SELAH SUE

Een muzikant moet soms wat geluk hebben om op te vallen tussen alle andere.
Op haar vijftiende (2004) leerde Sanne Putyens gitaar spelen. Twee jaar later deed ze mee aan een wedstrijd, maar ze won niet. Één van de organisatoren, Jonathan Vandenbroeck die we beter kennen als Milow, vond echter dat ze heel mooi zong en liet haar het voorprogramma doen op zijn optredens. Ze had hiermee effectief veel geluk en Selah Sue werd gelanceerd in de muziekwereld.

Tussen 2007 en 2010 trad ze heel veel op en mocht ze voorprogramma's doen van Jamie Lidell (in Londen en Parijs), deed ze het voorprogramma van Novastar én mocht ze zelfs aantreden om het Antwerpse Sportpaleis op te warmen voor de wereldster Prince! Ze kreeg in 2010 prijzen voor de beste zangeres en beste Belgische soloartiest!
Oké, geluk hebben is één ding, maar om dat allemaal waar te maken moet je verdorie 100 keer meer talent hebben ook! Puur op de kracht van haar warme stem, haar prachtige liedjes en de live reputatie die ze ondertussen had opgebouwd... ze had zelfs geen cd uit! Er zijn zeer weinig artiesten die haar dat zullen nadoen!

Vorig jaar bracht ze dan uiteindelijk haar eerste cd uit en wat iedereen verwachtte gebeurde ook: niet veel later was hij al goud. Ze mocht aantreden op alle festivals (ook op Rock voor Specials) en bevestigde wat iedereen al lang wist: dit is een wereldster.
Dat weten ze ook bij één van de grootste Amerikaanse boekingskantoren Because Music. Selah Sue wordt nu vanuit Amerika in Europa gepromoot, zelfs in België. Dat heeft haar nog maar één groep voorgedaan, The Wallace Collection (van het liedje 'Daydream') in de jaren zestig...

Voorlopig heeft ze nog geen nieuwe cd, want ze heeft het veel te druk met optreden.
Maar we hebben ons laten vertellen dat ze wel al wat nieuwe nummers heeft geschreven en dat die hoogstwaarschijnlijk aan jullie zullen voorgesteld worden tijdens haar optreden op Rock voor Specials.