Rock voor Specials

ZORNIK

Het verhaal begon in 2000 met een deelname aan Humo’s Rock Rally. Zornik moest de duimen leggen voor Mintzkov en Admiral Freebee. Maar enkele maanden later kregen ze het aanbod van EMI (een platenfirma) om enkele demo’s op te nemen, want wat ze hadden gehoord op de rockrally stond hen wel aan. Hetzelfde jaar nam Zornik al een TMF award in ontvangst voor meest belovende band… Enkele maanden later kregen ze er nog 3: beste rockgroep, beste single, beste video. Daaraan zie je: je hoeft niet altijd de winnaar te zijn om te winnen…

In de voorbije 15 jaar zijn ze een paar keer uit de aandacht geweest als band, maar dat wil niet zeggen dat de heren in tussentijd stil zaten. Misschien weten jullie nog wel dat zanger Koen Buysse een jurylid/coach was in een seizoen van The Voice. In ieder geval: bij het verschijnen van elke nieuwe plaat staan ze daar weer, bovenaan in de top tien. Hun laatste CD stamt af van 2012. Daar werd een theatertour aan gekoppeld.

Maar de grote podia lonken en Zornik heeft beslist om weer naar buiten te komen op festivals. Wij zijn daar absoluut niet triestig om, integendeel. We verwachten een knaller van een optreden dat ongetwijfeld even goed zal zijn als bij hun vorige passages in 2004 en 2006.