ABSYNTHE MINDED

Toen zanger Bert Ostyn in 1999 op zijn slaapkamer enkele liedjes opnam zal hij er waarschijnlijk van gedroomd hebben om ooit succes te hebben.
Zo begint het bij iedere groep, maar het gebeurt niet vaak dat die dromen ook uitkomen. Bert kreeg al snel het gezelschap van enkele andere muzikanten en ze werkten heel hard aan hun carrière.

In 2003 kregen ze voor het eerst echt erkenning toen ze als tweede eindigden in de Rock Rally. En vanaf dan ging het allemaal in een stroomversnelling: twee full cd's, singles in de Afrekening, optredens overal in Europa... Bert's droom was uitgekomen.

In 2006 stonden ze ook bij ons op het podium. Het kon niet beter?
Toch wel: 2010 was hét jaar voor de groep. Vooral dankzij Envoi, de grootste hit van de band tot hiertoe (een grote hit in België en Frankrijk), kwam hun laatste cd uit in 6 landen. Er werden meer dan 60.000 exemplaren verkocht. Ze stonden op alle grote festivals dat jaar, ook bij ons.

En nu, na twee jaar optreden, presenteren ze hun nieuw wapenfeit: 'As It Ever Was', een cd die ze opnamen in Parijs.
Deze nieuwe plaat zal voor het eerst tegelijkertijd in 6 landen uitkomen. De eerste single 'Space' is alvast een schot in de roos.
Wij zijn er gerust in: de rest zullen ook geen losse flodders zijn.

Hun nieuwe tour start alvast goed: bij ons op de weide waar we ze voor de derde keer met luid applaus zullen verwelkomen!