Zoals ieder jaar is er ook van alles naast het podium te beleven…

Als je het allemaal moeilijk vindt om te lezen, dan hebben we ook een speciale website waar alles wordt voorgelezen. Hiervoor ga je naar deze link.

Beste rockers,

We zijn alweer een maand dichter bij het mooiste festival dat er bestaat… Sterker nog: we zijn bijna juni! Het is nu echt niet lang meer. De tickets vliegen de deur uit, dus als je erbij wilt zijn, wacht niet te lang. Het muziekprogramma is gekend. Je kan het raadplegen op de site. Maar zoals ieder jaar is er ook van alles naast het podium te beleven. In deze nieuwsbrief krijgen jullie een overzicht.

Maar eerst: een oproep
Waar zitten al die creatievelingen die wel eens de hoofdrol in een video-clip willen spelen? Of zijn jullie allemaal onze wedstrijd vergeten?
Nog eventjes in ’t kort: maak een clip op een nummer van één van de artiesten die DIT JAAR op Rock voor Specials spelen. Je mag de artiest nadoen, je mag er een kortfilm op maken, een fotoreportage, alles mag MAAR je moet eigen beelden gebruiken. Dus stukjes film die al bestaan mogen niet. Stuur jouw clip door naar info@rockvoorspecials.be (via We Transfer, iemand zal je daarbij wel kunnen helpen). We zetten in juni de inzendingen op onze site en dan kan er gestemd worden. Wie de meeste stemmen haalt, krijgt een bijzonder mooi prijzenpakket én eeuwige roem. DOEN!

Babbelaars van dienst
Jawel, ook dit jaar wordt er tussen de optredens door het één en ander omgeroepen door de micro. En omdat het nooit een goed idee is om een winnend team te veranderen, zijn het de zelfde als vorig jaar: Gili en Gunter Lamoot.
Meer info

Hey mister DJ, put a record on!
Een Rock voor Specials zonder fuiven is zoals een café zonder bier… Geen enkele reden waarom we die traditie ook dit jaar niet zouden verder zetten.
De fuif op woensdag zal vooral de jaren 80 in de verf zetten onder toezicht van Discobar Jean & Jeanine (Jeuk vzw). Een duo dat reeds 10 jaar allerlei feesten in lichterlaaie zet met de meest foute en dansbare muziek waar geen mens op kan stil blijven zitten…
Op donderdag krijgen we The Blom Brothers over de dansvloer. Hou je vast aan je bretellen, want hun hedendaagse DJ-set knalt langs alle kanten. Het laatste beetje energie na een gevulde tweedaagse zal ongetwijfeld ook bij jou naar buiten willen.
Meer info

EXCLUSIEF dit jaar: Vlucht 12345, toneel op Rock voor Specials
Sjarabang vzw uit Mechelen is een organisatie die kunst in al zijn vormen beschouwt als een ideale manier voor inclusie. Ze zonden twee medewerkers/regisseurs (Jan Van Dijck & Marleen D’Joos) uit naar Evergem om het stuk Vlucht 12345 op poten te zetten. Het resultaat van de toffe samenwerking tussen de bewoners van Den Dries en de leerlingen van de basisschool uit Evergem wordt drie keer opgevoerd tijdens Rock voor Specials.
Meer info

Bijzondere figuren op de festivalweide
Zoals ieder jaar hebben we ook deze keer enkele opvallende types die zich in de menigte zullen begeven en voor wat extra animatie zorgen. Voor ons zijn het al bekende gezichten, voor jou misschien ook. Voor wie ze nog niet kent, schrik niet als…
Meer info

Heel veel, maar dan echt wel een HEEL VEEL stands!
Je vervelen op RvS is onmogelijk. Geen zin om naar het volgende optreden te gaan of teveel energie om tussen de optredens te wachten? Geen probleem: de ontspanningsmarkt is er opnieuw en dit jaar zijn er maar liefst 13 stands! We zetten er hier eentje in de kijker:
De doppers van De Wingerd roepen nog eens op voor het sparen van doppen voor de blindenliga! Meebrengen naar het festival en afleveren op de stand! Je kunt er bovendien ook een leuk cadeautje krijgen!
Meer info

Er volgt na deze nog één nieuwsbrief (tenzij er een dringend bericht tussen komt in telex-stijl) met wat praktische informatie, tips en nog wat laatste kattenbelletjes. Daarna is het zover!

Kun je echter niet wachten op onze nieuwsbrief en wil je nu al volledig in ‘The Zone’ zijn, dan kun je ons volgen op Facebook en Instagram voor foto’s, filmpjes en een live verslag vanaf de opbouw tot de laatste pint.

Dat was het dan weer, tot de volgende keer!

Muzikale groeten van het Rock voor Specials-team