PRAKTISCHE INFO 2024

Alle praktische informatie die je nodig hebt om onbezorgd naar Rock voor Specials te komen en voluit van het festival te genieten…

Welkom! Welkom! Welkom!

Kom hier dat ik u…

Want we zijn zo blij je weer te mogen verwelkomen op de schoonste festivalsite van het land, op Doornzele Dries!

Kom verder! Vertrouw op de wegaanduidingen en de parkeerrichtlijnen van onze seingevers en festivalgidsen en bespaar jezelf een parkeerboete of takelkosten. Leg je gsm nummer duidelijk leesbaar op je dashboard, dan kunnen we je waarschuwen mocht er toch iets mis zijn met je parkeerplek.

Eigen drank laat je best achterin je wagen of kampeertent want, in tegenstelling tot jezelf, komt die er niet in.  We houden onze ticketprijzen laag mede dankzij de opbrengst van de bar.  Moet je toch je flesje of blikje aan de inkom afgeven? Je maakt er iemand anders dankzij de voedselbank blij mee, niets gaat verloren. Je gevulde boterhammendoos mag wel mee naar binnen.

Je gaat toch niet meteen weer weg hé

Blijven slapen? Goed idee, lekker lang fuiven en dan gezellig je tentje in!  De brandweer en onze kampeervrijwilligers staken dit jaar de koppen bijeen om jouw kampeerplek nog veiliger en aangenamer te maken.

Laat je goed informeren en meld je bij het aanrijden al meteen aan bij de Camping Caravan.   We helpen je graag jouw kampeerplekje vinden. Zet je tentje enkel waar het mag, en zeker niet in de kampeervrije strook.  Er is nu ook een aparte plek voor mobilhomes en campers.

Parking vinden is niet altijd eenvoudig maar onze campingvrijwilligers zullen je tonen waar je mag staan. Auto’s en bussen mogen enkel op de verharde weg staan (en enkel waar het toegelaten parkeren is), nooit op het grasveld! Zet zeker je wagen niet voor een brandweg als je geen onaangenaam bezoekje van de politie of brandweer wenst.

Elke kampeerder krijgt een campingbandje. Doe dit meteen om en verlies het niet, het is het bewijs dat je betaald hebt.

Nieuw: op twee plaatsen zijn er kookzones voorzien, waar je veilig kan kokerellen en een gasinstallatie mag gebruiken (geen houtskool BBQ of kampvuur). Nergens anders op Doornzele Dries is “open vlam” toegelaten. Laat de kaarsen en olielampjes maar achterwege, met LED lampjes wordt het even gezellig en een pak veiliger. De brandweer komt dit zeker checken.

Bewijs je ook dit jaar weer mee dat Rock voor Specials veruit het properste festival van Vlaanderen is?  Prop alle afval in de PMD- en restafvalzak die je bij aankomst krijgt. Vergeet je ook niet dat peuken echt niét op de grond horen?  

Slaap gerust uit

Na een nachtje fuiven kan dat deugd doen. Koffie nodig om wakker te worden? Geen zorgen, onze koffiemadammen staan al voor je klaar en dat op woensdag, donderdag en vrijdag, tussen 8 en 10.30 uur. Ze brengen ook de warme bakker weer mee, met versgebakken koeken en zowel belegde als onbelegde pistolets en sandwiches.

Waar moet je zijn? Het aroma komt je tegemoet vanuit Buurtcentrum Ter Gulden Celle. Goed nieuws, dit jaar kan je je jetons ook hier met bancontact kopen.

Bestel je koeken en pistolets de dag vooraf, dan ben je zeker van je ontbijt.  Steek voor 18u je bestelformulier in de brievenbus aan het onthaal. Formuliertjes krijg je samen met je vuilniszakken op de camping maar zijn ook aan het onthaal te verkrijgen.

Een frisse douche kan ook helpen

We houden je niet tegen maar je kan ook voor warm water kiezen in de douches.  

In de vernieuwde rolstoeltoegankelijke verzorgingstent  staan een tillift, douchebrancard, toiletstoel en douche ter beschikking.  

Ook op de festivalweide vind je een verzorgingstent met alle nodige hulpmiddelen.  Er is ADL- assistentie van INTER voor je als je hulp wil bij het eten, toiletbezoek… Je vindt hen aan de verzorgingstent op de festivalweide en ‘s voormiddags in de douchetent op de camping.

Heeft je rolstoel na een nachtje doorzakken ook wat opfriswerk nodig, dan kan je bij HMC terecht in de onderhoudstand op de weide.

