Het laatste nieuws…

Lieve rockers en rockettes!

Het is zover! Het laatste nieuws in de aanloop naar het leukste festival van het land en ver daarbuiten… 

Neen, we hebben geen nieuwe namen meer te serveren, maar willen wel nog een paar belangrijke dingen vertellen.

TICKETS

Ten eerste is ’t niet Alberto, maar wel dat de woensdag al volledig is uitverkocht en dat er voor donderdag nog heel weinig kaarten beschikbaar zijn.

Ten tweede: als je nog twijfelt, hak dan nu de knoop door en haal je ticket voor donderdag nog in huis, want op 20 juni stopt de voorverkoop en gaat editie 2023 volledig aan je neus voorbij.

Zorg dat je daar geen spijt moet van krijgen!

PRAKTISCHE AFSPRAKEN & INFORMATIE

Via deze link (PRAKTISCHE INFO) vind je antwoorden op alle mogelijke vragen die je kunt hebben over het festival. 

Dus neem daar eens een kijkje mocht er een paniekje toeslaan. Enkele zaken willen we hier echter extra onder de aandacht brengen.

Parkeren

 • Er is in de buurt en dichtbij het festivalterrein ruim voldoende parking voorzien, maar toch slagen er elk jaar opnieuw mensen in om verkeerd te parkeren. Je doet dat dus beter niet. 
 • Als je niet zeker bent of je wel goed staat, laat aub een gsm nummer achter in de wagen zodat we je kunnen opbellen mocht je fout geparkeerd staan. We vragen dit omdat we jullie graag zien: niets zo vervelend als merken dat je auto is weggesleept als je terugkomt van een zalige dag of tweedaagse… 
 • Op de gewestweg kan je maximum tot vrijdagochtend 6 uur parkeren. Vanaf dan wordt de weg weer opengezet voor het verkeer en staan dus alle auto’s die er nog zijn verkeerd geparkeerd… Verplaats je auto dus tijdig als je even wilt nagenieten op vrijdag.

Drankjes 

 • Het is VERBODEN om je eigen drank mee te nemen op de weide. Glas mag sowieso niet, maar het mag dus ook niet in een hervulbare drinkfles, beker, camel bag, … Er is controle aan de ingang en eigen drank wordt onherroepelijk weggehaald. Als je dus nog vlug een flesje cola onderweg naar het terrein soldaat wilt maken, zorg dan dat het leeg is tegen dat je op het terrein binnenkomt (en gooi het lege flesje dan meteen in de juiste afvalbak aub). 
 • Een lege drinkfles mag je wel meenemen naar binnen om ze daar te vullen met water of iets anders wat je hebt gekocht aan de bar. We raden echter aan om ze niet met pintjes te vullen, wat dan gaat het dopje er af vliegen…

Veiligheid is altijd prioriteit!

 • Zoals op elk festival zijn glas, vuurwerk, scherpe voorwerpen, wapens, kanonnen, tanks en lange afstandsraketten verboden op het terrein. Als we ongevallen kunnen vermijden, dan doen we dat graag.
 • Mocht hulp echter toch nodig zijn (er kan altijd wel iets gebeuren… een valpartij is nooit uitgesloten, een appelflauwte kan iedereen overkomen): het Rode Kruis is ruim vertegenwoordigd en er loopt ook politie op het terrein mocht er noodgeval zijn. 
 • Er is in het ergste geval ook een evacuatieplan dat we hopelijk nooit van ze leven zullen nodig hebben. Maar mocht het zich toch voordoen (bijvoorbeeld bij een zware storm), volg dan de richtlijnen van de festivalgidsen en de aanwezige veiligheidsdiensten: die mensen weten wat ze doen. 

Verloren gelopen voorwerpen en mensen

 • Ben je iets heel belangrijks kwijt (bijvoorbeeld je portemonnee met je identiteitskaart erin), spoed je naar het secretariaat aan het onthaal en ga het melden. De kans is groot dat je verloren voorwerp daar al terecht is, want…
 • Als je iets vindt van waarde (bijvoorbeeld de portemonnee van iemand anders…), wees zo lief om dat naar het secretariaat te brengen. Onthoud dat er iemand op de weide zeer verdrietig rondloopt omdat hij zijn spullen niet meer vindt…
 • Als je je lief kwijt geraakt, kan het secretariaat niet veel doen… maar als je zelf niet goed meer weet waar naartoe, of je vindt je groep niet meer: je mag altijd te rade gaan bij het secretariaat, een festivalgids of een andere medewerker van Rock voor Specials. Die zullen er alles aan doen om je te helpen. En als dat niet lukt, dan vragen we het aan Gili en Gunter om het even door de micro te zeggen.

NIEUW NIEUW NIEUW!

Herbruikbare drinkbekers

 • Omdat ook wij geloven in zo weinig mogelijk afval maken, introduceren we herbruikbare drinkbekers. We vragen daar 1 jeton waarborg voor. Gooi je lege beker dus niet in de vuilbak.
 • Je krijgt je jeton terug wanneer je de lege beker naar een verzamelpunt bij de jetonstand of NAAST de toog inlevert (niet aan de mensen die achter de toog werken dus… die hebben hun handen al vol).
 • Heb je geen zin om telkens met 1 beker over en weer te lopen, geen probleem: je kan ze ook in groep verzamelen om ze dan in één keer in te wisselen wanneer je om nieuwe drankjes gaat.

Ontbijt op de camping

 • Ontbijten doe je dit jaar niet op de festivalweide maar vlakbij de camping, in Ter Gulden Celle. Dat is het ontmoetingscentrum tegenover de verzorgingstent. Een pak dichter, wat betekent dat jedus iets langer mag uitslapen. Joehoe!
 • Je kan de avond ervoor je koeken en pistolets bestellen.  Da’s een aanrader want op het moment zelf is de kans groot dat de bakker uitverkocht is.
 • Bij het ontbijt kan je ook jetons kopen maar deze kunnen ENKEL cash betaald worden. De bank-app is alleen op de weide en vanaf 11u beschikbaar.

PLEZANTE DINGES!!!!

Dansen op het podium bij Niels Destadsbader!

 • Heb je er altijd al van gedroomd om op het grote podium te staan en dan nog wel met Niels Destadsbader? Het is je moment! Maar dan moet er wel een beetje geoefend worden… net zoals bij een echt showballet!
 • Benieuwd hoe het gaat? Je kan op dit filmpje alvast alle ‘moves’ zien en zelf al meedoen! Dus begin er alvast aan om in de sfeer te geraken!
 • Hou op woensdag het grote scherm in de gaten, want daar zul je zien wanneer en waar er op het terrein de laatste generale repetities doorgaan én wanneer je in de backstage wordt verwacht om dan samen, jawel, op het grote podium te gaan!
 • Voor wie er nog zou aan twijfelen: Niels zal daar ook zijn 😉

Ontspanningsmarkt, achteraan op het terrein

 • Eventjes weg van alle drukte, muziek en prikkels? Ook dat kan! We hebben zoals ieder jaar weer een ontspanningsmarkt (met een heleboel kraampjes, een schminkstand en nog veel meer).
 • En als zelfs dat even van het goede teveel is:  er is ook een stille tent waar je gewoon even kan chillen en tot rust komen.

Zoals jullie kunnen zien, we hebben aan alles gedacht…

Wij zijn hier met van alles bezig… veel tijd om af te tellen is er niet, want het zal er snel zijn!

We kijken er enorm naar uit om jullie te verwelkomen en samen te genieten van al dat moois.

Tot heel gauw!

Het Rock voor Specials-team