De data voor Rock voor Specials 2024 zijn woensdag 26 en donderdag 27 juni.
‘t Is maar dat je ‘t weet…


Beste rockers en rockettes…

We mogen zonder overdrijven zeggen dat Rock voor Specials 2023 een SUPER editie was!
Op onze Facebookpagina vinden jullie een hele hoop foto’s en filmpjes die dat bewijzen…

foto Mano

Amai amai… wat doet het toch altijd weer deugd om een paar duizend lachende gezichten en gelukkige mensen te zien…

En ja, behalve die ene stortbui aan het begin van donderdag, bleek ook het weer ideaal! Het is altijd beter dat we die extra trui tegen de avond kunnen gebruiken dan dat we niet weten waar kruipen van de hitte.

Het muziekprogramma maakte zowel de stemmen als de dansbenen wakker en er was voor elk wat wils… Maar ook wie niet zozeer voor de muziek kwam, genoot van de ontmoetingen en het terugzien van oude bekenden.

Dat is Rock voor Specials op zijn best: één groot feest waar iedereen zich amuseert op zijn manier. Het nagenieten kan beginnen!

Het is weer voorbij, maar de leuke herinneringen kunnen ze ons niet meer afpakken…

foto Bart Baevegems

Zoals altijd zijn er paar dingen op de weide achtergebleven bij de verloren voorwerpen. 

Ben je iets heel belangrijk kwijt? Laat het ons weten of kijk eens op onze Facebookpagina: we zullen daar zo snel mogelijk foto’s posten van gevonden voorwerpen. 

We willen graag nog eens een woordje van dank plaatsen voor de inzet van het legertje vrijwilligers, het Rode Kruis, de politie, de gidsen, de kookploeg, de mensen aan de bar, de medewerkers, de artiesten, de animatoren, de DJ’s en uiteraard jullie allemaal!

Samen hebben we er een top-editie van gemaakt die we in een gouden lijstje kunnen inkaderen!

Wij gaan nu eventjes pauze nemen, maar wees gerust: binnen een paar maanden zijn we al weer volop bezig met editie 2024… 

Zo gaat dat hé.

Geniet van de zomer, van de vakantie, van het verlof en van elkaar!

Tot volgend jaar!

Het Rock voor Specials-team

foto Mano

NIEUWSEEN POP- EN ROCKFESTIVAL VOOR PERSONEN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING EN HUN BEGELEIDERS

Rock voor Specials ontstond in 1997, vanuit een bestaande nood: ook personen met een verstandelijke beperking blijken oprecht geïnteresseerd in kwalitatieve (rock)muziek.
Maar ondanks het feit dat alle Belgische festivals hun best doen om het bezoek van specials (en hun begeleiders) aangenamer te maken, blijkt voor velen de stap naar een ‘gewoon’ festival nog te groot.

Tickets voor ons openluchtfestival zijn bewust democratisch. Ze kunnen enkel gekocht worden door de voorzieningen of door personen met een verstandelijke beperking.
Het is de bedoeling van het festival om personen met een verstandelijke beperking te laten genieten van hedendaagse (rock)muziek op een normaal open air festival en zo het cliché te doorbreken dat ze enkel open staan voor het Nederlandstalige populaire genre.

Op Rock voor Specials krijgt het publiek een echte festivalervaring (met professionele PA, festivalcatering, randanimatie en zelfs een camping), aangepast aan hun specifieke noden.
Ieder jaar slagen we er in om onze bezoekers een unieke tweedaagse te bezorgen. Maar ook voor de optredende groepen is dit festival onvergetelijk.
Alle Belgische topgroepen (onder andere dEUS, Arno, K’s Choice, Channel Zero, Zita Swoon, Novastar, Hooverphonic, The Black Box Revelation, Admiral Freebee, Gorki, …) stonden al één of meerdere keren op onze affiche en willen na afloop maar één ding: terugkeren.

In een ideale wereld zou een festival als Rock voor Specials overbodig moeten zijn.
Met zijn ruim 4.000 bezoekers per dag bewijzen we echter dat er nog steeds nood aan is.

Het Rock voor Specials team

HOOFDSPONSORS