Steek je voeten maar onder tafel

Kan ik je iets te drinken aanbieden?

Je hoeft hiervoor niet ver te lopen. Zowel in de grote tent als in de vernieuwde bar bij de dansvloer vind je een ruime keuze aan frisdranken, fruitsap, bier, wijn en cava. Moet je straks nog rijden? Er zijn ook lekkere alkoholvrije biertjes. Ook in de cocktailbar kan je het veilig houden met mocktails, voor de smaak moet je het echt niet laten. Water kan je in flesjes verkrijgen of tap je zelf aan de Robinetta watertaps.

Graag een koffietje? Zowel in de grote tent als, met een tikje meer, in de koffiebar.

We vragen je vriendelijk om geen eigen drank mee te nemen naar het festivalterrein. De festivalgidsen aan de inkom zullen dit ook niet toelaten.

Maar geen zorgen, als je altijd dorstig bent, breng dan gewoon een lege herbruikbare fles mee! Bij onze Robinettostand kun je op elk moment genieten van heerlijk verfrissend water. Cheers!

Waar heb je zin in?  

Vraag het en we hebben het!

Goesting in de gekende festivalhap? Er zijn frietjes, frietsnacks, hamburgers en  braadworsten. De Cambodjaanse en Caraibische stand kunnen we ook niet meer wegdenken. Voor de kleinere hongertjes zijn er croques, pittas,  pasta‘s en belegde broodjes. En wie kan de geur van pannenkoeken en wafels, de verfrissende ijsjes, het zoete snoep en gebak weerstaan? Wij alvast niet…

Hebben we nog iets anders? Ja zeker! Op jullie vraag hebben we een uitgebreider aanbod voor wie het wat gezonder, groener, duurzamer wil. In nagenoeg elke eetstand vind je een veggie of vegan alternatief. Nieuw zijn de kraampjes met wraps, paella en dumplings. Probeer het uit en ontdek hoe lekker dit ook is.

Even praktisch

Festivalgeld

Het betaalmiddel op de festivalweide is de vertrouwde RvS-jeton. Je hebt ze in het groen (€ 0,50) , het blauw (€ 1) en het oranje (€ 5). Euh… oranje? Was dat geen roze? Goed opgemerkt, vanaf nu zijn de € 5-jetons fluo oranje en kan je de roze niet meer gebruiken. Heb je nog een spaarpotje roze jetonnekes van vorig jaar? Geen paniek, je kan ze inwisselen aan de jetonstanden.

Je kan jetons kopen aan de jetonstanden met cash geld of met bancontact (geen kredietkaarten). Ook bij het ontbijt kan je nu jetons met bancontact kopen.

Aan de dranktogen kan je met jetons en met bancontact betalen. In de festivalwinkel  en de wereldwinkel kan jemet jetons, bancontact en geld terecht.

In de eetstraat kan je alleen met jetons betalen.
CD’s en andere souvenirs van je favoriete artiest kan je in de artiestenwinkel enkel met  geld betalen.

Festivalafval

Dat is er niet, ongelofelijk toch! Alle afval wordt door onze afvalbeheerder gerecycleerd of verwerkt tot biogas. Er blijft niets over, dankzij jullie puike sorteerinspanningen.  Fijn voor onze planeet!

Herbruikbare bekers maken onze afvalberg een flink stuk kleiner en de festivalweide ook een pak properder. We schenken je er koffie, bier, wijn, fruitsap en cava in.
Je betaalt voor een herbruikbare beker 1 euro (één blauwe jeton) waarborg, die je bij inleveren van je beker terug krijgt. Inzamelpunten zijn er aan de togen en bij de jetonstanden. Cocktailbekers wissel je aan de cocktailbar in.

Frisdranken zijn nog in petflesjes en blikjes.

Voor wie toch twijfelt wat in welke zak moet:

  • Petflesjes en blikjes: in de PMD zak
  • Eetbakjes, vorkjes, koffiebekers, servetjes…: in de restafvalzak

Vraag gerust advies aan ons ecoteam, je herkent ze aan de gele hesjes met opdruk “Vanheede”.

We doen er alles aan om het te voorkomen

Maar als je je toch niet goed voelt

Geen nood, het Rode Kruis staat voor je klaar! Mocht het nodig zijn, kan een huisarts opgeroepen worden. Een verpleegkundige nodig voor bepaalde medische handelingen? Neem contact op met het onthaal of het Rode Kruis.

