INTERGALACTIC LOVERS

Intergalactic Lovers ontstond in de zomer van 2008. Voordien namen enkele leden van de band deel aan Humo's Rock Rally onder de naam Free Zamunda! maar dat werd geen succes. Hierop veranderde de band van naam en kwam er ook een nieuwe bezetting. Het jaar nadien wonnen ze het Oost-Vlaams Rockconcours en De Beloften. We wisten het toen al dat deze groep potten zou breken en lieten hen in 2010 de spits afbijten op dag 1 van Rock voor Specials. We hebben gelijk gekregen.

Ze boekten kort nadien een eerste succes met 'Fade Away' dat in de playlist van Studio Brussel en Radio 1 werd opgenomen. Daarna volgde 'Delay' dat door Studio Brussel verkozen werd tot hotshot.

Naambekendheid hadden ze dus al mee, maar er was geen enkel platenfirma die hen onder de vleugels wou nemen. Dus besloten ze het zelf te doen. In 2011 bracht de groep 'Greetings & Salutations', hun eerste full-cd ,uit. Volledig op eigen kosten. Omdat er geen platenfirma was om de cd bij de pers te gaan promoten, moesten ze dat ook zelf doen. Dat is niet zo simpel: je moet ofwel een stunt uithalen, ofwel gewoon heel goede muziek maken.

We zijn er zeker van dat het dat laatste was, want het lukte. De cd kreeg veel positieve kritieken in o.a. Humo en De Standaard. En vorig jaar werkten ze mee aan de soundtrack voor de film 'Code 37'.

Oh ja, ondertussen is er WEL al een platenfirma hoor. Hun muziek zegt genoeg en de hit die ze dit jaar scoorden is daar het bewijs van. Dat wordt genieten van de engelenstem van Lara en de sfeervolle muziek van Intergalactic Lovers!