CHIBI ICHIGO

woensdag 28 juni om 14.15 uur

 

Eind jaren 70, begin jaren 80 van de vorige eeuw was er in de muziekwereld iets wat PUNK noemde. We gaan hier geen geschiedenisles geven, maar kort gezegd: de jeugd van toen was de opgeblonken muziekjes van die tijd (disco, pop, en één of andere afkooksel van rock) grondig beu. De nieuwe bandjes van toen kochten gitaren en versterkers en vlogen er zonder enige opleiding vollen bak in. Eén van de bekendste bands toen waren The Sex Pistols. In Duitsland hadden we Nina Hagen die zowat alle regeltjes volledig aan haar laars lapte.

We hebben ergens een vermoeden dat er vandaag opnieuw zo’n “kus mijn kl*ten” mentaliteit leeft… Regeltjes zijn er (soms) om te overtreden. En dat is exact wat Chibi Ichigo doet. 

Want kijk: welke andere zangeres combineert als Russisch-Limburgse zangeres zowat alle stijlen met teksten in het Nederlands en (jawel) Russisch? 

We hebben een nieuwe Vlaamse Nina Hagen, het levende bewijs dat muziek een taal is die zich niets aantrekt van wat er in de wereld gaande is. We spreken ze allemaal, als we maar willen.

 

YouTube player