HET ZESDE METAAL

Wie het Belgische muziekland een beetje volgt, heeft ongetwijfeld al van deze groep gehoord. Het kloppend hart van de band is Wannes Cappelle: liedjesschrijver, zanger en gitarist. Toen hij in 2005 zijn eerste stappen in de muziek zette, was de commentaar van een jury: "Eenvoudige doch onverwoestbare songs".

Eenvoudig omdat ze in het West-Vlaams gezongen worden, onverwoestbaar omdat ze, tja, recht uit het leven komen en de luisteraars weten te beroeren. Liedjes om ook naar de tekst te luisteren dus. Dankzij de lovende kritieken mocht de groep spelen op Dranouter, Marktrock, Boterhammen in het Park, enz. Het bevestigde alleen maar wat de jury had gezegd!

In 2008 brengen ze hun eerste plaat uit: 'Akattemets'. Hoewel de fans van het eerste uur (waaronder Raymond van het Groenewoud) de cd de hemel in prijzen, blijft de groep precies een goed bewaard geheim. De zanger beslist om Het Zesde Metaal eventjes op rust te zetten terwijl hij andere dingen doet.

Maar dan krijgt hij de kans om in 2010 en 2011 met Wouter Deprez mee te reizen door de Vlaamse theaters om het muzikale deel van zijn show te verzorgen.
De achtergrondmuziek gaat ineens zijn eigen leven leiden en Wannes vindt dat het tijd wordt om Het Zesde Metaal weer leven in te roepen. Hij wil een tweede cd opnemen!
En dat gebeurt dus in 2012. 'Ploegsteert' wordt ingeblikt en de kritieken zijn overal positief. Het Zesde Metaal is vandaag niet langer meer een geheim maar een parel die iedereen voortaan mag bewonderen!

De cd wordt dit jaar voorgesteld op de Vlaamse podia. Rock voor Specials laat dat niet aan zijn neus voorbij gaan! Verwacht je aan mooie liedjes met gitaren, (contra)bas, piano en een instrument dat ‘lapsteel’ heet (het helpt om het in het Engels te lezen).