OSTROGOTH

We schrijven 1984. Een jonge Amerikaanse kerel met lang haar staat te kijken naar een optreden van 5 Gentenaren. Hij heet James Hetfield en speelt met zijn beginnend groepje op hetzelfde hard-rockfestival in Poperinge. Hij is zwaar onder de indruk van die Gentse groep en koopt zich een T-shirt als souvenir.

In 2012, bijna 30 jaar later, heeft hij dat T-shirt aan op het podium van Werchter Classic. Hij speelt daar als hoofdact met zijn inmiddels wereldberoemde band Metallica. De groep op zijn T-shirt bestaat ondertussen niet meer. Of toch?

Het is misschien doordat deze beroemde zanger zo trouw is gebleven aan de Belgische band die hem zo lang geleden met zijn lang haar liet schudden... Mogelijks hebben de Gentse heren gedacht: als James nog weet dat wij bestonden en in die periode tot de top behoorden, dan wordt het misschien eens tijd om onze gitaren vanonder het stof te halen. En dat hebben ze dan ook gedaan!

In de jaren tachtig brachten ze 4 LP's uit waarvan ze nu een 'best of' brengen. We praten dus over het soort rock uit de tijd dat jeansvesten met afgeknipte mouwen of zwarte leren jekkers en broeken met scheuren in de mode waren. Hard Rock was toen nog geen competitie van 'om ter luidst roepen', maar wel melodieuze nummers met vlammende gitaarsolo's en beukende drums.

Hun reünie ging in alle geval niet onopgemerkt voorbij, want dit jaar staan ze ook op Graspop, het grootste metal-festival van België. We zijn met andere woorden heel trots dat we jullie een stukje Belgische nostalgie kunnen presenteren met het legendarische Ostrogoth!

Maar pas op: het is niet omdat de mannen een beetje ouder zijn geworden, dat ze niet meer kunnen rocken! We gaan dus binnenkort op Rock voor Specials editie 2014 gezellig samen koffie drinken… euh… HEADBANGEN!