Rock voor Specials

HET ZESDE METAAL

Het Zesde Metaal is niet zomaar nog eens een groep die in het West-Vlaams zingt. Wat zanger Wannes Cappelle met die taal doet, maakt van Het Zesde Metaal een groep die echt iets met je doet. Ze maken eenvoudige maar onverwoestbare liedjes, met ontroerend poëtische teksten.

Hun eerste cd ‘Akattemets’ (“Als ik soms eens”) in 2008 is een bescheiden succes en Focus Knack roept de plaat zelfs uit tot meest onderschatte plaat van het jaar. Vier jaar later komt de grote doorbraak met de single ‘Ploegsteert’ over de wielrenner Frank Vandenbroucke. Ook de gelijknamige plaat is een succes en de groep speelt intensief over het ganse land.

De laatste cd ‘Nie voe kinders’ (“Niet voor kinderen”) klinkt een stuk minder ingetogen en veel gevarieerder dan de voorgangers. De singles ‘Dag zonder schoenen’ en ‘Gie, den otto en ik’ krijgen zowel op Stubru als Radio 1 de nodige airplay en intussen bouwt de groep aan een zeer stevige live-reputatie in het clubcircuit. Dat belooft voor hun optreden!

Wie van West-Vlaanderen is, zal genieten van de teksten en de babbels van Wannes. Maar ook wie er geen snars van snapt, zal net zoals tijdens hun vorige optreden op Rock voor Specials (2013) absoluut niet klagen!