GOOSE

Het is niet omdat hun naam 'gans' betekent, dat hun muziek iets te maken heeft met een boerderij of dat de zanger zingt als Donald Duck.
Neen. Goose is een groep die al heel veel succes heeft gehad, zelfs ver buiten onze landsgrenzen.
De muzikanten vonden elkaar in het jaar 2000. Twee jaar later wonnen ze Humo's Rock Rally en brachten ze hun eerste single Audience uit.
Dat liedje werd opgepikt voor een reclamespot van Coca-Cola en kreeg hierdoor meteen Europese aandacht. Maar dat vertaalde zich niet meteen in groot succes.
De jongens gaven echter niet op en timmerden hard aan hun carrière. Al dat harde werk leverde resultaat op wanneer de gitarist in 2006 tijdelijk inviel op de tour van Soulwax. Hij ontmoette de baas van het Britse platenlabel Skint (waar ook Fatboy Slim bij is) en stak hem een demo-opname van Goose in zijn handen. Die man was aangenaam verrast en niet veel later kwam de eerste cd, Bring It On uit.
De wereld ging open voor Goose: optredens overal in Europa en naar de andere kant van de wereld: Australië en Japan. Overal werden ze met veel enthousiasme onthaald, onze jongens uit Kortrijk.

In 2010 kwam er een tweede cd uit: Synrise.
De gelijknamige single hieruit stond meteen garant voor een feestje op grote festivals.
De titel zegt je misschien niet meteen iets, maar kijk eens naar het filmpje en je zal meteen denken: maar DAT ken ik, is dat van Goose?
Joepie: dat wordt fuiven op Rock voor Specials!
Vorig jaar kwam hun derde cd uit: Control, Control, Control, opnieuw met een hele resem optredens in binnen- en buitenland erbij.
Op plaat is er steeds een mooi evenwicht tussen energie en sfeer, bij live-optredens staat er geen maat meer op.
Niet verwonderlijk dus dat ze dit jaar op Rock Werchter staan en nog belangrijker: ook bij ons!
Ga dus maar volledig uit jullie dak!