VRIJWILLIGERS

Wil jij meewerken aan hét leukste festival van Vlaanderen en omstreken?
Super, keitof, formidastisch!

We kunnen jouw hulp heel hard gebruiken zowel bij de op- en afbraak als tijdens de festivaldagen zelf. Welkom bij het ruim 350 x 2 handjes tellende Rock voor Specials team!

Is het de eerste keer dat je zou meehelpen als vrijwilliger op Rock voor Specials?

Kom dan zeker naar de INFOVERGADERING OP WOENSDAG 10 MEI OM 19.30 uur, in onze café in de Bolwerkstraat 11, Evergem.  We hebben een ietwat aparte manier van werken, die we je echt wel vooraf moeten kunnen verduidelijken. 

Alle RvS-vrijwilligers zullen je bevestigen dat het keitof werken is op Rock voor Specials. Maar laat je niets wijsmaken: om zo’n festival op poten te zetten, moet er hard gewerkt worden. We vragen dan ook een grote inzet van iedereen. 

Even alles chronologisch op een rijtje: 

• Het festival vindt plaats op woensdag 28 en donderdag 29 juni.

• We starten dinsdag 20 juni met het opbouwen van de grote tent.

• Op vrijdag 23 juni leggen we al zoveel mogelijk plankenvloer, trekken we nog een drietal tenten op en richten we de grote tent al wat in.

• Maandagmorgen 26 juni starten we vroeg met het halen van de campingtenten. Om 9u beginnen we de opbouw van de festivalweide. Na de middag wordt met de opbouw van de camping gestart.

• Dinsdag 27 juni doen we hiermee verder, om tegen ‘s avonds helemaal klaar te zijn voor ‘The Night Before’, met optredens in de grote tent, georganiseerd door een hoofdsponsor (ten voordele van Rock voor Specials), 

• Woensdagmorgen werken we de laatste losse eindjes weg, zodat we tegen de middag paraat staan voor de ruim 6000 bezoekers.

• Tot en met donderdagavond hebben we onze handen vol met tussentogen, eetstraat, bar, veldkeuken, security, camping, schminkstand, parkingbewaking, ecoteam…

• Vrijdag 30 juni herhalen we de jaarlijkse krachttoer om alles op één dag tot het laatste bekertje op te ruimen.

• Maandagmorgen 3 juli doen we nog een laatste inspanning om de campingtenten naar Machelen terug te brengen.

Om jezelf RockvoorSpecials-vrijwilliger te mogen noemen, blijven de vereisten steeds dezelfde:

➊ Je bent 16 jaar of je wordt het dit kalenderjaar.

➋ Je kan je minstens twee volle dagen vrijmaken, waarvan minstens één tijdens de opbouw of de afbraak (hoe meer dagen je kan komen, hoe meer kans je hebt om erbij te zijn).

➌ En je bent bereid om je schouders onder een aantal taken te zetten. 


Vul dit formulier zorgvuldig in.


Heb je vrienden, studiegenoten, … die ook interesse hebben, schrijf ze mee in en vermeld wie met wie graag zou samenwerken. 

Wacht wel even je examen/werkrooster af en schrijf pas in wanneer je zeker weet of en wanneer je kan komen helpen. Je hebt zeker tijd tot half mei om in te schrijven, het kan dus perfect nog na de infovergadering.

Eind mei, begin juni kunnen we je dan laten weten of je jezelf officieel ‘rockvoorspecialsmedewerker 2023’ mag noemen!

Heb je goesting om dat tikkeltje meer te doen? Om mee vorm te geven aan dit geweldige festival en mee verantwoordelijkheid op te nemen voor de festivalwinkel, de camping, het ecoteam, de veiligheid, IT, ontspanningsmarkt….? Noteer dit bij opmerkingen of mail naar vrijwilligers@rockvoorspecials.be. We nemen dan meteen contact met je op!