Het Rock voor Specials team wacht momenteel de evolutie van het corona-virus af om een beslissing te nemen over het al dan niet doorgaan of uitstellen van de 24ste editie van het festival.

We volgen de situatie van zeer nabij op en van zodra er een beslissing wordt genomen zullen we dit via alle mogelijke kanalen communiceren.

Laat ons vooral hopen dat de zomer vlug soelaas brengt zodat we het festival kunnen laten doorgaan zoals nooit tevoren.

Zorg goed voor jezelf en hou het vooral veilig…..

Groeten,
het Rock voor Specials team

 

 

L’équipe  de Rock voor  Specials attend actuellement l’évolution de la situation du virus corona pour décider de poursuivre ou de reporter la 24e édition du festival.

Nous suivons la situation de très près et dès qu’une décision sera prise, nous la communiquerons par tous les canaux possibles.

Espérons surtout que l’été apportera bientôt un soulagement afin que nous puissions continuer le festival comme jamais auparavant.

Prenez soin, respectez surtout la distance sociale, restez en sécurité…

Salutations,
Le team Rock voor Specials

 

woensdag 1 & donderdag 2 juli

Rock voor Specials 2020

Een pop- en rockfestival voor personen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders

Rock voor Specials ontstond in 1997, vanuit een bestaande nood: ook personen met een verstandelijke beperking blijken oprecht geïnteresseerd in kwalitatieve (rock)muziek.
Maar ondanks het feit dat alle Belgische festivals hun best doen om het bezoek van specials (en hun begeleiders) aangenamer te maken, blijkt voor velen de stap naar een 'gewoon' festival nog te groot.

Tickets voor ons openluchtfestival zijn bewust democratisch. Ze kunnen enkel gekocht worden door de voorzieningen of door personen met een verstandelijke beperking.
Het is de bedoeling van het festival om personen met een verstandelijke beperking te laten genieten van hedendaagse (rock)muziek op een normaal open air festival en zo het cliché te doorbreken dat ze enkel open staan voor het Nederlandstalige populaire genre.

Op Rock voor Specials krijgt het publiek een echte festivalervaring (met professionele PA, festivalcatering, randanimatie en zelfs een camping), aangepast aan hun specifieke noden.
Ieder jaar slagen we er in om onze bezoekers een unieke tweedaagse te bezorgen. Maar ook voor de optredende groepen is dit festival onvergetelijk.
Alle Belgische topgroepen (onder andere dEUS, Arno, K's Choice, Channel Zero, Zita Swoon, Novastar, Hooverphonic, The Black Box Revelation, Admiral Freebee, Gorki, ...) stonden al één of meerdere keren op onze affiche en willen na afloop maar één ding: terugkeren.

In een ideale wereld zou een festival als Rock voor Specials overbodig moeten zijn.
Met zijn ruim 4.000 bezoekers per dag bewijzen we echter dat er nog steeds nood aan is.

Het Rock voor Specials team


WAT VINDEN ZIJ ER VAN?

Wanneer je op het podium staat, is je voornaamste doelstelling ervoor te zorgen dat de mensen die naar je komen kijken zich amuseren. Op Rock voor Specials is er zoveel blijdschap en ongebreideld enthousiasme, dat gelijk welk publiek je achteraf krijgt je maar flauwtjes lijkt. Geen oordelen, geen kritiek, geen in stand houden van zogenaamde ‘coole’ factoren, alleen de mogelijkheid om heel speciale mensen een heel speciale tijd te laten beleven.

Sarah Bettens

K's Choice

Rock voor Specials is voor mij het beste festival waarop je kan spelen. Het publiek gaat mee en ze willen maar één ding: ze willen zich nú amuseren.

Erik Van Biesen

Biezen

Come as you are…

Here we are now, entertain us!

Kurt Cobain

zanger/gitarist

HOOFDSPONSORS