RAMKOT

IN ‘T KORT

Deze jongens zijn waarschijnlijk nog niet zo bekend bij het grote publiek, maar hebben toch maar mooi op Pinkpop gestaan! Deze jongens waren een paar jaar terug ook het voorprogramma van Metallica toen zij in Amsterdam kwamen spelen. In 2021 wonnen zij de talentenjacht: De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Hun genre is rock, beter bekend als Ramrock! Over wie hebben we het dames en heren? Over Ramkot! Een Gentse rockband dan nog wel! Het trio bestaat uit de broers Tim en Tom Leyman en Hannes Cuyvers. Zij kunnen nu al niet meer wachten om onze festivalweide in lichterlaaie te zetten! U komt toch ook?!

tekst door Michaël

IN ‘T LANG

Ramkot bestaat uit drie jonge Gentenaars. Twee broers – Tim en Tom – en zanger Hannes. Ze maken naar eigen zeggen ‘ramrock’.

In 2019 brachten ze een eerste mini-cd uit. Helaas legde corona hierna alles stil.  Men zegt: “Uitstel is geen afstel”, en voor RAMKOT is dat absoluut waar. In 2021 gingen ze lopen met de eerste prijs van De Nieuwe Lichting bij Studio Brussel. Dat zorgde ervoor dat ze zich eindelijk live konden gaan bewijzen op grote festivals. Ook bij ons op Rock voor Specials  trouwens. 

In februari vorig jaar kwam hun eerste full-cd uit. Twee maanden later stonden ze in Nederland op het podium als voorprogramma van de wereldberoemde rockband Metallica. Moeten we nog meer zeggen?

Verwacht je dus maar aan een ferme portie stevige rock! Oefen alvast in het headbangen. RAMKOT ‘zet’ niet, maar ‘ramt’ het kot op stelten…

foto Ramkot door Thaike De Wilde