MEROL

woensdag 28 juni om 17.00 uur

 

In de jaren ’80 werden we in Vlaanderen regelmatig getrakteerd door Nederlandse meidengroepen die net dat beetje meer “lieten zien”. Misschien herinner je je de Dolly Dots en Luv nog? Hun teksten waren voor die tijd af toe wat op het randje van dubbelzinnig maar, aangebrand of niet, Vlaanderen lustte er pap van.

De tijden zijn nogal veranderd. Vandaag worden er geen doekjes meer om gewonden. ‘Hou je bek en bef me!’ was de titel van de doorbraaksingle van de Nederlandse zangeres MEROL die ze op Valentijntjesdag in 2019 lanceerde…

Wegens de best gewaagde tekst was dit goed voor een storm aan reacties in Nederland én België. Maar later dat jaar was dit eveneens goed voor de titel ’single van het jaar 2019’, net omdat de tekst gewoon eerlijk is. Vrouwen mogen en moeten kunnen opkomen voor hun wensen! Wij leerden Merol vooral kennen door haar deelname aan de Slimste Mens ter Wereld in 2021 en werden nieuwsgierig naar haar muziek. Haar single ‘Vol’ bracht haar voor het eerst ook in de Vlaamse hitlijsten. Deze zomer staat Merol op zowat alle grote Belgische festivals en dus ook op Rock voor Specials.