Een eerste naam!

Hoi rockers en co!

In alle voorbereidingen voor editie 23 van het leukste festival ten velde, hadden we bijna over het hoofd gezien dat we in een nieuw jaar terecht zijn gekomen….
Op de valreep, nog net in de nieuwjaarsmaand, wensen we jullie allemaal een spetterend 2019 toe!
Noteer alvast woensdag 26 en donderdag 27 juni in de agenda, want dan zal het weer vollen bak zijn in Doornzele!
We hebben ook dit jaar een bruisende affiche die is ondertussen zo goed als volledig is. We gaan dan ook niet langer dralen en meteen een eerste naam prijsgeven.

Rock voor Specials goes classic!
Wie er geregeld de affiches van de zomerfestivals op nagaat, stelt wel eens vast dat er een onverwachte naam opduikt. Iets waarvan je op het eerste zicht denkt: ‘Euh? Klopt dit wel?’
Zo stond Willy Sommers vorig jaar op Pukkelpop, kwam er heel veel commentaar, maar bleek de dag zelf de tent aan het podium veel te klein omdat er een mega feestje was losgebarsten…
Het zette ons tot nadenken en we besloten dat een stijlbreuk niet altijd slecht hoeft te zijn, integendeel.
We vroegen ons af: wat zou nu voor onze bezoekers eens een totale verrassing kunnen zijn? Iets wat de identiteit van ons festival respecteert en nog nooit eerder is gedaan….
Er waren veel ideeën, maar het zotste was wel om op ons rockfestival een klassiek orkest op het podium te zetten. Tja, wie een beetje vertrouwd is met Rock voor Specials weet al op voorhand dat we dan juist dàt kiezen…
We presenteren jullie met trots een echt Vlaams klassiek orkest en je mag er zeker van zijn: nog niet het minste ook!

Prima La Musica is een kamerorkest (in al zijn varianten!) dat in 1991 werd opgericht en heel snel een eigen plaats in het internationale muziekleven veroverde. Meer dan vijfhonderd concerten, onder meer in Frankrijk, Spanje, Portugal, Nederland, Marokko en Oostenrijk, weerspiegelen het internationale allure van dit ensemble. Leg daar dan nog 16 cd’s naast en je hoeft niet meer te twijfelen waarom men het ‘The Chamber Orchestra of Flanders’ (Hét Vlaamse kamerorkest) noemt…

Ze komen onder leiding van dirigent Dirk Brossé: zelf als componist ook al niet de eerste de beste…
Zijn muziek is bij het ruime publiek vooral gekend bij liefhebbers van ‘de betere Vlaamse film’. Zo schreef hij de filmmuziek voor Daens (één van onze Vlaamse klassiekers die een Oscarnominatie kreeg voor beste buitenlandse film), Kuifje en de Zonnetempel, Licht (de film met Francesca Vanthielen) en Koko Flanel (de beroemde film met Urbanus).
Maar wie echt van klassieke muziek houdt, weet dat hij ook heel veel andere ‘modern-klassieke’ concerto’s en symfonieën componeerde. Alles samen goed voor zo’n 100 cd’s in totaal die wereldwijd met veel succes worden onthaald…
Ahum… hij is een echte Vlaamse ambassadeur van klassieke muziek, overal ter wereld.

Het orkest bestaat uit niets anders dan klasse-muzikanten en één ervan is de solist Bram Nolf, die als hoboïst overal hoge toppen scheert in het klassieke genre.
We kunnen er ongetwijfeld een nieuwsbrief op zich mee vullen, maar laat het ons hier op houden: hij maakte zowat overal ter wereld deel uit van de grootste en beste klassieke orkesten…

Het mag duidelijk zijn: Prima La Musica is een wereldberoemd ensemble dat overal enorm wordt geprezen. En jawel, zij gaan ons gewoon op Rock voor Specials laten genieten van bekende en iets minder bekende klassieke stukken. Je zal versteld staan hoeveel je er eigenlijk wel kunt meezingen, ook al komen er geen woorden in voor.
Ook voor het orkest zelf wordt het een unieke beleving want voor zover wij weten, zal het voor hen de eerste keer zijn dat ze op een rockfestival aantreden.

Alvast een voorsmaakje!

De grootste babbelaars…
Zij die altijd het meeste te vertellen hebben, zijn natuurlijk de presentatoren.
We kunnen daar kort over zijn: Gili en Gunter Lamoot hebben ondertussen bewezen dat ze het beste team zijn om ons festival aaneen te praten. Ze hebben er nu reeds zin in, dus waarom zouden we nog twijfelen…
We zijn dan ook heel benieuwd naar wat Gili nu weer uit zijn hoed zal toveren en hoe Gunter daar zal op reageren…

Tickets kopen?
De voorverkoop start nu en zoals gebruikelijk geldt tot 1 april de vroege-vogel-korting.
Het festival is de laatste 15 jaar steevast uitverkocht, dus wacht niet te lang als je toch van plan bent te komen. Dan kan je maar beter genieten van de korting toch?
Dus als de bliksem naar de ticketpagina!

Campingtickets
De gereserveerde plaatsen op de Rock voor Specials camping zijn doorgaans de eerste die uitverkocht zijn, dus daar wacht je al zeker best niet te lang mee.
We kregen afgelopen jaar de feedback dat er wat meer elektriciteit en meer sanitaire voorzieningen zouden moeten zijn. We hebben daar rekening mee gehouden!
De tickets zijn hierdoor iets duurder geworden, maar wees gerust: het is het waard!
Ben je te laat voor een gereserveerde plaats op de Rock voor Specials  camping, geen nood, er is plaats genoeg op de site voor tentjes.

Tot slot
Bij deze zijn we weer vertrokken met de reeks nieuwsbrieven waarin we jullie met veel plezier op de hoogte brengen (en houden) van het programma en al wat je moet weten over Rock voor Specials 2019.
Heb je er eentje gemist, dan kan je altijd terecht op onze website.

Wie het graag eens van een ander hoort, kan terecht op de Praatplaat van Rock voor Specials: kies een stem en alles wordt voor jou voorgelezen zodat je niets hoeft te missen.
Klik snel op deze link.

Tot binnenkort!
Het Rock voor Specials-team