CLOUSEAU

Twintig jaar geleden hadden we een droom: een festival organiseren waar het neusje van de zalm uit de Belgische pop en rock scène zou optreden op een super toegankelijk festival voor specials. Een duidelijk signaal naar alle organisatoren om ervoor te zorgen dat mensen met een beperking ook zouden moeten kunnen genieten van het beste wat België te bieden heeft.

Twintig jaar later is er toch al het één en ander veranderd, maar écht toegankelijk zijn de grote festivals nog altijd niet geworden. Doch, iedere kleine aanpassing is een overwinning op zich.
De weg is nog lang, maar we geraken vooruit. Iedere stap of draai aan de wielen van een rolstoel, is er ééntje vooruit.

De bende van Clouseau was twintig jaar geleden al overtuigd van onze missie. Ze waren de allereerste headliner van ons toenmalig eendaags festival. En ze zijn nog altijd overtuigd.
In de loop der jaren kwamen ze verschillende keren hun steun betuigen met een wervelend optreden. Twintig jaar Rock voor Specials wilden ze dan ook absoluut niet missen.

Rock voor Specials is ondertussen een traditie geworden. Een mooie traditie, maar aan de andere kant spijtig dat we het nog steeds moeten doen als signaal aan alle grote festivals. Dus beste mensen van festival-land: luister naar ons en luister naar Clouseau!
Specials horen erbij en afgaande op alle mooie, lieve en aandoenlijke reacties van zoveel artiesten: ze zijn het beste publiek dat een artiest zich kan voorstellen…