COMPACT DISK DUMMIES

Compact Disk Dummies, kortweg CDD, zijn twee broers (Lennert en Janus Coorevits) die in Kortrijk al sinds hun kindertijd het ouderlijk huis op stelten zetten.
Die kindertijd is echter nog niet zolang geleden, is misschien zelfs nog bezig want ze zijn 19 en 17 jaar oud. Piepjong dus.
Gelukkig hebben ze ouders die tegen een stootje kunnen.
In plaats van te zeggen: "Is dat nu bijna gedaan met dat kabaal?", zeiden ze: "Mannekes, ge zijt goed bezig!". Altijd leuk voor mama's en papa's om te zien dat hun kinderen goede vrienden zijn.
Ze waren dus gerust als die twee in hun 'repetitiekot' experimenteerden met samples, beats, elektronica en loeiende gitaren. "Als ze anders maar geen dwaasheden uithalen", moeten ze gedacht hebben.
Iedere beginnende groep overweegt het wel eens om een gooi te doen naar een deelname aan Humo's Rock Rally.
Voor veel groepen ligt daar ook de start van een muzikale carrière. Vooral omdat de jury bij de pré-selecties heel streng is.
Als je dan al geselecteerd wordt om mee te doen, dan wil dat zeggen dat je toch al wat kwaliteit in huis hebt!

Misschien was het jong enthousiasme of zelfs een beetje naïviteit toen de gebroeders Coorevitz hun demo opstuurden naar de jury.
Feit is dat ze niet veel later een brief in de bus kregen waarin stond dat ze mochten meedoen!
Tot verbazing van hun ouders, want ze wisten niet dat wat hun 'brave kindertjes' maakten wel eens zou kunnen aanslaan.

Ze overleefden de voorrondes doordat ze iedereen met verstomming sloegen tijdens hun optredens.
Jurylid Stijn Meuris van Monza omschreef het als: 'Brutaal, recht in je gezicht en op z’n minst iets opmerkelijk anders'.
Wie de reportages op TV heeft gevolgd weet dat Compact Disk Dummies ervan uitging dat hun plaatsje in de halve finale het eindpunt zou zijn. Maar toen ze ook na die ronde doorgingen naar de finale (tot grote verbazing van iedereen), werden de andere kandidaten toch een beetje ongerust. Want ze zagen ook dat de twee broers het podium en het publiek inpalmden met hun wervelende show en het met steeds meer enthousiasme deden.
Slechts twee jonge snaken op de planken en het gaf vonken alsof ze nooit iets anders hadden gedaan. Later die avond lagen de broers op het podium te rollebollen van geluk: ze hadden gewonnen! En meteen schoot de raket af: grote optredens in het vooruitzicht!
Het was eventjes wachten op een eerste EP, maar die is er nu: 'Mess With Us'. De bijhorende single The Reeling wordt overal goed onthaald en is ondertussen een radiohit geworden.
Het ziet ernaar uit dat Compact Disk Dummies een mooie toekomst te wachten staat.
We zijn blij dat we er van in het begin bij kunnen zijn!