GEIKE

De wereld maakte in 1997 kennis met de prachtige stem van deze Vlaamse Diva. Ze was nog maar 18 jaar, maar ze zong als een engel die voor ons uit de hemel kwam.

Zonder iemand tegen de schenen te willen schoppen, maar het moet gezegd: Geike veroverde onze harten toen ze met Hooverphonic op Rock voor Specials 2006 de weide naar hogere sferen zong.

Heel Vlaanderen en ver daarbuiten daverde toen ze in 2008 aankondigde dat ze zou stoppen bij de succesband. Moedig, dat wel: de zekerheid van succes opgeven om het alleen te proberen.
Ze bleef actief in muziek, maar dan wel een beetje op de achtergrond, onder andere in 2010 met het maken van muziek voor de film 'Adem'.
Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Geike mist het podium en het publiek mist haar. Dus werd de cd 'For the Beauty Of Confusion' opgenomen en eind 2011 de wereld ingestuurd. En daar hoort dan ook een tournee bij op de festivalpodia.

Een zucht van verlichting, een hartverwarmende knuffel voor iedereen. Geike kan niet iedereen komen knuffelen, maar val gerust elkaar in de armen als ze haar hemelse stem laat horen.