SELAH SUE

🎶

Selah Sue is de artiestennaam van Sanne Putseys.

Sanne komt uit Leefdaal in Vlaams-Brabant en wou als kind eigenlijk ballerina worden. Op haar vijftiende leerde ze akoestische gitaar spelen. Ze schreef al haar zorgen en sombere gedachten neer in liedjes, die ze op het internet postte. En die vielen bij heel veel luisteraars op. 

Zo was ze eigenlijk al beroemd nog voor ze het echt werd. Toen ze op tv kwam, viel gans België als een blok voor haar stem en uitstraling. Dat ontging zelfs Prince niet en ze mocht zijn voorprogramma doen in het Antwerpse Sportpaleis in 2010.

Selah Sue ontving in 2011 een MIA als beste vrouwelijke soloartieste en werd daarmee de enige artieste ooit die deze prijs kreeg zonder dat ze een volledig album uit had. Dus puur op basis van haar debuutsingle ‘Raggamuffin‘ en haar optredens. Niet verwonderlijk dat het volledig ontplofte toen die eerste plaat er dan toch kwam. Sindsdien bracht Selah Sue nog 3 albums uit en trad ze in heel veel landen en met veel andere artiesten op.  

In haar liedjes zingt ze over haar depressiviteit en over het leven met antidepressiva. Selah Sue zet zich ook in voor Te Gek!?, een organisatie die geestelijke gezondheid bespreekbaar wil maken. 

Behalve singersongwriter is Selah Sue ook mama van 2 zonen. Haar partner Joachim Saerens speelt de keyboards in haar band. 

Op Rock voor Specials was ze er al bij in 2012 en nu dus opnieuw.

We vonden een clipje van de piepjonge Selah Sue terug, toen het allemaal begon. Je zal het je meteen herinneren waarom ze zo’n straffe artieste toen al was en nog altijd is…

YouTube player

foto Selah Sue door Zazzo