CAMEL’S DROP

🎶

We hebben in Vlaanderen heel veel rockbands, dance-muziek en popmuziek,. Reggaebands, die de zomerse klanken van Jamaica naar hier brengen, daar hebben we er niet zoveel van.

Dus als er dan eentje is die zelfs al in Amerika de radio heeft gehaald, dan flapperen onze oren en halen we die naar ons festival!

Camel’s Drop is er zo eentje dat zijn oorsprong vond in het Gentse en sinds een paar jaar hard werkt aan een doorbraak in ons landje. 

Waar zij landen op het podium, is het altijd goed weer! Zelfs al regent het…

Wist je dat…

…de band bestaat uit 8 muzikanten die in hun hart allemaal jong zijn, maar in échte leeftijd heel veel verschillen? Er zit zelfs een vader en zoon bij!

…de toaster (neen, niet om brood te roosteren, zo noemen ze een reggae-rapper) Prince Far Out ook deel uitmaakt van die andere Belgische reggae-trots Skyblasters én lang geleden het ‘babbelstukje’ inzong op ‘My Day Will Come’ van The Dinky Toys?

…de groepsnaam zoveel betekent als ‘de val van de kameel’ (in de zin van omver vallen). We denken dat het verwijst naar het feit dat een kameel door zijn poten moet zakken als er iemand wil op rijden omdat hij te hoog is. Dus waarschijnlijk willen ze ermee zeggen dat ze ons graag op hun rug meenemen op een muzikale reis. Anders moet je het hen zelf maar eens vragen…

foto Camel’s Drop door Camel’s Drop