Of iets kwijtgeraakt bent

Eerlijke vinders kunnen hun vondsten afgeven aan het onthaal. Ben je iets kwijt, ga zeker een paar keer langs. Als het er (nog) niet ligt, laat je naam en contactgegevens achter. Wie weet, komt het tijdens de opkuis na het festival wel boven. We  bewaren een paar weken alle (waardevolle en niet bederfbare) zaken die we vinden.

Of niet meer weet waar je bent

Ben je je plek of gezelschap kwijtgespeeld? De politie helpt je zoeken. Dankzij je foto of naam op de lichtkrant word je heel even beroemd en vooral heel snel weer verenigd met je vrienden. Een GSM nummer van een begeleider noteren op je polsbandje is minder spectaculair maar minstens even doeltreffend.

Of veel erger

Dan staan de brandweer, de politie, het Rode Kruis meteen paraat.  Mocht het ooit nodig zijn,  dan kunnen we met zijn allen veilig schuilen in de kerk, de school en het cultureel centrum van Doornzele. Geen zorgen, we kunnen met een gerust gemoed van het festival genieten.

Veel kans dat je niet met lege handen naar huis gaat

Elke dag nog een beetje Rock voor Specials beleven?

Nagenieten kan je met een souvenir aan hèt leukste festival. En met dé festival T-shirt herbeleef je het dagelijks als je in de spiegel kijkt. Ze zijn snel uitverkocht, wacht niet te lang!

Liever een polo, een pet, een sweater of een muts?   Of een ander hebbedingetje? We hebben ze in alle kleuren en prijzen.

Eén adres: de festivalwinkel! Hier kan je ook met euro’s  of bancontact betalen.

Een beetje duurzamer

Met Rock voor Specials proberen we mee om onze planeet te redden. Voor grootse dingen zijn we te klein maar vele kleine inspanningen maken samen ook groot.

Daarom zijn de festival T-shirt en de hoodie in organisch katoen. Ook de vrijwilligers dragen een T-shirt in bio-katoen. Het is misschien iets kleins maar het is iets.

In de stand van het Wereld-Atelier, de fairtrade winkel van Voluit,  kan je spulletjes kopen van eerlijke of lokale handel. Ook dat is iets.

Een stukje artiest mee naar huis

Naast het podium vind je een standje met cd’s, posters en foto’s van de groepen die optreden tijdens het festival. We kunnen echter niet met zekerheid zeggen of we van iedere groep iets zullen hebben, want zij brengen dit zelf mee. De meesten zullen daar wel aan denken. De prijs van dit materiaal wordt bepaald door de groepen zelf, dus daarvoor kom je best eens kijken. Hier betaal je met euro’s.

Nog wat meer artiest mee naar huis

Sommige artiesten komen na hun optreden graag nog even goedendag zeggen naast het podium. Ze delen dan soms foto’s en/of handtekeningen uit. Er zijn artiesten die daar veel tijd voor maken en zelfs op de foto willen met jou! Maar we weten nooit op voorhand welke artiesten dit willen doen. Je kan het na het optreden altijd eens gaan vragen aan de mensen van de veiligheid aan de linkerkant van het grote podium. Je vindt hen achter de dranghekken voor het podium. Weet wel dat je soms lang zult moeten wachten en daardoor een stuk van een volgend optreden kunt missen.

Presentatoren en DJ’s

Het eerste woord

Dat is voor Gunter Lamoot en Gili. Zij gaan ook op deze editie jou verwelkomen en elke artiest aankondigen.

Heb jij ook zin om een woordje te zeggen? Of een liedje te zingen?  Heb je ons dat laten weten? Oef, daar zijn we blij om. Want G&G hebben graag wat hulp bij hun job.  Ze rekenen op jou om hun presentaties aan te vullen met een liedje, een verhaaltje, een filmpje… Hopelijk zijn er veel inzendingen dit jaar en sta jij straks daar op dat grote podium vooraan!

Leuke muziek nodigt uit om te dansen. Dat kan je natuurlijk overal op de weide doen maar dat kan ook op het podium.  Wanneer er geoefend kan worden en wanneer er opgetreden wordt, wordt door de presentatoren en op de schermen meegedeeld. Mis het niet!

En de laatste noot

Die is voor onze DJ’s.

Als het podium leegloopt, dan pakken de DJ’s in de grote tent het gewoon over.

Woendagavond mag DJ WHeelz aan de knoppen draaien. Tom Renshover draait al sinds 2008 plaatjes en stond al een paar keer als DJ op The Night Before. Zoals we hem hebben leren kennen, zal hij geen probleem hebben om er woensdagnacht een geweldig feestje van te maken. Hij heeft er duidelijk zin in: “De mensen entertainen en hen uit hun dak zien gaan? Kicken!”.

