De laatste nieuwsbrief voordat het zover is…

Beste Rockettes en Rockers,

Jawel, de laatste nieuwsbrief voordat het zover is! Tenzij er tussendoor nog ultra-belangrijke dingen te melden zijn…

EERST WAT PRAKTISCHE ZAKEN UITGELICHT

We spelen een spelletje uit de jeugdbeweging: 

“Ik ga naar Rock voor Specials en ik neem mee…” 

  • mijn ‘ticket’, wat tegenwoordig een QR code is: print die af of zorg dat ze op je smartphone staat. Je kan ze ook op je arm laten tatoeëren, maar dat raden we niet aan, want ze werkt maar 1 keer… In ruil voor een gescande code, krijg je het festival-bandje. Die code is ook nodig om te registreren op de camping.
  • Mijn paspoort en geld om drank-en eetbonnen te kopen. OF een bankkaart, want er kan nu zowel aan de toog als in de festivalwinkel met kaart worden betaald (niet met payconiq)
  • Voor de zekerheid: een regenjas…
  • Mijn beste humeur en een emmertje ‘frisse moed’ om 1 of 2 dagen uit de bol te gaan!

“Ik ga naar Rock voor Specials en ik neem NIET mee…” 

  • Bommen, vuurwerk en wapens… Dat is niet veilig en bovendien verboden. Onze goede vrienden in blauw uniform staan paraat voor mocht iemand dit soort zaken TOCH meebrengen.
  • Glas… eveneens: te gevaarlijk
  • Drinkbare vloeistoffen… drank dus… Een fles zonnebrandolie mag wel, want dat is niet om uit te drinken…

Heb je drank mee voor op de camping, dat mag uiteraard wel. Maar als je naar de weide gaat, laat die in je auto of tent. Alle dranken die we aan de ingang ontdekken, moeten daar blijven.

We gaan die dit jaar schenken aan de organisatie Onderlinge Hulp van Evergem en Ertvelde. Op die manier komen ze goed terecht. Eigenlijk ook een beetje recycleren dus …

Nu we het over recycleren hebben: zoals jullie al jaren weten, is Rock voor Specials een ‘groen’ festival waarbij we er alles aan doen om de natuur te respecteren door zo weinig mogelijk afval te produceren. Eigenlijk: we willen niets van afval achterlaten. Als we allemaal samen goed sorteren (bekers en flesjes in de PMD, catering-afval bij het restafval, enz) dan kan onze afvalbeheerder ECHT alle afval recycleren. 

Daarmee doen we elkaar én onszelf een plezier. Een propere planeet is voor iedereen het leukste!

Nog belangrijk (ook voor het milieu): het is VERBODEN om op de camping of elders op het terrein van Doornzele Dries een open vuur te maken. Ook BBQ mag niet. Opnieuw: veel te gevaarlijk en we willen geen risico’s lopen.

Parkeren op het gras rond het terrein of op andere niet toegestane plaatsen zal ervoor zorgen dat je auto er ’s avonds niet meer staat… Er wordt namelijk gecontroleerd door diezelfde vrienden in blauw uniform én getakeld als het moet. Dus wie liever niet te voet naar huis gaat, zet zijn auto ergens waar het mag.

Alle andere praktische informatie staat uitvoerig op deze pagina.

TICKETS, TICKETS, TICKETS…

Tot onze grote spijt moeten we melden dat donderdag volledig is uitverkocht. Ook aan de ingang zijn geen kaarten meer te verkrijgen!

Heb je te lang gewacht? Spijtig, maar helaas… Je kan echter wel nog op woensdag afkomen! Daar zijn nog wat tickets voor beschikbaar (Bart Peeters en Regi gaan je graag zien komen!)

WEDSTRIJDEN! 

Wie was er 25 jaar geleden ook bij?
Stuur ons een foto van jezelf al die jaren terug op ons weide,  of een foto van je ticket,  of van je programmaboekje waarin je handtekeningen verzamelde… Alle geldige inzendingen die ons ten laatste vrijdag 24 juni bereiken, worden beloond met een verrassing op de weide! Valt je euro pas als je hier bent… sorry… pech gehad… Ja, we moeten soms eens streng zijn.

Wie wil een liedje of tekstje over 25 jaar Rock voor Specials maken? 

Ook hier geldt: alle inzendingen die ons ten laatste vrijdag 24 juni bereiken, worden beloond met een verrassing op de weide! Dus kruip in de pen, spring voor je camera en laat jullie volledig gaan!

TOT SLOT… ONZE AFSLUITER DIT JAAR…
Neen, het gaat niet over Clouseau, het gaat over onze traditionele fuif NA het laatste optreden in de tent. Dat gaat daar knallen zoals nooit tevoren en we mogen doordoen zolang we willen! 

De buren gaan er geen last van hebben, want we gaan het stilletjes aanpakken.

Euh… Een stille fuif? Geen muziek?

Integendeel! Veel muziek! Je kan zelfs kiezen waarop je wil dansen, want we organiseren een Silent Disco (stille disco).

Wat is me dat voor een beest!

’t Is iets nieuws… Elke bezoeker krijgt een draadloze koptelefoon met daarop twee muziekkanalen. Eentje met de rechtstreekse live-uitzending van de DJ in de tent en eentje met totaal andere muziek.  Een beetje zoals een radio, jij kiest dus zelf waarop je danst.  EN, niet onbelangrijk, je zet de muziek zo luid of stil als je zelf wilt.


Als je dus iemand ziet die dezelfde dansmoves als jij maakt, dan luistert die waarschijnlijk naar dezelfde muziek…

Eén goede raad toch: als je wilt slowen met je lief, zorg dan dat jullie naar hetzelfde liedje luisteren want anders gaat dat niet goed komen…

Het Rock voor Specials team