THE SCABS

Heel lang geleden, in 1982 toen de dieren nog konden praten, nam een zeker Guy Swinnen zijn gitaar vast en daarmee werd de enige echte Vlaamse legendarische rockgroep geboren.
Hij schreef enkele punkliedjes die hem het jaar nadien met zijn groep The Scabs op het podium van Torhout-Werchter brachten. Hoewel ze niet stil zaten, duurde het tot in 1990 voordat ze het grote publiek konden bekoren met hun muziek.
En hoe! 'Hard Times' is na al die jaren nog steeds een dijk van een nummer dat sindsdien bekender is dan het nationale volkslied. De bijhorende cd 'Royalty In Exile' werd goud in België en stond boordevol hits.
De opvolger 'Jumping The Tracks' bevestigde hun kwaliteit en bracht hen opnieuw op het grootste festival van België.

Maar dan gaat het fout in de groep. De nieuwe cd 'Dog Days Are Over' mist het succeseffect en er komen misverstanden van die ertoe leiden dat gitarist Willy Willy opstapt. Ze nemen nog een cd op met een andere gitarist, maar die breekt al helemaal geen potten meer en in 1996 zet Guy er een punt achter.
The Scabs zijn niet meer. Guy doet solo verder onder zijn eigen naam.

Maar dan komt 2007: het zou het feestjaar van The Scabs geweest zijn omdat ze 25 jaar bestonden. Guy en Willy Willy leggen hun ruzie bij en slaan met de toenmalige bezetting de handen in elkaar om nog één keer hun succesvolste cd 'Royalty In Exile' volledig te spelen in de Ancienne Belgique.
Het concert is op enkele minuten uitverkocht en heel veel trouwe fans willen extra concerten.
Hun wens gaat in vervulling! Maar The Scabs overdrijven niet. Ze doen niet mee aan het typische reünie-spelletje door nieuwe cd's op te nemen en zoveel mogelijk festivals af te schuimen. Neen, The Scabs presteren het om af en toe weer op te duiken op een groot festival en telkens de fans te geven wat ze willen: de hits die iedereen kan meezingen.

Moeten we verder nog enige tekst en uitleg geven over hoe trots we wel zijn dat de Vlaamse Rolling Stones dit jaar Rock voor Specials aan dat beperkte lijstje willen toevoegen? We denken het niet.
Dat wordt zingen, dansen en vooral genieten!