THE VAN JETS

Voor The Van Jets begon het allemaal in 2004: ze kwamen als grote winnaar uit Humo’s Rockrally. Maar de band besloot om niet halsoverkop platen te gaan uitbrengen en al hun poer in één keer te verschieten.
Ze hielden het op optredens, experimenteren en hun nummers presenteren aan het publiek. Ze bouwden hiermee een live-reputatie op die hen zelfs op de allergrootste festivals bracht. Maar op plaat? Met mondjesmaat eens een nummer lanceren. Meer niet.

Tot 2007, want dan vonden de heren dat het tijd was om met een echt album uit te pakken. Zij waren er klaar voor en het publiek zat er op te wachten. Electric Soldiers bewees voor de fans dat ze ook op cd klinken als een bel. De singles deden het niet slecht in het alternatieve circuit.

Nog eens drie jaar later kwam de definitieve bevestiging van hun kunnen met de release van de tweede plaat: Cat Fit Fury!. De single The Future kreeg in 2010 de eer van ‘meest gedraaide plaat op Studio Brussel’. En daar was het publiek volledig mee akkoord.  

Sindsdien zijn The Van Jets één van die bands die bij elke nieuwe cd of aankondiging zichzelf op de kaart weten te zetten. We kennen The Van Jets zo: na een succesvolle plaat met tour ‘verdwijnen’ ze een tijdje mysterieus om er dan plots weer te staan. En dat werkt, al van bij het begin.

Ze behoren tot het rijtje van Belgische bands die altijd met kwaliteit naar buiten komt. Hun meest recente plaat is al van 2015, maar er staat deze zomer een tour op het plan. Het zou ons helemaal niet verbazen dat we binnenkort nieuw werk voorgeschoteld krijgen.

Wij zijn er in alle geval al bij op de eerste rij.