Belangrijke afspraken

Voor de start van alweer een ongetwijfeld prachtig festival willen we graag nog enkele belangrijke afspraken onder de aandacht brengen. Als we ons hier allemaal samen aan houden zal alles supervlot verlopen en wordt het voor iedereen een nog fijnere ervaring. Wij zetten alvast ons beste beentje voor… Jij ook?


VEILIGHEID IS ALTIJD PRIORITEIT

Zoals de meesten onder jullie weten, doen we er alles aan om het festival leuk te maken en leuk te houden. Dat wil ook zeggen dat we mogelijke noodgevallen moeten kunnen opvangen. Het Rode Kruis staat dus opnieuw paraat, de politie is aanwezig en de brandweer is stand-by. Mocht zich iets voor doen, hebben we een evacuatieplan en is het super belangrijk dat de instructies van de hulpdiensten worden gevolgd.

VEILIGHEID IS IEDEREENS VERANTWOORDELIJKHEID
Tja, het is niet omdat we ‘voorzien zijn’, dat we er allemaal zelf niet moeten op letten. Hou je dus aan de regels, zoals bijvoorbeeld: koken doe je in de voorziene kookzones en niet met een gasvuurtje aan je tent… Vuurtjes stoken doe je sowieso niet, nergens. Wees voorzichtig met gevaarlijke voorwerpen en breng die absoluut niet mee naar het festivalterrein: messen, glas, enz. worden niet toegestaan op het terrein. Wapens, vuurwerk en andere onnodige gevaarlijke spullen zijn al helemaal uit den boze… 

PARKEREN
Er is rondom het terrein parking voorzien, maar toch zijn er altijd mensen die ergens verkeerd geparkeerd staan. Dat is heel vervelend en bovendien soms gevaarlijk omdat het de noodwegen kan blokkeren. Dus: volg de richtlijnen en als je niet zeker bent dat je goed staat, laat dan in alle geval een gsm nummer achter in aan de voorruit zodat de politie je desnoods kan bereiken. Lukt dat niet, dan wordt het voertuig weggesleept en is dat nog veel vervelender, vooral voor jou…

DRANKJES MEENEMEN OP HET TERREIN = NIET TOEGELATEN
Rugzakken en andere tassen worden aan de ingang gecheckt. Alle gevulde flessen en blikjes worden aan de ingang verwijderd. Een lege hervulbare drinkfles of drinkbeker mag natuurlijk wel. Dus laat je meegebrachte drankjes in je tent of auto en als je toch al veel dorst hebt, zorg dat het op is voordat je wilt binnen komen. 

PARTYTENTEN, PARASOLS…
… of andere shelters voor de zon of een regenbuitje mag je zeker meebrengen, maar die kan je pas vanaf woensdag 10u opzetten. Het is niet nodig om dat te zeggen, want zowat alle bezoekers doen dit spontaan, maar we gaan het toch doen: shelters (eender welk model) zet je aan de zijkanten van het terrein zodat ze niet in de weg staan van de andere bezoekers. Dus euh, vlak voor het podium is daar dus geen plaats voor… 

ETEN, DRINKEN EN BETALEN
Uiteraard hebben we weer een complete eetstraat met zowat alle soorten lekkers, gaande van frieten over pasta’s tot pannenkoeken en zoveel meer. Het voorstel van wortelstoemp met braadworst op grootmoeders wijze, hebben we helaas niet kunnen realiseren maar er is zoveel nieuws te proeven. Drankjes zijn er in overvloed aan de toog in de grote tent en aan de boxtoog bij de dansvloer.
Zoals altijd betaal je met jetons (opgelet, er is dit jaar een nieuw kleurtje!). Die jetons kon je op 2 jetonstanden aankopen en betalen met bancontact (geen payconiq) of cash. Opgelet: aangekochte jetons worden niet teruggenomen maar blijven volgend jaar zeker geldig. 
Je kan ook meteen met bancontact betalen aan de togen, bij het ontbijt en in de festival- en fairtradewinkel. 

DRINKBEKERS
Deze zijn ook dit jaar weer herbruikbaar, dus gooi ze niet weg. De eerste keer dat je iets drinkt, betaal je 1 blauwe jeton (=1 euro) extra voor de beker als waarborg. Geef je lege beker af  aan een jetonstand of rechts van de togen en dan krijg je je jeton terug. Simpel toch?

AFVAL
We doen ons uiterste best om zo weinig mogelijk afval te produceren. Maar natuurlijk is er altijd wel wat rommel die je kwijt wil. Op het terrein staan genoeg vuilbakken waar je dat, soort per soort, kunt deponeren. Als we dat allemaal doen, heeft het ecoteam nadien veel minder werk om het terrein weer netjes te maken. Hoe beter we allemaal samen sorteren, hoe makkelijker onze afvalbeheerder Vanheede  alle afval kan verwerken tot producten die nog eens ingezet kunnen worden. Waarvoor dank!