TOM DICE

Tom Dice, die in het echte leven Tom Eeckhout heet, komt uit Eeklo. Niet ver van ons deur dus.
Hij begon met zingen in het koor op de lagere school en hij is niet meer gestopt daarna. Hij speelde in enkele groepjes en leerde daar de knepen van het vak om liedjes te schrijven en op te treden.
Hoewel iedereen hem vertelde dat hij heel goed kon zingen, lukte het niet zo goed om succes te krijgen. Maar op aandringen van zijn klasgenoten schreef hij zich in 2008 in voor X-Factor, een show op TV waar men op zoek gaat naar talent.
De jury was laaiend enthousiast! Hij mocht door naar de live-shows en kreeg Maurice Engelen van Praga Khan als coach. Hij behaalde in de finale de tweede plaats.
En dat zorgde ervoor dat hij een platencontract kreeg en een eerste single Bleeding Love uitbracht. Dit was het liedje dat hij zong in X-factor. Het werd meteen een succes: een top-tien notering in de Ultratop én in 2009 een TMF award voor beste Jonge Artiest.

En dan gaat het ineens heel snel!
We kennen allemaal het Eurovisiesongfestival. Meestal komt België daar niet zo goed uit...
Maar er zijn uitzonderingen: Sandra Kim won het in 1986, Urban Trad deed haar dat in 2003 bijna na (ze werden tweede) en de derde echte kanshebber uit België was de zanger Tom Dice die zonder gedoe met voorrondes in 2010 naar Oslo werd gestuurd.
Hij werd toen zesde met het liedje Me and My Guitar maar voor ons Belgen was hij de winnaar. Het liedje kreeg een gouden plaat!

Dat hij het zo goed had gedaan op Eurosong had ook een beetje vervelende gevolgen voor Tom: het festival is een beetje een mediacircus en als we eerlijk zijn, veel artiesten hebben er één keer succes en verdwijnen daarna in de vergetelheid. Er waren dus mensen die dachten dat Tom eigenlijk maar één liedje had en dus ook snel zou verdwijnen.
Misschien heeft hij er dus wel goed aangedaan om inderdaad een beetje te verdwijnen uit de media, maar ondertussen wel een cd op te nemen die een half jaar later uitkwam. En kijk: Tom Dice was nog wel ‘die gast van Eurosong’, maar iedereen stond met de mond vol tanden toen ze het album ‘Teardrops’ te horen kregen!
Tja, het werd ook een verkoopsucces dat goud behaalde!
Vorig jaar bracht Tom Dice zijn tweede cd ‘Heart for Sale’ uit die opnieuw een grote verrassing was voor iedere muziekliefhebber.

Dit jaar kiezen Tom en zijn groep ervoor om vooral veel op te treden. En wij zijn heel blij dat ze ook aan RvS hebben gedacht!
Verwacht jullie aan echte meezing-liedjes die je meteen kent, ook al had je ze ervoor nog niet gehoord!