CUSTOMS

De groep zag het levenslicht in 2008. Hun eerste single 'REX', haalde de Super Top 50 en stond een paar weken op nummer één in de Afrekening. Met 'Enter the Characters' leverden ze niet alleen een sterk debuut af, maar tekende de groep ook voor de Belgische CD van het jaar 2009. Ook buiten onze landsgrenzen ging het goed.

De tweede cd deed het in 2011 niet zo goed en er werd al gezegd dat de band een eendagsvliegje was dat met de plaat aan hun zwanenzang waren begonnen. Het zou gedaan zijn.

Maar kijk: begin dit jaar kwam er een derde cd uit die in de recensies (dat is wat journalisten en muziekkenners er over zeggen) een zeer tegenstrijdig oordeel krijgt.

De ene zegt dat de cd 'saai' is, de andere zegt dat hij 'super goed' is. Ze zijn het er wel allemaal over eens dat hij niet in een vakje te duwen is: spelen ze nu rock of punk of indie? Met welke groep kunnen we ze nu vergelijken? Euh... Wel, ze klinken als Customs omdat ze... tja, (The) Customs zijn!

Wij zijn alvast verkocht aan hun muziek en zijn er gerust in dat het geen concert zal worden om in slaap te vallen! Wij zijn fan! En jij?