SHERMAN

Nog een ‘nieuwe groep’ (nou ja) die onlangs hun eerste cd Rise uitbracht: Sherman.
De groep draait rond zanger/componist Steven Bossuyt die in zijn vriendenkring bekend staat als Sherman. Toen hij in 2009 de band oprichtte moest hij dus niet lang zoeken naar een groepsnaam.
Steven was al een tijdlang bezig in de muziek, maar hij had het gevoel dat het hier in België niet goed vooruit ging. In 2009 nam hij een grote beslissing: hij pakte zijn valies en verhuisde naar London, Engeland om daar zijn muzikaal geluk te zoeken.

Een mens moet echter centjes verdienen, dus werkte hij overdag achter de toog van een koffiebar en ging hij 's avonds zoveel mogelijk optreden in kleine zaaltjes of café's.
En op één van die bescheiden concerten loopt hij toevallig een radio producer van de BBC (de Britse openbare zender) tegen het lijf. Die man is van oordeel dat de liedjes van Sherman het best goed zouden kunnen doen op de radio. Voor Steven het goed en wel beseft, zit hij live op radio BBC2 in de Janice Long Show.

Elaba! Een Belgische artiest die in Engeland bekender is dan in eigen land? Azo niet hé!
Het liedje On Your Side wordt ook hier gelanceerd en beland in 2010 in de hitlijsten.
Sherman wordt gevraagd op een groot aantal festivals in België en dat overtuigt hem om terug te keren naar ons landje. En sindsdien heeft hij regelmatig een bescheiden hit te pakken.
Hoewel de band ook in Nederland voet aan de grond krijgt, is er nog niet echt sprake van een grote doorbraak. Maar daar willen ze nu verandering in brengen door dit jaar volle gas te gaan met de promotie van hun cd. En dat doe je dus door heel veel op te treden.
Wij steunen hun voornemens in alle geval van ganser harte, want de groep verdient het om bekender te zijn. Overtuig jezelf ook!