Op donderdagavond mag DJ Peter Van Praag de 27ste editie van Rock voor Specials afsluiten. Deze Evergemnaar staat al 40 jaar achter de draaitafels en kent gewoonweg alle liedjes. Je mag je verwachten aan een zotte fuif vol oude en nieuwe nummers, foute en juiste muziek maar vooral heel veel dansplezier.

Wil je niets missen maar zou je toch graag een beetje nachtrust hebben? Geen zorgen, om 02u30 trekken we er resoluut de stekker uit en wordt het stil op Doornzele Dries.

Heb je het allemaal wel gezien?

Nog voor je binnen bent

Terwijl je aan de inkom staat aan te schuiven, word je verwelkomd door de Zonobo’s. Hun poetsploeg maakt alles en iedereen piekfijn, want zeg nu zelf, je wil toch niet vuil op een openluchtfestival aankomen, ah nee! Bots je tegen hun waarzeggers, dan zou je wel eens veel over jezelf en je toekomst kunnen leren.

En meteen als je binnen bent

Je kan er echt niet naast kijken en je raakt er ook niet snel op uitgekeken: de ontspanningsmarkt, tussen de inkom en de grote tent.

Heb je dopjes verzameld? Dn kan je die meteen kwijt bij de Doppers van De Wingerd. Blijf er even hangen en speel het dopspel mee, laat je nagels lakken en scoor een plaktattoo.  

Bij Dito kan je terecht voor een spel, een tattoo, een gadget of een enthousiaste dosis gezelligheid.

Pleegzorg Oost-Vlaanderen houdt je graag bezig met werpspelletjes en eendjes vissen.  

STAN verwent je metnagels lakken, haarverzorging en vlechten, plaktattoos …

In de massagemobile van Arachne kan je bekomen met een voet- of rugmassage met klankschalen.

Nog meer massage-verwernnerij krijg je bij Badhuis Lavendula.

Bij Onafhankelijk leven speel je spelletjes en babbel je over vanalles in je leven.

In het Werkburo Oost-Vlaanderen steek je wat op over werken terwijl je filmpjes kijkt, het rad van fortuin met beroepen speelt of een leuke foto van jezelf neemt in beroepskledij.
Kliks zoekt samen met jou naar je soulmate en doet dit door de uitbouw van een talentenmuur en  interactieve spelen .

Echo thuisverpleging zet je nogmaals op de foto en laat je plaktattoos winnen.  

Platform-K nodigt je uit voor een dansje. Wie weet, raak je hiermee zelfs op het podium.

Bij Wai-not kan je met een interactieve game een festival-polsbandje, een stressdobbelsteen of een totebag winnen.

Ook bij Voluit, de organisator van jouw favoriete festival,  kan je heel wat beleven. Hopelijk heb je nog wat tijd over?

In het open kunstatelier kan je meebouwen aan een sculptuur en iets met karton.

Je komt niet uit de schminktent zonder een gek haarkapsel, gelakte nageltjes, body-painting of grime. Mag het wat stoerder zijn, ga eens langs de airbrush-tattoo.

Heb je zin in wat beweging, helpen we je lichtjes jagen met Captain Sport.

Is het wat teveel? Gelukkig heb je twee dagen om alles te bezoeken.

Heb je een plekje op de weide gevonden?

Ook daar gebeurt van alles.

Daar is contactclown Paul Bert al, die kan zomaar een glimlach op je gezicht toveren. 
The Feeling Good Sisters hebben een karretje vol feel good momentjes. Een handmassage, schouder- en nekmassage, gelaatsverzorging…met een leuke babbel erbij word je instant happy.

Nog voor het te warm of te luid wordt, zijn daar de Oorgasme medewerkers van CM al met oordopjes en zonnecrème.

Let op waar je wandelt, misschien kom je Bonpardon wel tegen die jou zijn liefde verklaart!

Na 1 dag heb je het allemaal gezien?

Dat dacht je maar.

Had je lekker lang willen uitslapen, dan steekt het Asseneeds RAMPensemble daar een stokje voor.

Donderdagmorgen zingen deze Asseneedse dames en heren de volledige camping wakker met hun aanstekelijke meezingliedjes. En als iedereen uit zijn tent gerold is, doen ze vrolijk verder op de festivalweide. Niemand ontsnapt eraan…maar dat wil ook niemand!

We laten je ook niet zomaar weggaan. De acrobaten van Kostumation vergezellen je naar de uitgang op stelten en jonglerend met lichtjes. Naar huis gaan was nog nooit zo leuk.