MILOW

Het is een feit dat Milow is de enige artiest ter wereld is die van het absoluut dieptepunt in zijn carrière op 29 september 2009 een succesverhaal wist te maken: hij trad in Finland op voor 50 mijnwerkers in de koolmijn, 1430 meter onder de grond! Daarmee kwam hij meteen in het Guinness wereldrecord boek!

Het begon anders niet zo glorieus in 2002: geen enkel platenfirma wou hem een contract geven. Nochtans had hij het liedje 'Satellites in March' op zak.
Dus richtte hij maar zijn eigen platenlabel op en bracht zijn eerste cd in eigen beheer uit. Heel veel gebeurde er nog niet, maar Milow vond steeds meer zijn weg naar de Vlaamse podia. In 2006 nam hij 'Satellites of March' op en herdoopte het liedje tot 'You Don't Know'.
Patat! Het schoot als een raket de hoogte in en vanaf dan lag de wereld open.

De cover 'Ayo Technology' van rapper 50 Cent verpletterde alle concurrentie in Nederland, Zweden, Zwitserland, Denemarken en Belgi&eiml;. Ook in Duitsland, Spanje en Oostenrijk haalde het liedje nummer twee in de hitlijsten. En in Frankrijk, Italië, Finland en Portugal haalde het de top tien. Dat is kort gezegd een Europese hit.

Zijn optredens waren overal in Europa uitverkocht. Dus waarom niet nog een beetje verder gaan?
Jawel: Canada viel ook voor zijn charmes en in 2011 kwam ook Amerika aan de beurt.

Milow heeft het helemaal zelf gedaan. Op 10 jaar tijd wereldhits, gouden en platina platen, en meer dan 400 optredens in 20 verschillende landen wereldwijd.
Eentje daarvan was bij ons in 2008. In maart 2012 kwam zijn nieuwe album 'North and South' uit en dat was meteen goed voor een plaatsje op verschillende grote Belgische festivals.
Maar voor het zover is, gaat Milow eerst nog naar Amerika om te toeren om daarna bij ons op Rock voor Specials het startschot van zijn Belgische ereronde te geven.