertje zorgvuldig in. Heb je vrienden, studiegenoten, … die ook interesse hebben, schrijf ze mee in en vermeld wie met wie graag zou samenwerken.
Wacht wel even je examen/werkrooster af en schrijf pas in wanneer je zeker weet of en wanneer je kan komen helpen.
Je hebt zeker tijd tot half mei om in te schrijven.

Eind mei, begin juni kunnen we je dan laten weten of je jezelf officieel 'rockvoorspecialsmedewerker 2017' mag noemen!