HOOVERPHONIC

In 2000 goed voor de openingsceremonie van het EK voetbal met meer dan een miljard kijkers! Als er een hemel is, dan klinkt hij als Hooverphonic!

Al van bij de oprichting in 1996 kon deze band door hun speciaal geluid genieten van internationale erkenning. Ze werden overal ter wereld gevraagd voor optredens en hun cd's vlogen de deur uit.

Het was dan ook heel hard schrikken toen zangeres Geike Arnaert in 2008 uit de band stapte en Hooverphonic verweesd achterliet. Haar stem was zo typisch voor hun geluid... Het zou niet eenvoudig worden om een plaatsvervangster te vinden.
De andere leden van de groep Alex Callier (bas en programmeur) en Raymond Geerts (gitaar) stonden voor een zware opdracht die meer dan twee jaar in beslag zou nemen. Er werd al gefluisterd dat het voorbij was voor de groep.
Nu blijkt dat ze er goed aan gedaan hebben om niet te snel een andere zangeres te kiezen. Ze moest gewoon supergoed zijn en geen greintje afbreuk doen aan wat de groep had bereikt.
In 2010 hebben ze die gevonden in Noèmi Wolfs!

Hooverphonic is weer helemaal terug en wij zijn bijzonder trots dat ze ons festival op donderdag komen afsluiten! Geniet ervan!