PROTECTION PATROL PINKERTON

De groepsnaam is een hele mond vol, maar er zit een verhaal achter: volgens zanger Jelle Denturck was Allan Pinkerton de allereerste detective ter wereld en op zijn badge stond 'Pinkertons Protection Patrol'.
De groep vond dit verhaal en het opschrift heel leuk: detectives zoeken naar de waarheid, lossen raadsels op, beschermen onschuldige mensen.
Misschien heeft hun muziek wel een beetje dezelfde raadselachtige zoektocht naar waarheden. Wie zal het zeggen.
In alle geval: ze wonnen in september 2012 het concours van De Beloften.
Daarvoor hadden ze ook al een aantal wedstrijden gewonnen. Hun 'indie-pop' met knetterende gitaren die doen denken aan Arctic Monkeys en de soul die erin verwerkt is, blijkt een succesformule.
Hun debuut-cd Future = Our Home en de gelijknamige eerste single is meteen eens schot in de roos.
Het nummer is beregoed (wordt ondermeer gebruikt in verschillende tv-programma's) en met de bijzonder originele, artistieke en opvallende videoclip erbij is het meteen goed voor een notering in De Afrekening. En dat gaat al wekenlang door.
Bekijk alvast eens de clip en je zal meteen weten waarover we het hebben.

De groep ligt bij velen in het bovenste schuif als het op nieuw talent aankomt.
Niet verwonderlijk dus dat ze verkozen zijn als Belgische vertegenwoordiging voor het uitwisselingsprogramma EXCITE van Popfabryk. Dit Nederlandse initiatief helpt nieuwe groepen door hen de kans te geven om op festivals in Europa te gaan spelen.
Kort uitgelegd: Protection Patrol Pinkerton gaat bijvoorbeeld in Denemarken optreden en wisselen uit met een jonge band van ginder die dan in ons land komt spelen.
Protection Patrol Pinkerton is in alle geval goed gestart en het zou ons niet verbazen mochten zij binnen een paar jaar terugkomen om RvS af te sluiten.
Kom ze dus alvast maar al ontdekken!