De data voor Rock voor Specials 2024 zijn woensdag 26 en donderdag 27 juni.
‘t Is maar dat je ‘t weet…


De ticketverkoop start op donderdag 8 februari. Zet dus maar een groot kruis in jouw agenda op die dag!

RvS 2023 bezoeker
foto Mano

Op diezelfde 8 februari maken we ook de eerste namen bekend. Spannend…

RvS 2023 sfeerbeeld
foto Bart Baevegems

In onze nieuwsbrieven kom je – ook al vanaf 8 februari – meer te weten over alles van Rock voor Specials 2024. Heel binnenkort dus!

Tot op Rock voor Specials 2024!

Het Rock voor Specials-team

RvS 2023 sfeerbeeld
foto Mano

NIEUWS


[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_PostCarousel_Widget”]

EEN POP- EN ROCKFESTIVAL VOOR PERSONEN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING EN HUN BEGELEIDERS

Rock voor Specials ontstond in 1997, vanuit een bestaande nood: ook personen met een verstandelijke beperking blijken oprecht geïnteresseerd in kwalitatieve (rock)muziek.
Maar ondanks het feit dat alle Belgische festivals hun best doen om het bezoek van specials (en hun begeleiders) aangenamer te maken, blijkt voor velen de stap naar een ‘gewoon’ festival nog te groot.

Tickets voor ons openluchtfestival zijn bewust democratisch. Ze kunnen enkel gekocht worden door de voorzieningen of door personen met een verstandelijke beperking.
Het is de bedoeling van het festival om personen met een verstandelijke beperking te laten genieten van hedendaagse (rock)muziek op een normaal open air festival en zo het cliché te doorbreken dat ze enkel open staan voor het Nederlandstalige populaire genre.

Op Rock voor Specials krijgt het publiek een echte festivalervaring (met professionele PA, festivalcatering, randanimatie en zelfs een camping), aangepast aan hun specifieke noden.
Ieder jaar slagen we er in om onze bezoekers een unieke tweedaagse te bezorgen. Maar ook voor de optredende groepen is dit festival onvergetelijk.
Alle Belgische topgroepen (onder andere dEUS, Arno, K’s Choice, Channel Zero, Zita Swoon, Novastar, Hooverphonic, The Black Box Revelation, Admiral Freebee, Gorki, …) stonden al één of meerdere keren op onze affiche en willen na afloop maar één ding: terugkeren.

In een ideale wereld zou een festival als Rock voor Specials overbodig moeten zijn.
Met zijn ruim 4.000 bezoekers per dag bewijzen we echter dat er nog steeds nood aan is.

Het Rock voor Specials team

HOOFDSPONSORS