GESTAPO KNALLMUZIK

donderdag 29 juni om 15.30 uur

Heel lang geleden, in 1983 om precies te zijn, lanceerde onze topdoelman Jean-Marie Pfaff een nieuwe taal: het steenkolen-Duits… Een mix van Nederlands met een paar Duitse woorden en klanken. Na het stoppen van een penalty voor Bayern München, waardoor de overwinning binnen was, werd hij door de Duitse televisie geïnterviewd.  Het werd een legendarisch tv-moment en plots kon iedere Vlaming én Nederlander steenkolen-Duits spreken. Tot op vandaag, 40 jaar (!) later!

YouTube player

 

Het moest er dus ooit eens van komen dat een band zou beslissen om in deze ‘taal’ liedjes te schrijven, uiteraard met een flinke scheut humor. En dat is exact wat Gestapo Knallmuzik heeft gedaan. In 2014 lanceerden ze (als grap) een liedje over Angela Merkel en het werd een instant internet hit. Tja, niet verwonderlijk: waanzinnige outfits, een tekst die er compleet over ging en een geschifte videoclip.

De vraag naar meer bleef dan ook niet uit en de heren maakten er hun handelsmerk van: absurde humor in een soort Duits dat geen enkele Duitser begrijpt, maar wij des te meer. Het bracht hen zelfs tot op het podium van Pukkelpop. Jean-Marie mag trots zijn!

Hun laatste hitsingle ‘Golden Drop’ (een liedje over… euh… hetgeen de zanger in het toilet achterlaat …) geeft aanleiding om komende zomer weer alle Vlaamse podia onveilig te maken. Wij vonden dat dit bij ons ook wel eens mocht gebeuren. Een mijlpaal voor Rock voor Specials: voor het eerst een band die NIET in het Nederlands, Engels of Frans zingt. Haal je beste Duits alvast naar boven en als je niet weet hoe dat moet, leer het dan snel van de grootmeesters zelf! 

YouTube player