VRIJWILLIGERS

Wil jij meewerken aan hét leukste festival van Vlaanderen en omstreken? Super, keitof, formidastisch! We kunnen jouw hulp heel hard gebruiken zowel bij de opbouw en afbraak als tijdens de festivaldagen zelf.
Welkom bij het ruim 350 x 2 handjes tellende Rock voor Specials team!

Is het de eerste keer dat je zal meehelpen als vrijwilliger op Rock voor Specials? 
Kom dan zeker naar de INFOVERGADERING op donderdag 25 april om 19.30 uur, in ons café in de Bolwerkstraat 11, Evergem. We hebben een ietwat aparte manier van werken, die we je echt wel vooraf moeten kunnen verduidelijken.

Alle Rock voor Specials-vrijwilligers zullen je bevestigen dat het er keitof is, maar laat je niets wijsmaken: om zo’n festival op poten te zetten moet er hard gewerkt worden. We vragen dan ook een grote inzet van iedereen.  

Even alles chronologisch op een rijtje:
☞ Het festival vindt plaats op woensdag 26 en donderdag 27 juni.
☞ We starten de week ervoor al: op dinsdag 18 juni wordt de grote tent opgetrokken en op donderdag 20 juni is administratieve hulp op ons secretariaat in Kramershoek (Wippelgem) welkom.
Maandagochtend 24 juni starten we vroeg met het halen van de campingtenten. Om 9.00 uur beginnen we met de opbouw van de festivalweide en na de middag kan de opbouw van de camping gestart worden.
Dinsdag 25 juni doen we hiermee verder om tegen ‘s avonds helemaal klaar te zijn voor ‘The Night Before’, met optredens in de grote tent, georganiseerd door een hoofdsponsor (ten voordele van Rock voor Specials).
Woensdagvoormiddag werken we de laatste losse eindjes weg, zodat we tegen de middag paraat staan om de ruim 6.000 bezoekers te ontvangen.
☞ Tot en met donderdagavond hebben we onze handen vol met dranktogen, eetstraat, bar, catering, veiligheid, camping, ontspanningsmarkt, ecobeheer, …
Vrijdag 28 juni herhalen we de jaarlijkse krachttoer om alles op één dag tot en met het laatste bekertje op te ruimen. Enkel de grote tent blijft dit jaar een weekendje langer staan.
Maandagvoormiddag 1 juli doen we nog een laatste inspanning om de campingtenten naar Machelen terug te brengen en om de grote tent af te breken.

Welke jobs zijn er zoal?
Bij de opbouw en afbraak kan je meehelpen op de camping, op de festivalweide (Heras-hekken, plankenvloer, tenten, togen, ecobeheer), in de keuken of bij de administratie.  

Tijdens de festivaldagen zijn er jobs aan het onthaal, in de eetstraat, het ecoteam, de toog, de ontspanningsmarkt, de camping, de beveiliging

Er staan twee nieuwe jobs op het formulier:
CHAUFFEURS: mag je met een heftruck, verreiker of hoogtewerker rijden, dan kunnen we je bij opbouw en afbraak zeker goed inzetten.
VOLUIT JOBS: dit zijn interne jobs, enkel voor medewerkers van Voluit vzw. 

Kijk zeker eens naar de filmpjes op de website, zo krijg je een duidelijk overzicht van alle jobs tijdens Rock voor Specials.  

Wat krijg je van ons in return? 

Behalve een fantastische, heel veel voldoening gevende en unieke ervaring – die je nergens elders vindt – verwennen we jou graag: 
☞ Voor wie meewerkt bij opbouw en afbraak wordt catering voorzien: ‘s ochtends boterhammen, op de middag een warme maaltijd en ‘s avonds opnieuw boterhammen, met tussendoor voldoende drank en koeken.
☞ Wie meehelpt op de festivaldagen, wordt hiervoor (h)erkend met behulp van hét Rock-voor-Specials-vrijwilligers-T-shirt.
☞ Wie tijdens de festivaldagen op het festivalterrein meehelpt, krijgt à rato van het aantal uren drankbonnen (2 bonnen per shift van 3 uren).
☞ In de cateringtent kan je op de festivaldagen terecht voor ontbijt, een warme maaltijd (met eetjeton), een broodje, fruit en nootjes. Het spreekt vanzelf dat dit enkel kan op de dag(en) dat je als RvS-vrijwilliger en op het terrein meewerkt.
☞ Rock voor Specials-vrijwilligers mogen gratis kamperen op de vrijwilligerscamping. Breng wel je eigen tent en kampeermateriaal mee.

Om jezelf Rock voor Specials-vrijwilliger te mogen noemen, zijn de vereisten nog steeds dezelfde:
1. Je bent 16 jaar of je wordt het dit kalenderjaar.
2. Je kan je minstens twee volle dagen vrijmaken, waarvan minstens één tijdens de opbouw of de afbraak (hoe meer dagen je kan komen, hoe meer kans je hebt om erbij te zijn).
3. Je bent bereid om je schouders onder een aantal taken te zetten.  

Heb je vrienden, studiegenoten, … die ook interesse hebben, schrijf ze mee in. Vermeld hun naam en met wie ze graag zouden samenwerken.  

Wacht indien nodig wel even je examen-/werkrooster af en schrijf pas in wanneer je zeker weet of en wanneer je kan komen helpen. Je hebt zeker tijd tot half mei om in te schrijven, het kan dus perfect nog na de infovergadering op 25 april. 

Eind mei, begin juni kunnen we je dan laten weten of je jezelf officieel ‘Rock voor Specials-vrijwilliger 2024’ mag noemen! 

We garanderen je keigoede muziek en een fantastische sfeer. Maar over het weer hebben we nog steeds niets te zeggen… 

Mocht je schrik hebben dat je het met je unieke Rock-voor-Specials-vrijwilligers-T-shirt te koud zou hebben, dan kan je dit jaar een even originele Rock-voor-Specials-vrijwilligers-jas aankopen.  Zo blijf je ook op de frissere momenten even herkenbaar als immer aanspreekbare vrijwilliger.

Je kan deze softshell jas aankopen aan de zeer democratische (kost)prijs van 25 euro. Bestellen kan je na het invullen van je inschrijfformulier. Afrekenen doe je bij ontvangst van je jas op het festival.

Heb je nog vragen, neem gerust contact op met Katty of Cato. Hun contactgegevens vind je – hoe kan het ook anders – op onze contactpagina