COELY

🎶

Voor COELY begon het allemaal toen ze in 2012 als onbekend 17-jarig meisje in een jeugdcentrum op het podium stapte en daar aan het rappen ging. Ook al ging ze nog naar school, ze kreeg prompt een platencontract. Haar eerste single ‘Ain’t Chasing Pavements‘ was meteen een schot in de roos. 
Er volgde snel een album, daarna nog een album en heel wat optredens. 

COELY’s muziek is wat men noemt ‘voor de fijnproevers’ van rap. Dat maakt dat het grote Vlaamse publiek niet echt vertrouwd was met haar liedjes, zelfs niet met haar persoon. We zeggen ‘was’, want daar kwam vorig jaar heel veel verandering in.  Ze werd op de derde plaats als Raaf werd ontmaskerd in The Masked Singer en heel Vlaanderen zei: “Amai, die madam kan zingen!”. En daarna verscheen ze ook als coach bij The Voice KidsNu weet heel Vlaanderen wie ze is: een fantastische madam met een al even fantastische stem!

We hadden Coely al geboekt voor Rock voor Specials 2020 maar door corona, weet je nog, duurde het tot 2022 eer we haar op het podium te zien kregen. Wie er toen bij was, werd omvergeblazen door haar fenomenale stem en werd evenzeer gecharmeerd door haar hartverwarmende lach. In januari won Coely nog een MIA in de categorie ‘Hiphop’ en we zijn er dan ook bijzonder trots op dat ze ook deze keer bij ons op het podium zal staan!

Nog een laatste leuk weetje: Niels, de manager van Coely, heeft ooit nog stage gelopen op de boerderij van Voluit. Ook toen was hij al volop bezig met rap en hiphop.

foto Coely door Matías Batallé