HOOVERPHONIC

Iedere keer anders!

Het is ondertussen geleden van 2011 dat de band rond Alex Callier en Raymond Geerts bij ons op de affiche stond. Hooverphonic bestaat sinds 1995 en heeft in de loop der jaren bewezen dat ze een echte hitmachine zijn. Ze zijn niet alleen bij ons groot, maar worden ook wereldwijd op handen gedragen. Het is niet voor niets dat ze in 2000 de openingsceremonie van het EK voetbal mochten opfleuren.

Het leek er een paar keer op dat de band zou stoppen. Of beter: dat werd wel eens gefluisterd in de roddelpers. Oprichters Alex (op bas) en Raymond (op gitaar) slaagden er echter in om Hooverphonic muzikaal telkens opnieuw uit te vinden.

Sinds 2015 treden ze op met verschillende zangeressen. Soms zelfs met een dame die in de vroegere groepssamenstelling de band naar de hitparades zong. Zo kwam Geike Arnaert plots weer op het toneel. Hooverphonic is met andere woorden niet meer te voorspellen en is iedere keer anders.

Waar we wel zeker van zijn, is dat de band live altijd bijzonder goed is. Hun hits worden bij iedere tour in een ander kleedje gestoken en ze nemen je mee op een muzikale trip naar dromenland. Dat zal deze keer niet anders zijn, temeer omdat we weten dat er een 10-koppig strijkers-orkest meekomt! Veel violen op het podium dus! We hebben er zin in! 

Hooverphonic sluit deze editie van het festival met heel veel stijl af op donderdag 29 juni.