AXELLE RED

Axelle Red werd geboren in de Belgische provincie Limburg. Ze studeerde voor juriste, maar koos uiteindelijk toch voor de muziek. In 1993 kwam haar eerste cd 'Sans Plus Attendre' uit. Meteen een schot in de roos met onder andere de hits 'Elle dance seule' en 'Je t'Attend'.

Het was direct duidelijk dat deze dame een wereldstem heft en voor de opnames van de opvolger werden de dingen groot gezien. Ze nam in 1996 haar volgende plaat 'A Tâtons' op in Amerika, Memphis meer bepaald. Dé stad waar de enige echte Elvis Presley groot werd! Ze werkte hiervoor samen met legendarische namen in het soul-genre. De single werd een hit en kreeg een IFPI Platinum Europe Award. Een jaar later stond ze voor het eerst in de Parijse Olympia.

Zonder dat we het hier in België allemaal goed beseften, trok Axelle de wereld rond en werd ze in 1997 ambassadrice voor Unicef (een organisatie die opkomt voor de rechten van kinderen en vrouwen in oorlogsgebieden en ontwikkelingslanden).

Ze had in Frankrijk veel meer succes dan hier bij ons: haar werk werd bekroond met onderscheidingen, ze nam er de nationale hymne op, verkocht meer dan een miljoen platen, werkte er samen met namen die klinken als bellen (Youssou n’Dour, Wilson Picket, Eddy Floyd, Percy Sledge), ze toerde er à volonté, nam er een live cd/dvd op, enzovoort.

Ondertussen maakte ze van haar succes gebruik om zoveel mogelijk het lot van mensen in nood over de hele wereld aan te kaarten in allerlei initiatieven en organisaties.

En dan is ze tussendoor ook nog eens actief in de modewereld. We hebben hier met andere woorden een dame met wereldklasse op onze affiche staan. Niet alleen door haar muziek, maar ook door haar sociaal engagement.

Vandaag kennen we haar misschien beter als één van de juryleden in The Voice van Vlaanderen, maar zoals je nu ziet: Axelle Red is veel, VEEEEEEEL meer dan dat. Blij dat ze heeft besloten om België nog eens aan te doen met muziekoptredens. Nog blijer dat ze hier bij ons op het podium staat!